Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VIII

Tada nepatarsiu -šioje vietoje esu spaudžiantis maksimumą. Jeigu iš lenkiškų katilų planuojate, tai paskubėkite, berods nuo 2018m pas juos pradės drausti gaminti rankiniu būdu kraunamus, tokio tipo katilus, tik dujųgeneracinius.

Atsakyti

Aciu, pakeiciau nuomone..ilindau klausti kaip viadrusai draugauja su akumuliacinem..ir radau atsakyma. Tikrai neverta tiek investuoti...  :oh: 

Atsakyti

Nepilną pusmetį kūrename Attack DP 25 Profi dujų generacinį katilą. Iki šiol viskas buvo daugmaž normaliai. Tačiau pastarąsias kelias dienas pradėjo labai kilti dūmų temperatūra. Jei anksčiau kūrenant ~180 laipsnių būdavo ir nelabai smarkiai užkildavo ir atidarius dureles papildyti malkų. Dabar gi temparatūra ~280 laipsnių dažniausiai, o atidariu dureles dar staigiau pakyla, kad net valdiklis atjungia ištraukiamąjį ventiliatorių (nuo 300 laipsnių). Tuo tarpu vandens katile temparatūra, man atrodo, sunkiau kyla. Gal bus minčių kur galėtų būti bėda?

Nieko nekeitėm, nereguliavom pastaruoju metu. O anksčiau aš tik su krovimo mazgo siurblio temperatūra valdiklyje pažaisdavau. Pelenai išvalyti, katilo vidus nėra apaugęs, buvau išėmęs keramiką iš apatinio skyriaus, atidaręs abi pravalas. Nieko blogo nematyti.

Užbėgant už akių, temperatūra realiai yra aukšta, tai nėra temperatūros daviklio problema.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaiser: 30 gruodžio 2017 - 19:21
QUOTE(kaiser @ 2017 12 30, 19:21)
<p>Nepilną pusmetį kūrename Attack DP 25 Profi dujų generacinį katilą. Iki šiol viskas buvo daugmaž normaliai. Tačiau pastarąsias kelias dienas pradėjo labai kilti dūmų temperatūra. Jei anksčiau kūrenant ~180 laipsnių būdavo ir nelabai smarkiai užkildavo ir atidarius dureles papildyti malkų. Dabar gi temparatūra ~280 laipsnių dažniausiai, o atidariu dureles dar staigiau pakyla, kad net valdiklis atjungia ištraukiamąjį ventiliatorių (nuo 300 laipsnių). Tuo tarpu vandens katile temparatūra, man atrodo, sunkiau kyla. Gal bus minčių kur galėtų būti bėda?</p>
<p> </p>
<p>Nieko nekeitėm, nereguliavom pastaruoju metu. O anksčiau aš tik su krovimo mazgo siurblio temperatūra valdiklyje pažaisdavau. Pelenai išvalyti, katilo vidus nėra apaugęs, buvau išėmęs keramiką iš apatinio skyriaus, atidaręs abi pravalas. Nieko blogo nematyti.</p>
<p>Užbėgant už akių, temperatūra realiai yra aukšta, tai nėra temperatūros daviklio problema.</p>

Yra kokia apėjimo sklendė?
Kai tam kad isikurtų , ją atidarai, o paskui uždarai

Jeigu taip - patikrink ar nėra visuomet pradaryta
Atsakyti

Sklendė yra. Tačiau veikia kaip priklauso, t.y. užsidaro.

Atsakyti
QUOTE(kaiser @ 2017 12 30, 20:41)
<p>Sklendė yra. Tačiau veikia kaip priklauso, t.y. užsidaro.</p>

Jeigu kyla dūmų temp., o katilo lėtai, vadinasi apeina iš dalies šilumokaitį - vistik patikrinčiau
Arba, jeigu vamzdinis šilumokaitis, keletas skylių užsinęšę, todėl dujos eina per mažesnį kiekį vamzdžių
Namas ir paskutinis punktas - žvėriškai trauka, todėl nespėja nuimti šilumos

Daugiau punktų nesugalvoju
Atsakyti

Šiandien tai buvo vienas iš dalykų, kurį tikrinau, nes panašios mintys buvo. Atidarius viršutinę pravalą sklendė labai gerai matosi. Mano žvilgsniu, darinėjasi kaip ir iki šiol.

Maniškis DP serijos katilas yra su plokšteliniu šilumokaičiu. DPX - su vamzdeliniu. Apie juos įvairių nuomonių girdėta su legendomis apie problemiškus vamzdelinius šilumokaičius. Bet matyt nuo eksploatacijos priklauso. Bet kuriuo atveju, viskas normoj pas mane. Dėl visa ko pabrūžinau su šepečiu, bet tik plonutis sluoksnis suodžių ant sienelių buvo.

Ar gali tokius simptomus sukelti pasikišęs kaminas? Šis punktas dar netikrintas. Nors ir nesinori tokia versija tikėti. Valytas 2017 metų pavasarį, kai tuometinis Viadrusas buvo prastai pradėjęs traukti. Trauka pasitaisė po valymo, tačiau apnašų tada ne per daugiausia buvo.

Atsakyti
QUOTE(kaiser @ 2017 12 30, 21:14)
<p>Šiandien tai buvo vienas iš dalykų, kurį tikrinau, nes panašios mintys buvo. Atidarius viršutinę pravalą sklendė labai gerai matosi. Mano žvilgsniu, darinėjasi kaip ir iki šiol.</p><p>Maniškis DP serijos katilas yra su plokšteliniu šilumokaičiu. DPX - su vamzdeliniu. Apie juos įvairių nuomonių girdėta su legendomis apie problemiškus vamzdelinius šilumokaičius. Bet matyt nuo eksploatacijos priklauso. Bet kuriuo atveju, viskas normoj pas mane. Dėl visa ko pabrūžinau su šepečiu, bet tik plonutis sluoksnis suodžių ant sienelių buvo.</p><p></p><p>Ar gali tokius simptomus sukelti pasikišęs kaminas? Šis punktas dar netikrintas. Nors ir nesinori tokia versija tikėti. Valytas 2017 metų pavasarį, kai tuometinis Viadrusas buvo prastai pradėjęs traukti. Trauka pasitaisė po valymo, tačiau apnašų tada ne per daugiausia buvo.</p>

Jeigu kaminas pasikimšęs - efektas priešingas
Jeigu leidžia valdiklis, mažinam vent. apsukas ir stebim ar į gerą keisis (dėl per didelės traukos)
Atsakyti

Dar įdomybę šiandien pastebėjau. Pirma įkrova sudegė, prikroviau malkų ir užmiršau įkūrimo sklendę uždaryti po to. Ateinu vėl pažiūrėt po keliolikos minučių, žiūriu temperatūra ~180, apsidžiaugiau, bet pamačiau kad sklendė atidaryta. Uždarius sklendę vėl temperatūra užkilo. Bet juk turi būti atvirkščiai?..

Atsakyti
QUOTE(kaiser @ 2017 12 31, 15:55)
<p>Dar įdomybę šiandien pastebėjau. Pirma įkrova sudegė, prikroviau malkų ir užmiršau įkūrimo sklendę uždaryti po to. Ateinu vėl pažiūrėt po keliolikos minučių, žiūriu temperatūra ~180, apsidžiaugiau, bet pamačiau kad sklendė atidaryta. Uždarius sklendę vėl temperatūra užkilo. Bet juk turi būti atvirkščiai?..</p>

Na taip, va ir rasta priežastis
Atsakyti

Man priežastis vis dar neaiški. Nes dabar kartais su atidaryta sklende temperatūra yra žemesnė nei su uždaryta. Nors normaliomis sąlygomis būna atvirkščiai.

Pagrindinės degimo kameros durelių jau ir vyrius pareguliavau, kad tikrai sandaru būtų. Ten tikrai oras nepapuola. Tai liko nebent antrinio degimo kameros durelės. Bet jos juk žymiai rečiau darinėjamos. Nebematau galimų priežasčių. Reiks bandyt su veidrodėliu žviltelėt kas kamine darosi. Jis nors ir valytas pavasarį, bet yra kol kad be indėklo.

Atsakyti
QUOTE(kaiser @ 2018 01 01, 12:04)
<p>Man priežastis vis dar neaiški. Nes dabar kartais su atidaryta sklende temperatūra yra žemesnė nei su uždaryta. Nors normaliomis sąlygomis būna atvirkščiai.</p><p>Pagrindinės degimo kameros durelių jau ir vyrius pareguliavau, kad tikrai sandaru būtų. Ten tikrai oras nepapuola. Tai liko nebent antrinio degimo kameros durelės. Bet jos juk žymiai rečiau darinėjamos. Nebematau galimų priežasčių. Reiks bandyt su veidrodėliu žviltelėt kas kamine darosi. Jis nors ir valytas pavasarį, bet yra kol kad be indėklo.</p>

Durelių sandarumą tikrink paprastuoju būdu (jeigu katilas su ištraukimo ventiliatoriumi), veikiant su degtuku/žiebtuvėliu praeik per tarpus, jeigu liepsną trauks į vidų - nesandarumas
Atsakyti