Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 6

QUOTE(Mamyteeee @ 2016 03 22, 20:48)
Tiroksino geriu 50, mg. O visos sakot echoskopiją daryt, kaip jūs manot ar tai labai blogai gali būt???? aš jau paties baisiausio prisigalvojau verysad.gif

Nereikia nieko blogo prisigalvoti. Tiesiog echoskopija parodys ar yra pakitimų skydliaukėje, ar tai tikrai autoimuninis tireoiditas ir jei taip, vadinasi tiroksino pertraukų daryti nevalia. Geriau sumažinti iki 25, nei visai negerti. Nes po tokios pertraukos gali nebeužtekti ir 50- ties.
Bet gal jūsų skydliaukė dar nėra neveikianti, ir gydytojas tikisi darydamas pertraukas ją sužadinti? Nors tai pavyksta itin retai.
Atsakyti
Mergaites pakomentokit po turimu pertraukos rezultatus.

Tth - 4.86 - 4.20 norma iki gydymo pries metus buvo 22
LT 4 - 17.37
ft 3 - 4.29

Zadu nedidint gert kaip visada 50 man sita doze tiko.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2016 03 23, 10:13)
Mergaites pakomentokit po turimu pertraukos rezultatus.

Tth - 4.86 - 4.20  norma iki gydymo pries metus buvo 22
LT 4 - 17.37
ft 3 - 4.29

Zadu nedidint gert kaip visada 50 man sita doze tiko.

Gyd sake nedidint
Atsakyti
Pasidariau ir as tyrimus, penktadieni pas endo.
Siaip visad tik tth darydavaus, endo sakydavo, kad kitu neverta daryt, vistiek niekas nepasikeis. Ir ji turbut buvo teisi. Geriu po 100 tikroxino. Rezultatai:
TTH 1,086 (0,55-4,78)
FT4 14,7 (11,5-22,7)
FT3 5,1 (3,1-6,5)
ATPO <1300 (<60)

ATPO ir pries metus buvo toks, del ko endo sako ir neverta jokiu kitu tyrymu, kaip tik TTH darytis, mano skydliauke ji jau palaidojus. doh.gif

Kas liecia vaistu gerima esu labai nestropi. Daznai pamirstu ryte isgert ir isgeriu per piet ar vakare. Neziuriu i tai ar pries valgi ar po ir pan. Bet matyt gerai jis mane vistiek veikia, nes TTH visgi norma. Tik FT3 gal didokas? Einu skaityt ka jis reiskia. g.gif

Atsakyti
QUOTE(neatleidziu @ 2016 03 23, 10:09)
ATPO <1300 (<60)
ATPO ir pries metus buvo toks, del ko endo sako ir neverta jokiu kitu tyrymu, kaip tik TTH darytis, mano skydliauke ji jau palaidojus. doh.gif

Tiesiog tai dažniausiai maksimalus ATPO skaičius kurį fiksuoja tyrimų įranga wink.gif daugiau parodyti ji ir negali. Tai reiškia, kad tikrai skydliaukei atsigauti šansų nėra.

Matuko mamyte. jei iki tyrimo negėrėte visai tiroksino ir tik taip nežymiai viršijama norma, jūsų atveju gerčiau tik 25, mažu ir tiek užteks. Padidinti visada spėsit. Beto ateina saulėtas laikotarpis, kai visoms dažniausiai tenka mažinti tiroksino dozes.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2016 03 23, 12:19)
Tiesiog tai dažniausiai maksimalus ATPO skaičius kurį fiksuoja tyrimų įranga wink.gif daugiau parodyti ji ir negali. Tai reiškia, kad tikrai skydliaukei atsigauti šansų nėra.

Matuko mamyte. jei iki tyrimo negėrėte visai tiroksino ir tik taip nežymiai viršijama norma, jūsų atveju gerčiau tik 25, mažu ir tiek užteks. Padidinti visada spėsit. Beto ateina saulėtas laikotarpis, kai visoms dažniausiai tenka mažinti tiroksino dozes.

Kodel taip pesimistiskai del atpo? Juk yra zmoniu , pas kuriuos didelis atpo bet hormonu rodikliai net is normu neiseina. Jei toks ligonis sugebetu papildu, sporto ar kitokiu priemoniu pagalba atpo susimazint tai skydliaukei veikt sansu dar keliem metam gali but. Plius jei skydliauke kazkam net atauga, vadinas ji sparciai sugeba regeneruotis. Tai jei teoriskai pavyktu apmazint atpo gal yra ir galimybe atsinaujint paciam skydliaukes audiniui...
Atsakyti
Taip yra, bet ne prie tokio ATPO, kai jis rodo daugiau nei 1300.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2016 03 23, 15:19)
Taip yra, bet ne prie tokio ATPO, kai jis rodo daugiau nei 1300.

Siandien daugiau nei 1300, po menesio gal 1000...skaiciau apie ne viena atveji kai zmones drastiskai susimazino atpo- pvz. Nuo 24000 iki 800 per metus, jei pamenu teisingai. Taip kad daugiau optimizmo
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2016 03 23, 12:19)

Negeriau visiskai du menesius...
Gyd sakau tth toks, tai sako gerkite 75. Bet gydytoja as gerdama 50 gerai jauciaus, sako o koks geriant buvo tth sakau 2 kazkur ai tai sako 50 tada...
Eilini karta... Jau net nebepikta...
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2016 03 23, 17:51)
Negeriau visiskai du menesius...
Gyd sakau tth toks, tai sako gerkite 75. Bet gydytoja as gerdama 50 gerai jauciaus, sako o koks geriant buvo tth sakau 2 kazkur ai tai sako 50 tada...
Eilini karta... Jau net nebepikta...

Aisku cia tik mano nuomone, bet as jau neinu pas endo. Padarau tth ir seimos gyd raso receptus. Sedeti ir ziureti kaip gyd popierius pildo ir praktiskai nieko neklausia, jau nervai nelaiko. Sakiau eisiu tik 1 k metuose. Tam kad seimos gyd turetu patvirtinima del vaistu skyrimo. Zinoma , ad neturiu skydliaukes, man gal taip ur galima, bet jums turint organa, toks gydymas yra bevertis. Skaudu ir apmaudu.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 03 23, 17:59)
Aisku cia tik mano nuomone, bet as jau neinu pas endo. Padarau tth ir seimos gyd raso receptus. Sedeti ir ziureti kaip gyd popierius pildo ir praktiskai nieko neklausia, jau nervai nelaiko. Sakiau eisiu tik 1 k metuose. Tam kad seimos gyd turetu patvirtinima del vaistu skyrimo. Zinoma , ad neturiu skydliaukes, man gal taip ur galima, bet jums turint organa, toks gydymas yra bevertis. Skaudu ir apmaudu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

laikui begant pasidarai pats sau endokrinologas. Mane gydytoja net palaimino taip sakant, pati netgi klausia kokia doze man labiau tinkama. biggrin.gif o kas kitas, jei ne pats jauti kada geriau buna. aisku tam reikia stazo ir ismokt suprasti savo kuna. as jau 8m kai geriu tiroksina.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 03 23, 18:59)

Ko ten eiti?? Va pati telefonu nusistaciau... verysad.gif
Nzn ar dar bandyt ieskot normalaus endo..
Sakykit buna doze 25? Ar reik tabletes lauzyt?
Atsakyti