Įkraunama...
Įkraunama...

KAČIUKO DOKUMENTAI

QUOTE(ziedune76 @ 2016 04 14, 10:05)
Na su CFA kaip suprantu nera klubo LT,tai kaip ir minusas,perki kaciuka gi ne dokumenta,bet juk svarbu ir tas ir tas doh.gif  Dar kiek teko girdet Fife grieztesni visi reikalavimai ir patikros nei CFA ar tiesa?

Patikėkit, jeigu veisėjas nesąžiningas, tai nei FIFe, nei CFA, nei WCF reikalavimai jo nesustabdys. O jeigu žmogus tvarkingas ir atsakingas, tai jam nereikia budelio virš galvos biggrin.gif
Pirmiausia reiktų išsirinkti kačiuką, tada abipusis pasitikėjimas su veisėju, o kokios sistemos dokumentai, tai jau trečiaeilis dalykas mirksiukas.gif
Pasitikėjimas veisėju labai svarbus. Nes matot kas vyksta, kai jo nėra. doh.gif

O dėl dokumentų išvaizdos, tai kiekvieno klubo ji kitokia. Pvz Tajkos pavyzdys Bubastės dokumentai, kuriuos jau labai nedaug veislynaų gauna, nes dauguma į Latviją išėjo. Pvz WCF klubų LGAC, Top Miau, Alpha Catum dokumentai taip pat skiriasi. Na informacija juose vienoda, tik dizainas skirtingas.
Europinės sistemos WCF, FIFe išduoda pilnus pedigree iš karto, Amerikietišos TICA ir CFA ten savi niuansai, kitokia dokumentacija. Bet vieni kitų dokumentus pripažįsta. Aš į TICA registravau katinus ir su WCF ir su FIFe ir su CFA (pdf variantu), be jokių problemų.
Kai renkuosi veisimui gyvūną, man svarbiausia pats gyvūnas smile.gif Nors pati esu WCF ir TICA. Šiuo metu viską darau daugiausia WCF nes man taip pigiau ir paprasčiau nors ir griežčiau biggrin.gif
Atsakyti
Ne visi veisejai tokie ir sazininguoliai ,visokiu zmoniu yra...man teko girdet ir matyt kaip nusiperka tos pacios veisles negrynaveisles kates kaciukus ir parduoda veusejai juos kaip savo kates grynaveislius...gal tokiu atveju tada tijrai geriau pliusini zaisla nusipirkti lotuliukas.gif o kodel jus begat i Latvija a?ar tokie griezti bubastes ir LT reikalavimai ir istatymai?zinomi kad griezti thumbup.gif o CFA juk viskas atiduidama i veisejo saziningumo rankas.As turiu pati kelias kates ir mano kates pagal FIFE dokumentus kuriuos aiskiai turiu rankoje o ne kazkokiame pdf faile doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorika76 @ 2016 04 15, 09:12)
Ne visi veisejai tokie ir sazininguoliai ,visokiu zmoniu yra...man teko girdet ir matyt kaip nusiperka tos pacios veisles negrynaveisles kates kaciukus ir parduoda veusejai juos kaip savo kates grynaveislius...gal tokiu atveju tada tijrai geriau pliusini zaisla nusipirkti lotuliukas.gif  o kodel jus begat i Latvija a?ar tokie griezti bubastes ir LT reikalavimai ir istatymai?zinomi kad griezti thumbup.gif  o CFA juk viskas atiduidama i veisejo saziningumo rankas.As turiu pati kelias kates ir mano kates pagal FIFE dokumentus kuriuos aiskiai turiu rankoje o ne kazkokiame pdf faile doh.gif

Kadangi čia nėra nei vieno FIFE atstovo, tai komentuot kodėl ir kas pabėgo nėra tikslo. Nes gaunasi tik VBS agentūra.
Ir nereik galvot, kad jei veislynas priklauso CFA tai ten jau bardakas, o veisėjo sąžiningumu galima abejot. Nes nemaža dalis tų CFA registruotų veislynų dar priklauso ir WCF. Mano pačios veislynas registruotas ir CFA ir WCF. LaiLaa - WCF ir TICA. Kadangi CFA parodų pas mus ir artimiausiame užsienyje nebūna, tai mes pastoviai dalyvaujam WCF parodose. Ar tai blogai? Spręst kiekvienam pagal save.
O tikėti tuo, kad jei veislynas registruotas tik WCF ar FIFE ir ten viskas tvarkoj, tai jau daugiau nei naivu. cool.gif
Atsakyti
Kiek domejausi Wife dokumentuose yra daug grieztesni reikalavimai nei pagal Cfa,tai paciu veiseju nuomuone ne mano g.gif Cfa sistema vel kitaip...butu labai idomu isgirsti ir kitu nuomuone o ne tik tu kurios cia pasisako cfa ar wcf ar ....ir ne visi veisejai yra tokie saziningi kaip jus ponios tongue.gif Yra LT istatymai ir mes gyvename LT, o ka prireguliuos CFA ,kaip dokumentu tvarkymas yra grynas pinigu melzimas doh.gif ....
Atsakyti
Atleiskit, bet aš nesuprantu o koks skirtumas kokios sistemos kilmės dokumentai yra gyvūno naujam savininkui? Man pvz, kaip veisėjai, ir tai nėra skirtumo. Nes tiek su FIFE, tiek su WCF kilmės dokumentai aš galiu kates registruot CFA, O su CFA dokumentais taip pat galiu registruot kitose sistemose.
Ir tikrai CFA dokumentų išdavimas nėra joks pinigų melžimas. Ten kainuoja pirminis kilmės dokumentas tiek pat, kiek ir Lietuvos klubuose.
O apie veisėjų sąžiningumą.... Manot tai priklauso nuo to, kuriai sistemai veislynas priklauso? Tada Jūs nepataisoma optimistė. Tiek FIFE, tie WCF registruotuose veislynuose labai sėkmingai yra ir neplanuotos vados, ir kačiukai parduodami ir su dokumentais, ir be. Ir tikrai Lietuvoje rasite ne vieną veislyną kur gyvūnams net veislei būdingų ligų genetiniai tyrimai nedaryti. Ir LT klubai to tikrai nekontroliuoja.
Atsakyti
Tai ir pirkit su fife dokumentais ir kam dar sukt galva ir klausyt desimt nuomuoniu....juk perkat katina ne dokumentus g.gif aisku suprantu kad noris kad viskas butu ok,ir teisingai darot kad domites thumbup.gif
Atsakyti
Jau baisu ir paklausti po tiekos diskusiju. Bet vis del to... Nutareme isigyti kaciuka. Zinome ko norime. Ieskome nusipirkti. Skelbimai: parduodame grynaveisli, parduodame tokios veisles kaciukus...
Skambini, klausi ar tai tikrai tos veisles kaciukai, ar tevai su dokumentais. Teigia, jog taip. O kai prieina kalba apie kaciuku kilmes dokumentus prasideda aiskinimas, kad ju nera, kad jie brangus, kad kaciukas pabrangs. Na tebunie, sumokesim uz dok tvarkyma, negal juk tai kainuoti milijono... Ir seimninkams praeina noras bendrauti. Ar taip sudetinga isimti dokomentus, jei abu tevai tikrai ,tvarkngi,? Su sunimis viskas paprasta. Su katemis nesame susidure. Ir cia ne del popieriuko. Esame pries ,gamyba,. Be popieriuko as galiu pasiimti beglobe ir lygiai taip pat myleti.
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2016 08 01, 21:49)
Jau baisu ir paklausti po tiekos diskusiju. Bet vis del to... Nutareme isigyti kaciuka. Zinome ko norime. Ieskome nusipirkti. Skelbimai: parduodame grynaveisli, parduodame tokios veisles kaciukus...
Skambini, klausi ar tai tikrai tos veisles kaciukai, ar tevai su dokumentais. Teigia, jog taip. O kai prieina kalba apie kaciuku kilmes dokumentus prasideda aiskinimas, kad ju nera, kad jie brangus, kad kaciukas pabrangs.  Na tebunie, sumokesim uz dok tvarkyma, negal juk tai kainuoti milijono... Ir seimninkams praeina noras bendrauti. Ar taip sudetinga isimti dokomentus, jei abu tevai tikrai ,tvarkngi,? Su sunimis viskas paprasta. Su katemis nesame susidure. Ir cia ne del popieriuko. Esame pries ,gamyba,. Be popieriuko as galiu pasiimti beglobe ir lygiai taip pat myleti.

Jeigu šeimininkai nenori išimti dokumentų, tai 99,99%, kad tai daugintojai ir jokių kilmės dokumentų tie kačiukai negali turėti ir neturės.
O tie dokumentai kainuoja gal 10 Eur, mano žiniom. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2016 08 01, 22:49)
Skambini, klausi ar tai tikrai tos veisles kaciukai, ar tevai su dokumentais. Teigia, jog taip. O kai prieina kalba apie kaciuku kilmes dokumentus prasideda aiskinimas, kad ju nera, kad jie brangus, kad kaciukas pabrangs.  Na tebunie, sumokesim uz dok tvarkyma, negal juk tai kainuoti milijono... Ir seimninkams praeina noras bendrauti. Ar taip sudetinga isimti dokomentus, jei abu tevai tikrai ,tvarkngi,? Su sunimis viskas paprasta. Su katemis nesame susidure. Ir cia ne del popieriuko. Esame pries ,gamyba,. Be popieriuko as galiu pasiimti beglobe ir lygiai taip pat myleti.

Esmė ne dokumento kainoje. Tie kurie parduoda be dokumentų ir tik rašo, kad kačiukai grynaveisliai negali gauti kačiukams dokumentų, nes jie nepriklauso jokiam klubui, jų gyvūnai nedalyvauja parodose ir neaišku ar atitinka standartus, ar neturi genetinio broko ir panašiai, dar gali būti įsigyti kaip namų augintiniai be teisės veisti ir yra veisiami pažeidžiant sutartį.
Kačiukai veislynuose kainuoja brangiau negu pas daugintojus ne dėl kilmės dokumento kaip po tokio kainos, o dėl to, kad norint tą dokumentą gauti, katės turi dalyvauti parodose (parodos kainuoja brangiau negu kilmės dokumentai), veisimui įsigyjami ne bet kokie tos veislės atstovai, o atitinkantys standartus, be genetinio broko, neagresyvūs gyvūnai (atitinkamai jų kaina ženkliai didesnė), parenkami kergimui partneriai kurie nėra artimi giminės (kuo tituluotesnis ir retesnių kraujų katinas, tuo brangiau kainuoja kergimas), taip pat kainuoja kasmetiniai skiepai ir sveikatos tyrimai. Dar vienas niuansas, kad veislyne pagal taisykles katė gali turėti ne daugiau kaip tris vadas per du metus, o daugintojai kergia vos kačiukams sulaukus 2-3 mėnesių taigi turi po 4-5 vadas per du metus. Taip pat kačiukus atiduoda pirkėjui dviejų mėnesių, kad mažiau atseitų maitinimas, nes kačiukai kaip žinia augant ėda daugiau už suaugusią katę. Pagal taisykles kačiukus atskirti nuo katės galima nuo 3 mėnesių kai kačiukai jau būna sučipuoti, nukirminti ir du kartus paskiepinti nuo virusinių ligų, bei vieną kartą nuo pasiutligės. Taigi skiepijimai, čipavimas, vežiojimas pas veterinarus ir panašiai taip pat įeina į kačiuko kainą.
Atsakyti
Dokumentai išimami visai vadai, jeigu ji turi teisę dokumentams, jei tėvai buvo paruošti kergimui ir turėjo leidimą tam.
O popieriuko išėmimas tai smulkmena, kačiukams paaugus už 7-10 eurų.
Todėl jokio logiško paaiškinimo, kodėl esant galimybei, veisėjas neišėmė/neišims vienam kačiukui - būt negali ir kai prasideda pasakos, kad gali išimti ar kad kainuoja, kaip pusė kačiuko, tai yra pasakos ir bėgt reikia nuo tokių, kas pradeda sukti ką nors, kai liečiasi dokumentų ( tėvų ar vaikų), tėvų tyrimų ar įvertinimų, registracijos VMVT ar sekti pasakas dėl skirtingos kainos ir aplamai dėl galimybės su ir be dokumentų.
Kačiuko kilmės dokumentas nekeičia kačiuko kainos ir būtų gerai plačiau šviesti visuomenę šiuo klausimu, kas ne tik apsaugos nuo apgaulės potencialius pirkejus, bet ir kažkiek mažins gyvūnų eksploatavimą daugintojais, sumažėjus pelnui.
Atsakyti
Aciu merginos. Supratau, kad turint sripriu moraliniu isitikinimu nereik pirkt ,veislinio, kaciuko be dokumentu. Tada bus maziau ir parduodanciu.
Jau turiu du misrunus sunelius, kuriuos ir pasiemiau kaip misrunus. Mama buvo mazulyte kalyte, o uzaugo du didoki nesusipratimai wink.gif bet mes juos mylim ir nelaukem, kad uzaugs standartas, tai neturime nusivylimo. Abu sterilizuoti, nes nesame is tu, mastanciu- ,gyvunas turi patirti motinystes dziaugsma,.
Toliau ieskosime savo katytes ir saziningu pardaveju.
Atsakyti
Visai pasimeciau... Ar gali veiseju kate, baigusi veisimo programa, sterilizuota, iskeliaujanti pas zmones, netureti kilmes dokumentu?
Kazkokia mistika man tie dokumentai pasidare. Vaikas jau rekia- reik kates, eik i prieglauda, nors gera darba padarysi...
Atsakyti