QUOTE(Neverk @ mama,2016 01 18, 22:27)
Dange, klausimas. Ar imtis
trys atvejai yra pakankama pilnaverčiam tyrimui ir reikšmingoms išvadoms gauti?
Kaip apskritai vertinti tokią tyrimo išvadą: "We documented here the evidence of the potential of the HPV vaccine to trigger a life-disabling autoimmune condition." (nuoroda:
http://www.ncbi.nlm....ubmed/23902317)
Aš ne medikė, ne biomedikė, ne tyrėja, ir man tokia išvada atrodo panašesnė į legendinę A.Šleževičiaus frazę "kas galėtų paneigti galimybę, kad...".
Zinoma,kad pakankama tokioms isvadoms, kokios gautos. Studijoje nurodoma jog panasiu atveju daugeja ir siuloma issamiau tai tirti (neabejoju, pilname straipsnyje yra ir nuorodos i kitus saltinius). Jums to nepakanka? Siaip straispniai rasomi ir kaip vieno zmogaus case- report iskeliant hipotezes. "Kas galetu paneigti galimybe' yra pakankamai stiprus klausimas moksle.
QUOTE(kackac @ 2016 01 19, 09:57)
Aha. Geras straipsnis. Ir isvados geros, ir vakcina gera. Cia be ironijos. Man stabliges ir hepB vakcinos labiausiai patinka is visu.
Man sitos vakcinos klausimu idomu tik jos butinumas kol kas lytiskai nesubrendusiam, taigi kol kas nehomoseksualiam kudikiui (kuris nera tiesiog mazo ugio/svorio suauges) ir jos administravimas pirmosiom parom kai pilnu tempu vyksta neuronu apoptoze, susidarineja neuroniniai rysiai ir etc.
QUOTE(dange @ 2016 01 19, 10:47)

Na čia dabar? Blogas rytas?

Nes pačiai tikrai nebūdingos tokio tipo reakcijos į paprastą kritišką klausimą apie imtis.

Tiesą sakant studijas tik permečiau akimis, bet paskyriau daugiau laiko pačiam ASIA panagrinėti. Kaip ir rašiau be jokios ironijos: koncepcija įdomi, kaip ir tolimesnės studijos ta tema. Tačiau netikiu, kad nepastebėjot ir silpnųjų pusių: po sindromo kriterijais suguldoma labai daug nespecifinių klinikinių požymių, leistina trukmė iki simptomų pasireiškimo išilginta iki dešimtmečių(kas šiek tiek skiriasi nuo iki šiol šiam imuninio atsako mechanizmui būdingo laiko), aptariami adjuvantai- nuo vakcinos komponentų iki silikono iš krūtų implantų, o taip pat ir infekcijų sukėlėjai(??).
ne rytas, vakaras

taip, tikrai nebudingos... nuo kackac matyt, uzsikreciau

Mane erzina absoliutus nenoras matyti jokio seselio, vien tik sviesu ir skaidru rytoju. Tik tiek. Turejau bendramoksle jehoviste, tai ji labai panasiai bendraudavo
Cia jokiu budau ne apie tave
Zinoma, galima ir net reikia matyti silpnasias vietas, bet sutikim, tokio pobudzio straipsnis ne vienas, ir imciu yra ivairiu, ne tik tas vienas 3 atveju...na ir publikuota ne ne delfyj juk? Ar viskas, kas mums nelabai patogu atmetam?

Nekeliam jokiu hipoteziu ir daugiau net nestebim? pasakom,- siandien saugu ir amen? galu gale tos pacios vakcinos butent del stebimu ju pasaliniu poveikiu ir tobuleja.
QUOTE(Neverk @ mama,2016 01 19, 11:27)
Pataisykit mane, jei klystu, bet ar įrodinėjimo procesas vykdomas ne kita kryptimi, t.y. siekiama įrodyti, kad konkreti vakcina turi tiesioginį ryšį su neigiamu šalutiniu poveikiu? Na, iškeli problemą (tyrimo hipotezę), pasirenki objektą, tyrimo metodus ir
davai.
O kam tada skirti keliapakopiai klinikiniai tyrimai iki "paleidžiant" vakciną į apyvartą?
Ne, nebutinai. Hipoteze gali kelti kai turi kazkoki pagrinda jai kelti (panasiu strukturu junginius/ panasiu kompoziciju preparatus ar pan). Daznai studijose stebimas bet koks pasalinis poveikis kuris galetu kilti.
QUOTE(akari @ 2016 01 19, 13:01)
Bet esu griežtai prieš, kad neskiepyti vaikai būtų nepriimami į darželį. Čia jau sakyčiau viršūnė. Kiekviena šeima sprendžia skiepyti ar ne.
Mano galva cia absoliuciai normalu ir nieko isskirtinio.
QUOTE(kackac @ 2016 01 19, 14:00)
Niekada neneigiau šalutinių reakcijų galimybės,
PAGALIAU!
dabar jau tikrai geliu nebebudet sitoj temoj ir eit ramiai
gyvenima gyvent 
aciu, kackac, you made my day