Ateinu pasiguost - mano "senei" (Borzai) jau turbūt tikra senatvė prasidėjo

Kažkas su kepenim negerai: siaubingai daug laka, atitinkamai ir laukan
varo. Padidėjęs troškulys prasidėjo prieš metus. Darė tada šlapimo tyrimą - nieko blogo nerado. Tuo pačiu metu buvo aptikti pieno liaukų augliai. Po operacijos troškulys sumažėjo. Maniau, kad tai buvo susiję. Pavasariop (kol dar šalta buvo) vėl pradėjo labai daug lakt. Po to ruja prasidėjo. Jau buvau išsigandus, kad bus naujų pieno liaukų auglių priaugę. Po rujos apsilankėm pas veterinarę. Iškart nešiau šlapimą. Dar ir kraujo tyrimą (6 rodiklių) vietoj padarė. Iš 6 vienas rodiklis (nenusimanau juose, bet lyg GPT) negeras. Kilo įtarimas, kad Borzai -
necukrinis diabetas. Bet kai padarė (po 2 sav.) 8 val. nelakusios šlapimo tyrimą necukrinis diabetas atkrito. Iš vienos pusės gerai, iš kitos - nieko gero (gali būti (nors nebūtinai) problemų su antinksčiais, bet reikėtų daryt tomografiją, o iš jos naudos daug nebūtų, nes specialaus gydymo kaip ir nėr).
Po kelių savaičių kartosim kraują tyrimą. Žiūrės veterinarė, ar neblogėja.
Veterinarė primygtinai nesiūlė, bet užsiminė apie spec. maistą šunims, turintiems problemų su kepenim. Pažiūrėjus į sudėtį (pvz.,
Specifico) šiurpas nupurto. Bet gal tos spec. dietos tikrai veiksmingos, esant tam tikroms problemoms, - kaip manot?
Papildyta:
Ir dar viena liūdna žinia - nebėra jau Betos (mano simpatijos Nr. 2 - taip ir nesusitikom)
QUOTE(drakusha @ 2016 03 28, 16:57)
Per Ordos gimtadienį (birželio 7 d.) iškeliavo į amžinos medžioklės plotus

Šeimininkei turbūt per sunku apie tai pranešt...