Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Praeitą kartą niekas mano tyrimų nekomentavote, na bet gal jie daug maž normos ribose buvo. Kadangi pirmą kartą nusprendžiau darytis hormonų tyrimus, o pas gydytoją tik kitą mėnesį. Nelabai suprantu, kas ir kaip. Pasidariau sekančius 22ciklo dieną.
Progesteronas 26.19 (folikulinė fazė 0,181-2,84; ovuliacijos fazė 0,385-38,1; liuteininė fazė 5,82-75,9)
Prolaktinas 558.60 (norma nuo 102 iki 496)
Kaip suprantu nieko gero.... unsure.gif
Atsakyti
Aaleks, nėr už ką, praneškit naujus rezultatus, tikėkimės gerų!

Romanete, prieš atsakydama truput papilstysiu iš tuščio į kiaurą (ne asmeniškai jums, bet jūsų klausimas tokius bendrus pastebėjimus ir mintis sukėlė) smile.gif
Čia nėra tema, kur kažkas gauna pinigus už tyrimų aiškinimą, komentavimą ir kad kažkas privalo tą daryt bigsmile.gif Taip pat nežinau, ar yra čia specialisčių, kurios kažką ypatingo žino ir nuo kitų slepia, bent jau aš tikrai nesu. smile.gif Lygiai tokia pati nesulaukianti gandrų kaip ir kitos, deja...
Komentavimui reikia ir jėgų, ir laiko, nesunku pasidalint, kai žmogus gražiai prašo ir jei ką nors ta tema žinai ir gali nors kiek padėt, smagu, gal žmogus gaus kokios naudos, man irgi būtų malonu, jei kas skirtų savo laiko ir dėmesio ir nepasivargintų dėl manęs atsakyti ir tą vertinčiau.
Bet ir tos žinios yra iš savarankiško domėjimosi ir pasigilinimo, kas visiems vienodai prieinama - tiek interneto šaltiniai, tiek bibliotekoje esančios knygos. O net šią temą nuo pat pradžių perskaičius matosi, kad klausimai kartojasi ir daugelis situacijų identiškos, tiesiog perskaičius kelis puslapius jau galima pamatyti atsakymą smile.gif Nėra čia daug komentuojančių, daugiau klausiančių...
Labai nenoriu, kad nuskambėtų piktai, bet tiesiog taip man atrodo, kad retkarčiais į šią temą ateinama ne kartu ieškoti atsakymo, padiskutuoti, padėti kitam, paklausti pačiam ir pasidalinti žiniomis, o su tokiu lūkesčiu, kad ateinu "imti", čia kažkas turėtų paaiškinti mano tyrimo rezultatus - aš noriu ir duok man ir dar esu nepatenkintas, jei kažkas to nepadaro smile.gif O taip, deja, dažnai būna, kad atsako nėra, nes tiesiog nėra žinančių smile.gif Kaip dažnai būna, nueini pas gydytoją, tikies, kad ką pasakys, o jis apsiriboja tuo pačiu: telpa į normas, netelpa į normas ir nelabai ką turi pakomentuot... Matyt, ir čia panašiai smile.gif




Va, o grįžtant prie Jūsų hormonų temos, tai nežinau, kaip kiti, bet Jūsų klausimą mačiau, tik nežinojau ką atsakyti, nes nelabai matau, ką galima komentuoti tyrimams, kurie normalūs - tiek juk ir jūs pati matote, tiesiog nėra ką pridurti smile.gif
Giliau kažko neprigalvosi...
Žodžiu išsiplėčiau smile.gif)) Einam prie esmės smile.gif
Dėl antros ciklo pusės hormonų, tai nei gera, nei bloga.
Prolaktiną tikriaus reikės pasikartoti, nes jis nedaug nukrypęs, nors aišku, santyky su prg gal ir galima įtarti, kad kažkiek veikia ovuliaciją. Bet - vėlgi - neaišku, ar gerai pataikėte tyrimo dieną?
Ar darėte aklai 22 ciklo dieną, nes toks gydytojo nurodymas, ar bandėte sekti ovuliaciją ir tyrėtės tikrai 7 dpo?
Jei nėra tiksliai žinoma ovuliacijos data, gali būti, kad prg šiek tiek mažesnis (jis nėra mažas, galima sakyti, kad ovuliacija įvyko, net pastoja merginos su tokiu prg ir išnešioja, aišku, gauna papildomo, jei tokie rezultatai nėštumo metu) ir dėl to, kad netikslią dieną atlikta.

Žodžiu, šitie rezultatai labai ant klaustuko. Gal taip, o gal anaip. Iš anksto nestresuokit.
Bet kokiu atveju, jei prolaktinas tikrai bus ir kitąsyk padidėjęs, tikrai tam yra sprendimo būdų ir kartais gerai rasti kažkokią priežastį, už kurios galima užsikabinti ir ją išsprendus sėkmingai pastoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 20 spalio 2016 - 12:46
Ačiū už pastebėjimus Ten. Tiesiog tema perskaityta, bandžiau lyginti savus su pateiktais rodikliais. Bet kol kas visame tame esu visiškai "žalia". Pirmas bandymas savo iniciatyva darytis tyrimus, ir tuose skaičiukuose pasimečiau.... Dėl to ir brūkštelėjau čia. Nes pirmas vizitas pas gydytoją dar pakankamai toli... O kas dėl 22 ciklo dienos pasirinkimo, tai kelintas mėnuo 21 ciklo diena išpuola sekmadienį, todėl rinkausi atlikti tyrimus pirmadienį. Savaitgalį pas mus tokių tyrimų niekas neatlieka. Kažkur turėjo būti 7-9DPO. Tiksliai nežinau, tik pagal pojūčius spėju, kad vyksta O.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romanete: 20 spalio 2016 - 13:42
Viskas suprantama smile.gif Tikiuos, neįžeidžiau, nieko pikto nenorėjau smile.gif Pradžia visuomet klaidi, viskas baisu ir neaišku...
O ciklas reguliarus, apie 28-29 dienas? Kai sulauksit mėnesinių, bus aiškiau tą dieną atsekt, ar buvo pataikyta, tyrimas 7 DPO arba 7 d. prieš mėnesines teoriškai. Man kai ciklai visiškai visiškai skirtingi visom prasmėm, tai pasitelkt kartais fantastinius būdus tenka bent preliminariai atsekt.
Praktiškai aišku, kad ne visos vadovėlinės ir tą tikslią dieną susekt kartais visiškas kosmosas. Jeigu matysit, kad nelabai pataikėt, tai ir tas skaičiukas progesterono toks sąlyginis tuomet. Dabar norėtųsi didesnio.


Papildyta:
QUOTE(Romanete @ 2016 10 03, 12:47)
Norėčiau ir aš tyrimų pakomentavimo. Pasidariau 4 ciklo dieną dabar šiuos tyrimus.
FSH- 5.85 (Norma nuo 1.70 iki 21.50)
LH - 7.68  (Norma nuo 1.00 iki 95.60)
E2 - 49.98
Testosteronas - 1.00 (Norma nuo 0.10 iki 1.49)

Beje, o E2 normos nebuvo, ar ji ne nuo 50? Nors vis vien nežinočiau, kaip jį tokį atskirą pakomentuot, žinau, kad kitos merginos labiau įsigilinusios būna į estrogenų sąsajas su kitais hormonais.

LH/FSH santykį dar skaičiuoja ir jis turėtų būti iki 1,5 ar 2, kitaip rodytų polinkį į PKS, bet jūsų visiška norma.
Atsakyti
Tikrai neįžeidėte. Viskas suprantama.
Ciklas pas mane reguliarus 28-29d. Galvočiau, kad prolaktinas pas mane padidėjęs nuo streso. Nes įtakos tai turi, kiek skaičiau. Tas laukimas pamatyti du brūkšniukus daug visko pas mane iššaukė... unsure.gif Gal ir čia rezultatuose atsispindi.
E2 normos buvo tik nesurašiau tą kart: folik.f: 12.4-233.0; ovuliacinė f. 41.0-398.0; Liuteininė f. 22.3-341.0

Atsakyti

Ai tai viskas gerai su tuo. 

Prieš kelias dienas mergaitė klausė, ar nuolatinis stresas darbe gali sukelti prolaktino padidėjimą. Aš šito nežinau, bet kažkaip labiau akcentuojama tas toks didesnis ūminis stresas prieš pat tyrimą. Dėl to lėtinio kasdieninio tai kad bendrą organizmo būklę veikia ir tą pačią hormonų sąveiką - taip, bet ar tiesiogiai gali būt padidėjęs prolaktinas vien dėl to - tikrai nežinau. Ir čia labiau tais atvejais, kai tyrimas vieną kartą parodė padidėjimą, o kitus kartus tiriant pateko į normos ribas. 

Pvz., kai jis padidėjęs dėl prolaktinomos, tai nesakysi, kad auglys nuo streso užaugo. Ir jei prolaktinas nuolat padidėjęs, tai jau reiktų vaistais jį kontroliuoti.

Žodžiu, čia daug niuansų. Be to, šiais laikais sunku rasti žmogų, kuris kasdien nepatiria vienokio ar kitokio streso. 

O dėl laukimo, tai jei turit noro, prisijunkit prie planuojančių pastoti pašnekesių kitame skyrelyje (tema „planuojančios pastoti“). Man asmeniškai buvimas ten ir bendravimas su tą patį patiriančiomis merginomis, kurios taip pat laukia, kas mėnesį nusivilia ar apsidžiaugia, pasidalina kylančiais rūpesčiais, klausimais, pakankamai apramino. Vienai tikrai sunku planuoti ilgesnį laiką.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 20 spalio 2016 - 15:20
Ačiū jums Ten.
Temoje "Planuojančios pastoti", "tylioji" dalyvė jau seniai aš, tik vis nedrįsdavau prisijungti prie bendraujančių. ax.gif
Atsakyti

Tai tikrai nebijokit ir užsukit prisistatyt :) mielai laukiam. Pabendravus ir tuos pačius hormonus daugiau galvų pakomentuotų, ir vizitus pas gydytojus, ir kitus dalykus, čia mažai kas užsuka ir pasisako :)

Grįžtant prie hormonų temos, man vis toks teorinis klausimas kyla,  kai, pvz., skiria atlikti lytinių hormonų tyrimus sutrikus ciklui, kai ir be tyrimų aišku, kad kažkas nelabai gerai. Aišku, jei tai progesteronas, tai gali skirti jo papildomai. Jei prolaktinas - vaistų. O kas kitais atvejais? Kontraceptinės tabletės sureguliuoti ciklui ir tai pačiai hormonų veiklai? Fitoterapija, vaistažolių papildai? Kaip tai spręsti, jei realiai visa organizmo būklė priklauso nuo sudėtingos hormonų sąveikos, tai tiesiogiai kažko ne itin pakeisi.

Aš kiek dariau tyrimus, tai vis tais tokiais nestandartiniais ciklais - kas kelias sav. tepliojant ar kai mėnesinių po du mėnesius nebūdavo, kaži kiek tokie tyrimai reprezentatyvūs? Rezultatai išties nedžiugino.

Galvoju, kad kada tikslinga būtų ištirti hormonus bent kiek normalesniame cikle, bet irgi negali žinot, kada jis toks bus.

Realiai gal klausimas apskritai, kokią naudą duoda lytinių hormonų tyrimai? Tiesiog praplečia vaizdą apie situaciją? Realiai net su labai nukrypusiais nuo normos rezultatais pas gydytojus gaudavau tik padūsavimą ir tokį patį komentarą, ką pati matau, kad negerai. Na tai ir kas iš to?

O jei gerai, tai pasidžiaugimas, kad gerai?:)

Atsakyti
Sveiki! Gal patartumete kur pigiausia daryti hormonu tyrimus? Gal zinote kaip daznai galima nemokamai daryti hormonu tyrimus valstybineje poliklinikoje? Aciu
Atsakyti
Kokiame mieste?

Valstybinėje poliklinikoje lytinių hormonų tyrimų nemokamai neatlieka, tai mokami tyrimai. Teoriškai lytinius nemokamai atliktų ligoninėse tretinio lygio specialistai, jei dėl kažkokių rimtų problemų jus ten siųstų poliklinika ir jie matytų tam pagrįstą poreikį...

Skydliaukės kelis hormonus nemokamai gali tirti kas du metus bendra tvarka poliklinikoje, tam tikromis situacijomis (patikslintų šeimos gyd.) tikriaus galėtų ir dažniau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 16 lapkričio 2016 - 21:31
QUOTE(Ten @ 2016 11 16, 21:28)
Kokiame mieste?

Valstybinėje poliklinikoje lytinių hormonų tyrimų nemokamai neatlieka, tai mokami tyrimai. Teoriškai lytinius nemokamai atliktų ligoninėse tretinio lygio specialistai, jei dėl kažkokių rimtų problemų jus ten siųstų poliklinika ir jie matytų tam pagrįstą poreikį...

Skydliaukės kelis hormonus nemokamai gali tirti kas du metus bendra tvarka poliklinikoje, tam tikromis situacijomis (patikslintų šeimos gyd.) tikriaus galėtų ir dažniau.


Aciu!
Vilnius, Centro poliklinika.
Atsakyti

Čia va Centro poliklinikos kainynas: http://www.pylimas.l...IS-20150302.pdf

Pas juos vienas lyt. hormonas 9-10 eur.

Santariškių kainos čia: http://www.santa.lt/...d=55&Itemid=129

vienas lyt. hormonas 7-8 eur. + kraujo paėmimas.

Man pigiausia Vilniuj tirtis hormonus Nacionalinėj sveikatos priežiūros laboratorijoj Gėlių g.

Ten vienas lyt. hormonas -  6 eur + kraujo paėmimas.

Atsakyti