Įkraunama...
Įkraunama...

GIMTADIENIS...

QUOTE(Elizabeht @ 2006 04 19, 00:31)
Sveiki.
Savaitgali turesiu sveciu (apie 13 zmoniu, aisku su nakvyne)  smile.gif  Patarkite, kaip galeciau juos  "pritrenkti" savo kulinariniais sugebejimais.  g.gif


Skildinas forumas ivairiausiu ideju, tik netingek pasirausti, nuo visiskai zalioms virtuvinems lebedoms kaip as iki aukstojo pilotazo. Gerimai, uzkandziai, pirmi, antri ir taip toliau. 4u.gif
Atsakyti
Planuojame su vyru švęsti dviejų metukų vedybinio gyvenimo sukaktį. smile.gif
Žmonių nebus labai daug, bet tikrai nemažiau dešimties.
Mąstau ką skanaus, gražaus ir ne super brangaus pagaminti. Nes žmonės daugiau pavalgantys, nei pageriantys biggrin.gif .
Žinoma, darysiu salotom įdarytus krepšelius, jau per vieną baliuką dariau, tai super gavosi.
Taip pat planuoju daryti kokį nors užkandį TW žele žiede, graikiškas salotas. Na su saldumynais manau problemų nebus...
Bet didžiausias klaustukas, ką padaryti karštam patiekalui, nes porcijų reikės tikrai nemažai. Mąstau apie kepsnius su pievagrybiais ir sūriu. g.gif Bet ką tada prie jų patiekti? Ar bulves, ar ryžius, ar dar ką nors?
Gal pasidalintume savo išmone 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
ne per seniausiai dariau vyrui gimtadieni, tai karstam patiekalui kepiau pyraga su mesa ir dariau super skanu padaziuka. Visiems labai labai patiko.
jei kam idomu, tai idedu:
Pyragas su mesa:
Teslai:
200gr majonezo
200gr grietinės
3 kiaušiniai
250 gr miltų
Įdarui:
3 virtos vistienos krutineliu gabalelius arba kitos kokios virtos mesos 600g (as darau su ta, kurios turiu saldituve)
2 morkas
200 g. grybu
150 gr fermentinio sūrio
1 galvutė svogūno
Į indą sudedame grietinę, majonezą ir kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame. Į torto dydžio apvalią formą supilame pusė tešlos masės ir paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedate išvirta supjaustyta gabaliukais vistiena su prieskoniais, kokius labiausiai megstate. Uždedame smulkiai pjaustytą pakepinta svogūną ir morkas, užberiame sutarkuotą fermentinį sūrį ir pakepitus grybus. Tada supilame likusią tešlos dalį. Kepame 190-200° C temperatūroje 35-45 minutes.

Padažui:
0,5 stiklinės neriebaus majonezo
2 šaukštai sūrio su mėlynaisiai pelėsiais
šaukštas baltojo vyno acto, aš nededu
skiltelė česnako, aš dedu 3-4
šaukštas sviežiai spaustų citrinos sulčių
Viską sudėti į plaktuvo indą ir ištinti iki vietisos masės.
Aš dar įdedu į mikrobangę prie dedat ant pyrago gabaliukų.
Papildyta:
Dar aš darau užkandžiams:
Saliamis su grybais:
nedidelis svogūnas, aš dedu priesnonius su svogūnais;
150g. grybų
šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių, aš jų neturiu, tai ir nededu
druskos, pipirų
10 didelių griežinėlių saliamio dešros.
Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, keptuvėje ištirpiti sviestą, pakepinti svogūnus, grybus, įdėti grietinę, įberti čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais.
Išmaišyti ir krlrtą minučių maišant patroįkiti.
Šilto grybo įdaro dėti ant dešros, perlenkti per pusę ir persmeigti mediniais pagaliukais, dantų krapštukais.
Aš drau siek tiek kitaip negu pagal recepta, dedu siek tiek daugiau grietinės, ir dedu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis.
Papildyta:
Ir dar vienas receptelis 4u.gif
Kumpis su rikotos sūriu:
kelios skiltelės česnako;
125 g. rikotos sūrio;
2 šaukšteliai citrinos sulčių;
žiupsnelis česnakinės druskos;
10 griežinėlių rūkito kumpio;
bazilikos lapelių

Česnaką nulupti, nuplauti ir sukapoti.
Sūrį sudėti į dubenį, suberti česnaką ir išmaištyti.
Supilti citrinos siltis, įberti druskos, išmaišyti.
Po šaukštą sūrio dėti ant kumpio, išlyginti ir susukti ritinėlius.
Papuošti bazilikų lapeliais.


Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 04 19, 11:23)
Planuojame su vyru švęsti dviejų metukų vedybinio gyvenimo sukaktį.  smile.gif
Žmonių nebus labai daug, bet tikrai nemažiau dešimties.
Mąstau ką skanaus, gražaus ir ne super brangaus pagaminti. Nes žmonės daugiau pavalgantys, nei pageriantys  biggrin.gif .
Žinoma, darysiu salotom įdarytus krepšelius, jau per vieną baliuką dariau, tai super gavosi.
Taip pat planuoju daryti kokį nors užkandį TW žele žiede, graikiškas salotas. Na su saldumynais manau problemų nebus...
Bet didžiausias klaustukas, ką padaryti karštam patiekalui, nes porcijų reikės tikrai nemažai. Mąstau apie kepsnius su pievagrybiais ir sūriu. g.gif Bet ką tada prie jų patiekti? Ar bulves, ar ryžius, ar dar ką nors?
Gal pasidalintume savo išmone  4u.gif



As vyro gimtadieniui dariau ir visiems labai patiko,ant ismustos mesytes reikia deti pakepintas morkytes su grybais ir svogunais (nelabai stora sluoksni) tada isvirtusryzius sumaisyti su majonezu ir taip pat deti ant mesytes virsaus ir ant virsaus uztarkuoti fermentini suri. kepti orakiteje. Viskas labai graziai apskrunda ir nereikia prie virykles stoveti. thumbup.gif
Atsakyti
Savo sunaus penktajam gimtadieniui nieko idomaus, skanaus ir greito neradau.
Gal kas koki skanu ir engvai pagaminama patiekala pasiulys.


is anksto aciu g.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
man reikia jūsų pagalbos, vat baigiu užsikinist, bet nerandu jokios nuorodos, kur galėčiau pamatyti pagaminto maisto nuotraukėlių vaikų šventei unsure.gif mane būtent domina, kaip patraukliai išformuoti sumuštinukus ir kitokius vaikiškus skanėstus blush2.gif Gal kuri kažką tokio radot, matėt ir galėtumėt įmesti nuorodėlę?
būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Pyragas ''Diena ir naktis''

1 valg.šaukštas margarino
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
3 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno (gali būti grietunė ar surūgęs pienas)
žiupsnelis valg.sodos
vanilinio cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas vandens



Margarinas sutrinamas su cukrumi, įberiama soda, vanilinis cukrus, tada suplakami kiaušiniai ir supilami į margariną su cukrumi. Pilami miltai ir maišant palaipsniui pilamas pienas. Į dali tešlos dedama kakava ir pilamas šaukštas vandens. ''Baltoji'' tešla pilama į skardą pateptą margarinu, o ''tamsioji'' tešla pilama ant viršaus. Kepti reikia 40 min.


thumbup.gif

Atsakyti
Reikia patarimo, gal kuri žinote kur galima užsisakyti tortą su nuotrauką,girdėjau su valgomais dažais uždeda,butų gerai jei kas žinote Klaipėdoje

pavyzdys tortai su foto
Atsakyti
QUOTE(toli @ 2006 04 19, 02:09)
Skildinas forumas ivairiausiu ideju, tik netingek pasirausti, nuo visiskai zalioms virtuvinems lebedoms kaip as iki aukstojo pilotazo. Gerimai, uzkandziai, pirmi, antri ir taip toliau.  4u.gif


Va,cia tai manau mamyte neteisi g.gif
Nepyk 4u.gif
Kazkaip man atrodo,nors ideju ir daug,bet daug lengviau kai pasidalina mintimis kas buvo gaminta gimtadieniui,o ne rinkti viska is eiles,jei nera laiko.kAI turiu daugiau laiko,tai "panardau" visuose receptuose.bet kai nera... ax.gif labai faina kai kazkas pasidalino savo "vakaro meniu".Pavyzdziui kaledoms is vienos mamytes pasiulyta varianta,beveik viska dariau wub.gif
Atsakyti
sveikos, mamytes, noriu ir as pasidalinti paprastuciu misraines receptu. bus labai skanu! reikes:

1. kepta duona (kubeliais);
2. krabu lazdeles (taip pat kubeliais);
3. konservuoti kukuruzai;
4. cesnakai;
5. majonezas.

skanaus!
Atsakyti
QUOTE(aguoniuke @ 2008 02 02, 14:48)
sveikos, mamytes, noriu ir as pasidalinti paprastuciu misraines receptu. bus labai skanu! reikes:

1. kepta duona (kubeliais);
2. krabu lazdeles (taip pat kubeliais);
3. konservuoti kukuruzai;
4. cesnakai;
5. majonezas.

skanaus!


As dar idejau pomidori ir fermentinio surio.
Nu niam niam. Dvi dienas dariau viena diena su aliejum, kita su majonezu. Su majonezu skaniau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nari @ 2008 04 17, 15:08)
As dar idejau pomidori ir fermentinio surio.
Nu niam niam. Dvi dienas dariau viena diena su aliejum, kita su majonezu. Su majonezu skaniau.  drinks_cheers.gif


pabandysiu ir as ideti pomidoru ir surio thumbup.gif
Atsakyti