QUOTE(RasaZFR @ 2016 02 16, 20:32)
Perziurejau nuotraukas is Vasario 16-osios minejimo Filharmonijoje. Matau, kad pazistu tik kelis veidus: Grusa, Landsbergi, Adamkus, prezidente, dar keleta... Turbut turiu rimtai uzsideti emigrantes etikete, nes nebejauciu, kad vyksta Lietuvoje, nebepazistu veidu (neturiu omeny "zvaigzduku" ivairiausiu). Kazkaip gaila pasidare.
Turi omeny tą vakarinį koncertą..? Jei taip, tai tik tiek tų žinomų žmonių ten ir tebuvo. Juk tą vakarą labai daug visokių renginių visoj Lietuvoj vyko. O šiaip tai dauguma nežinomų paprastų žmonių, pvz., visi apdvanotieji medaliais tą dieną gavo po porą kvietimų, taip pat bilietus galima buvo nusipirkti. Mano mama irgi ten buvo, gavo iš pažįstamų kvietimą, sakė daug kultūringų žmonių, kantriai išklausiusių visą koncertą.
QUOTE(RasaZFR @ 2016 02 16, 20:32)
Bandziau aiskinti, pasakoti apie LT nepriklausomybe (...)
Labai rekomenduočiau vaikui kas savaitę rodyt Gustavo enciklopediją per LRT. Galima sekmadienį tiesiogiai, o galima iš mediatekos žiūrėt ar per iTunes užsiprenumeruot. Ten būna ir istorijos ''pamokėlės" ir, kas man labai patinka, muzikiniai intarpai, kuriuose vaikai labai linksma forma supažindinami su lietuviška muzika, visokiom Povilaičio, Mamontovo ir kt. dainomis. O laidos gale Gustavas vis kokį patiekalą
Himno net nežinau ar mano vaikai moka. Sūnus pats skaito ant vieno pastatomo kalendoriaus himno tekstą vis, o daugiau tai tik tiek kiek renginiuose LT girdėję ar per kokių švenčių minėjimą per LRT. Kažkada ''išlindo'', kad mano vaikai nemoka mėnesių pavadinimų lietuviškai

Sūnus klausia kada mano gimtadienis, balandį, sakau. O jis :''mama, kaip angliškai bus balandis..?'' Ir sieninis kalendorius pas mus lietuviškas, ir, rodos, vaikai į juos vis pasižiūri...