Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VIII

Galima iki +55C pamėginti sumažinti (svarbiausia kad ne +30C ir kad neilgam) ir tada stebėti kas vyks
Gali būti kad tarkim su siurbliu viskas ok, bet su srautu per ketureigi/trieigi ne ok (stumia per maza srauta, arba tik tiek gali praleisti)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 01 25, 15:16)
Galima iki +55C pamėginti sumažinti (svarbiausia kad ne +30C ir kad neilgam) ir tada stebėti kas vyks
Gali būti kad tarkim su siurbliu viskas ok, bet su srautu per ketureigi/trieigi ne ok (stumia per maza srauta, arba tik tiek gali praleisti)

Labas vakarelis,

Idomu ar pas kolega fantoce yra balansinis voztuvas ?

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 01 25, 16:16)

Pamėginau. Nustačius grižtamą 60, trieigis atsidaro iki pusės ir stabiliai stovi. Katilo galią sumažinau 20%, tai ventiliatorius turėjo darbo, bet ir tai ant ribos. Pamažinus iki 55 - trieigis prasiveria dar šiek tiek, bet 3/4 nesiekia. Ilgai nebandžiau, bet bent jau greitai šiluma katile neužkilo, gal ir neužkiltų. Išbandysiu sekantį pakūrimą ilgiau palaikyt 50 grižtamą - pažiūrėsiu ar eis pilnu pajėgumu.

Balansinio vožtuvo nėra katilo-akumuliacinių mazge. Balansinis pas mane tik radiatorių pamaišyme tėra... O kurioj vietoj ir kuo jis galėtų padėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fantoce: 25 sausio 2016 - 20:11
QUOTE(fantoce @ 2016 01 25, 20:06)
Pamėginau. Nustačius grižtamą 60, trieigis atsidaro iki pusės ir stabiliai stovi. Katilo galią sumažinau 20%, tai ventiliatorius turėjo darbo, bet ir tai ant ribos. Pamažinus iki 55 - trieigis prasiveria dar šiek tiek, bet 3/4 nesiekia. Ilgai nebandžiau, bet bent jau greitai šiluma katile neužkilo, gal ir neužkiltų. Išbandysiu sekantį pakūrimą ilgiau palaikyt 50 grižtamą - pažiūrėsiu ar eis pilnu pajėgumu.

Balansinio vožtuvo nėra katilo-akumuliacinių mazge. Balansinis pas mane tik radiatorių pamaišyme tėra... O kurioj vietoj ir kuo jis galėtų padėti?

Na gal jis pas jus ir yra ?
Jeigu pas jus mazajame rate stovi termostatinis trieigis vuztuvas, tai balansinis taip ji meistriukai vadina ir kai kuriose chemose maciau taip vadinama.Jis turi stoveti tarp katilo karstos dalies i apacia i termostatini voztuva kuris stovi ant griztamo .Tai paprasciausias ventivis ,bet ne rutulinis.Jo pagalba sureguliuojamas srauto dydis kuris dalyvauja gristamo ir ir is katilo ateinancio karsto vandens sumaisyme.Kaskada internete buvau mates per ji turi eiti 1 dalis ,o i apkrova 2-3 dalys srauto.
Nezinau ar suprantamai parasiau smile.gif

Pagarbiai
Papildyta:
QUOTE(Zarasietis @ 2016 01 25, 20:48)
Jeigu pas jus mazajame rate stovi termostatinis trieigis vuztuvas, tai balansinis taip ji meistriukai vadina ir kai kuriose chemose maciau taip vadinama.Jis turi stoveti tarp katilo karstos dalies i apacia i termostatini voztuva kuris stovi ant griztamo .Tai paprasciausias ventivis ,bet ne rutulinis.Jo pagalba sureguliuojamas srauto dydis kuris dalyvauja gristamo ir ir is katilo ateinancio karsto vandens sumaisyme.Kaskada internete buvau mates per ji turi eiti 1 dalis ,o i apkrova 2-3 dalys srauto.

Pagarbiai

Pataisymas
Moksliskai smile.gif tai ne venilis o sklende pvz :
http://www.b-a.eu/c1...nzines-sklendes

Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 01 25, 21:48)

Pagarbiai

Pirmiausia nežinau ar tai tas pats daiktas, bet kur minėjau ant radiatorių pamaišymo stovi perleidimo vožtuvas. Pas mane grižtamają temperatūrą reguliuoja trieigis ant kurio užmauta pavara matuojanti grižtamą temperatūra. Trieigis atidarinėjamas tol kol sumiksuojama reikiama temperatūra. Jeigu gerai suprantu, tai tas ventilis turetu pakelt griztamo srauto temperatura, ko pasekoje atsidarytu daugiau trieigis? Arba nesuprantu jo prasmes... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fantoce @ 2016 01 25, 20:59)
Pirmiausia nežinau ar tai tas pats daiktas, bet kur minėjau ant radiatorių pamaišymo stovi perleidimo vožtuvas. Pas mane grižtamają temperatūrą reguliuoja trieigis ant kurio užmauta pavara matuojanti grižtamą temperatūra. Trieigis atidarinėjamas tol kol sumiksuojama reikiama temperatūra. Jeigu gerai suprantu, tai tas ventilis turetu pakelt griztamo srauto temperatura, ko pasekoje atsidarytu daugiau trieigis? Arba nesuprantu jo prasmes...  doh.gif

Nesu specas bet apie 20 metuku kaip vartotojas galiu pasakyti su trieigiu mechaniniu su pavara ar be jos palaikyti teisingai gristamo T apie 60 misija neimanoma.

Turi buti temostatinis arba ketueigis pamasymo voztuvas na ir su juo reikia pasiboviti gerokai.

Na cia mano kaip vartotojo , praktiko nuomone

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 01 25, 22:28)
Nesu specas bet apie 20 metuku kaip vartotojas galiu pasakyti su trieigiu mechaniniu su pavara ar be jos palaikyti teisingai gristamo T apie 60 misija neimanoma.

Turi buti temostatinis arba ketueigis pamasymo voztuvas na ir su juo reikia pasiboviti gerokai.

Na cia mano kaip vartotojo , praktiko nuomone

Pagarbiai

Tą sklendę iš jūsų pasakojimo tokią ir įsivaizdavau. Jos vietos aprišime ir jos darbo nesupratau...

Aš irgi ne specas, bet bandau perprast veikimo principus ir kiek suprantu tiek pasidarau. Elektrine pavara naudojuos gal penkti metai ir jokios problemos su užduoda temperatūra. Labai gražiai ir tolygiai susireguliuoja. Ant to pačio vamzdžio stovi ir termometras ir abu kaip sutarę rodo tą patį. Kiek domėjausi būna trijų padėčių pavaros, tai su jomis neįsivaizduoju kaip reiktų pagaut tai ko nori, bet su rotorine pavara problema tik viena-kaina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fantoce: 25 sausio 2016 - 22:07
QUOTE(fantoce @ 2016 01 25, 22:04)
Tą sklendę iš jūsų pasakojimo tokią ir įsivaizdavau. Jos vietos aprišime ir jos darbo nesupratau...

Aš irgi ne specas, bet bandau perprast veikimo principus ir kiek suprantu tiek pasidarau. Elektrine pavara naudojuos gal penkti metai ir jokios problemos su užduoda temperatūra. Labai gražiai ir tolygiai susireguliuoja. Ant to pačio vamzdžio stovi ir termometras ir abu kaip sutarę rodo tą patį. Kiek domėjausi būna trijų padėčių pavaros, tai su jomis neįsivaizduoju kaip reiktų pagaut tai ko nori, bet su rotorine pavara problema tik viena-kaina smile.gif

Snekejau apie balansini ventili (voztuva) sioje schemoje kaip pvz :
http://san.meistras....atilu-aprisimas

Shema 2
Virs termoregoliacinis ventilius

Pagarbiai
Atsakyti
Jeigu yra ketureigis/trieigis su pavara - balansinio ventilio nebuna (tai tiesiog ventilis ir tiek, bet kadangi skirtas pabalansuot, taip ir vadinamas)
kuomet griztama yra uztikrinama su termostatiniu trieigiu, tuomet jau balansinis - geris, jo pagrindine paskirtis pridaryti srauta ir taip subalansuoti griztama

Seniau pavara su laipsniu nustatymu buvo gana nepigi, siuo metu ji nera labai brangi (zinoma brangesne uz iprasta)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 01 25, 23:32)
Jeigu yra ketureigis/trieigis su pavara - balansinio ventilio nebuna (tai tiesiog ventilis ir tiek, bet kadangi skirtas pabalansuot, taip ir vadinamas)
kuomet griztama yra uztikrinama su termostatiniu trieigiu, tuomet jau balansinis - geris, jo pagrindine paskirtis pridaryti srauta ir taip subalansuoti griztama

Seniau pavara su laipsniu nustatymu buvo gana nepigi, siuo metu ji nera labai brangi (zinoma brangesne uz iprasta)

Dėl to grįžtamo vandens temperatūrai užtikrinti ir pirkau ta pavarą. Reikėtų dar radiatorių trieigiui tokios, bet nekyla ranka tokių pinigų atiduot schmoll.gif Tam konstruoju pavarą pats, tikiuosi gausis pigiau, plius turėsiu daugiau galimybių, tik neaišku kaip stabiliai veiks blush2.gif Pagyvensim pamatysim. O del savo problemytės katilo temperatūros nenuėmimo, kolkas palieku mintį ties našesnio siurblio keitimu... Kiti variantai kažkaip nelimpa. Dėkoju vyrai už mintis ir pamastymus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fantoce @ 2016 01 25, 23:10)
Dėl to grįžtamo vandens temperatūrai užtikrinti ir pirkau ta pavarą. Reikėtų dar radiatorių trieigiui tokios, bet nekyla ranka tokių pinigų atiduot  schmoll.gif  Tam konstruoju pavarą pats, tikiuosi gausis pigiau, plius turėsiu daugiau galimybių, tik neaišku kaip stabiliai veiks  blush2.gif  Pagyvensim pamatysim. O del savo problemytės katilo temperatūros nenuėmimo, kolkas palieku mintį ties našesnio siurblio keitimu... Kiti variantai kažkaip nelimpa. Dėkoju vyrai už mintis ir pamastymus  thumbup.gif

Nu mano giliu isitikinimu pas jus viskas malasi mazuoju rutu.
Nemanau kad cia siurblio nasumo stoka ?
Niekas nebega i apkrova tai tikrai
reikia ieskoti kodel

einam Vyriukai pailseti

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 01 26, 00:19)
Nu mano giliu isitikinimu pas jus viskas malasi mazuoju rutu.
Nemanau kad cia siurblio nasumo stoka ?
Niekas nebega i apkrova tai tikrai
reikia ieskoti kodel

einam Vyriukai pailseti

Pagarbiai

Dėl ventilio: neesu labai įsigilinęs į ladomato veikimo niuansus, bet argi jis neturėtų susireguliuoti pats tu srautų? Juk jeigu prisuksim tą ventilį (kaip toj 2 schemoj) ladomatas nebegalės sumiksuoti reikiamos temperatūros (jam pritrūks karšto vandens, kuris bus nukreiptas į sistemą).
Dėl to malimosi mažuoju ratu: jeigu tik suktųsi mažuoju ratu kai išėjime 85 laipsniai, tai ir grįžtų tie patys <85 laipsniai... O jei tik ant grįžtamo pakiltų tokia temperatūra - iškart prasivertų trieigis. Jam prasivėrus automatiškai daugiau nueitų į sistemą karšto vandens, į katilą grįžtų mažiau karšto iš padavimo ir daugiau šalto iš sistemos grįžtamo ko pasekoje sumaišytas grįžtamas vėl būtų toks koks užstatytas. Taip jau veikia trieigis: kiek atiduoda karšto tiek ir priima šalto.
Na gal man dar kas nedašilę galvoje biggrin.gif Rytas protingesnis už vakarą wink.gif
Atsakyti