Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VIII

QUOTE(gintarob @ 2016 02 27, 18:23)
Noriu sužinoti " tos skyles "  , pro kurią praeina pirolizes dujos , susimaišę su antriniu oru , sudega.
Atsiprašau už terminus , nes nežinau tikslių techniniu pavadinimų.
Prie to pačio kitas klausimas : ar katilų su įpūtimo ventiliatoriumi " ta skylė " yra vienodo dydžio palyginus su katilais su dūmsiurbe. Kalbu apie Irleh katilus

instrukcijoje neraso, siuo metu neturiu katilo kad ilist ir pamatuoti
gal galiu suzinoti kokiu tikslu reikalingi skyles ismatavimai (pirma karta per tiek laiko parduodant sis klausimas)?
Atsakyti
QUOTE(Pa 6 03 01 @ 13:02)
instrukcijoje neraso, siuo metu neturiu katilo kad ilist ir pamatuoti
gal galiu suzinoti kokiu tikslu reikalingi skyles ismatavimai (pirma karta per tiek laiko parduodant sis klausimas)?

Pirmiausiai ačiū už atsakymą.
....turiu savadarbį dujų generacinį katilą kžkiek panašų į Irleh.Jau aš ji "pripratinau " deginti smulkų kurą (malkų neturiu ir kitai žiėmai jų nebus , nes bijau jog nespes išdžiūti ) . Vasaros metu reiks padirbeti prie katilo ir viska padaryti " kapitaliai ". Dabar degiklis ir pertvara tarp kameru tik laikina... Pagal turimus duomenis - degiklis apie 17Kw , katilas vysto 13 - 15Kw galingumą , mmalkomis apie pora Kw mažiau.
Todel ir noriu sužinoti Irleh katilo degilio dydį...
Atsakyti
QUOTE(gintarob @ 2016 03 01, 15:45)
Pirmiausiai ačiū už atsakymą.
....turiu savadarbį dujų generacinį katilą kžkiek panašų į Irleh.Jau aš ji "pripratinau " deginti smulkų kurą (malkų neturiu ir kitai žiėmai jų nebus , nes bijau jog nespes išdžiūti ) . Vasaros metu reiks padirbeti prie katilo ir viska padaryti  " kapitaliai ". Dabar degiklis ir pertvara tarp kameru tik laikina...  Pagal turimus duomenis - degiklis apie 17Kw , katilas vysto 13 - 15Kw galingumą  , mmalkomis apie pora  Kw mažiau.
Todel ir noriu sužinoti Irleh katilo degilio dydį...

Galiu tik 'iš akies' pasakyti ką vizualiai pamenu
ilgis bus apie 30-40cm
pati skylė dydžio gaunas apie 10-15cm

bet čia 'iš akies'
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 03 04, 11:33)
Galiu tik 'iš akies' pasakyti ką vizualiai pamenu
ilgis bus apie 30-40cm
pati skylė dydžio gaunas apie 10-15cm

bet čia 'iš akies'

Ar veliau bus galima užduoti tą patį klausima (ir jeigu taip , tai marždaug kada).
Man įdomu ar yra koks nors degiklio dydžio ( skerspjūvio ploto ) skirtumas tarp DGKKK kurių degimas vyksta žemyn ( pvz.: Atmos .Vigas ir t.t.) ir į šoną ( Irlech . Ariterm KOB . )
Atsakyti
Nesu tikra ,kad tinkamoje temoje rasau bet , jei turite ziniu galbut galite patart.

Sildymas pjuvenu briketais.Plotas apie 130kvadratu.

Kuri gamintoja rinktis :

o KAMEN
o KLIMOSZ
o KOMIZ
o KOSTRZEWA
o KRZACZEK
o MODERATOR
o NIBE-BIAWAR
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 05 20, 08:17)
Nesu tikra ,kad tinkamoje temoje rasau bet , jei turite ziniu galbut galite patart.

Sildymas pjuvenu briketais.Plotas apie 130kvadratu.

Kuri gamintoja rinktis :

o KAMEN
o KLIMOSZ
o KOMIZ
o KOSTRZEWA
o KRZACZEK
o MODERATOR
o NIBE-BIAWAR

nei vienas nera duju generacinis - gal geriau duju generaciniu paieskokit:
Atmos
Vigas
ir pan.
Atsakyti
Nezinau,ar as cia pataikiau ar ne,tiesiog domina toks dalikelis mane smile.gif
Sugalvojau sodyba kurioje tik vasaras leisdavau-padaryti ir ziema gyvenama....
Tad klausimelis,kokio katilo,kiek radiatoriu ir kiek man kainuotu visa tai isirengti,namo bendras pl. 315 kv.m., gyvenamas pl. 277 kv.m.
Atsakyti
QUOTE(_Dzaclina_ @ 2016 05 25, 16:41)
Nezinau,ar as cia pataikiau ar ne,tiesiog domina toks dalikelis mane smile.gif
Sugalvojau sodyba kurioje tik vasaras leisdavau-padaryti ir ziema gyvenama....
Tad klausimelis,kokio katilo,kiek radiatoriu ir kiek man kainuotu visa tai isirengti,namo  bendras pl. 315 kv.m., gyvenamas pl. 277 kv.m.

Nesupykit, bet jūsų žinutė primena situaciją:
Alio, čia servisas? Man mašina sugedo, gal galit pasakyti kiek kainuos jos remontas?
Atsakyti
Matau labiau apsišvietusių žmonių čia lankomasi, tad gal sulauksiu patarimo ir aš.

Baiginėjame dalinai renovuoti senos statybos namą. Viena iš renovacijos dalių - katilinės perkėlimas ir modernizavimas. Pakeista sistema iš atviros į uždarą, naujas vamzdynas ir skardiniai radiatoriai, prisidėjo akumuliacinė talpa 1000l ir krovimo mazgas (ladomatas). Katilas liko senas - Viadrus U22/5. Bet dabar turim bėdą, "leidžiame malkas per kaminą", o namo ir akumuliacinės talpos įšildyt negalime. Akumuliacinė iki 40 laipsnių tik teįšyla po kelių įkrovų. Tuo pačiu, metu namas nei šiltas, nei šaltas. Dar prieš visas renovacijas, pora šildymo įrangos pardavėjų man leido suprasti, kad ketinis Viadrus'as ir akumuliacinė/Ladomatas yra prastas derinys. Vienas buvo itin kategoriškas ir pasakė jog tai pats prasčiausias derinys, nes "liepsna eis į kaminą". Bet tuomet pamaniau kad blogiau tikrai neturėtų būt ir padrąsintas kitų žmonių nutariau pasilikti prie to derinio. Dabar gi pradedu suprasti, ką turėjo omenyje tie pardavėjai. Tačiau biudžetas jau ir taip pereikvotas po visų remontų, tad katilo keitimas svarstytinas tik kraštutiniu atveju. Klausimas, ar įmanoma kažkaip išsisukti iš situacijos nekeičiant senojo Viadrus'o? Pats, žinoma, mielai keisčiau jį į kokį Atmos'ą, bet dėl anksčiau minėtos priežasties to negalime sau dabar leisti.

P.S. Šildomo ploto 110m2.
Atsakyti

Kūrenti anglį - jis jai ir skirtas

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 10 25, 09:35)
<p>Kūrenti anglį - jis jai ir skirtas

</p>

Jau įdomu pasidarė, kodėl anglies vietoj malkų kūrenimas Viadrus'e pagelbės? Kuom ta anglis geriau šiuo atveju?
Atsakyti

Tuom kad:
5 sekciju galia:
* kurenant angli 23,3kW
* kurenant 15%-25% medieną 20kW
naudingumas kūrenant:
* medieną 75%

* anglį 75%-80%

Kadangi anglies gali daugiau tilpti negu malkų va ir atsakymas - ilgiau degs = daugiau užkraus

Atsakyti