QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 20:08)
Dieva zi, skirtingi miestai, o kaip panasu...
As tai gimdziau nakti, viena, kenciu dantis sukandusi, ko cia draskytis, visos per tai perejo ne as pirma ne paskutine. Salia guli moteris, kuri antra vaika gimde, neapsikentusi pradejo raginti, kad kviesciau ka nors, bo viena pagimdysiu. Kaip dabar pamenu, atejo akusere, o as jai sakau: - As nezinau, bet salimais esanti moteris sake, kad as tuoj gimdysiu...
Ta, tingiai apziurejo mane, sako: - Na einam, ka su tavimi darysi, jei iki ryto pakenteti negali...
Nuejom i gimdykla, paziurejo i mano kojas, mostelejo ranka, sako: - Tavo kojos ilgos, tau laipteliu nereikia, isispirk va i kita lova uzlipsi...
As tai gimdziau nakti, viena, kenciu dantis sukandusi, ko cia draskytis, visos per tai perejo ne as pirma ne paskutine. Salia guli moteris, kuri antra vaika gimde, neapsikentusi pradejo raginti, kad kviesciau ka nors, bo viena pagimdysiu. Kaip dabar pamenu, atejo akusere, o as jai sakau: - As nezinau, bet salimais esanti moteris sake, kad as tuoj gimdysiu...

Ta, tingiai apziurejo mane, sako: - Na einam, ka su tavimi darysi, jei iki ryto pakenteti negali...
Nuejom i gimdykla, paziurejo i mano kojas, mostelejo ranka, sako: - Tavo kojos ilgos, tau laipteliu nereikia, isispirk va i kita lova uzlipsi...
Aš viena palatoj buvau. Einu pasieniais palatoje, besiriesdama nuo skausmo, nes gulėti jau nebegaliu, ir mamą garsiai šaukiuosi. Ateina akušerė: "Ko čia rėki dabar, ko čia tą motiną šaukiesi? Gulkis, pažiūrėsiu!" Ir tolesnė jos reakcija: "Vajėzau, taigi pilnas atsidarymas! Greit eini į operacinę, nes dar pagimdysi koridoriuje!"
Po gimdymo, aišku, vaikai atskirai, motinos atskirai. Drabužiai - tik ligoninės. Tiksliau, tas daiktas, kur per nugarą surišamas ir chalatas. Ir pala tarp kojų. Jokių triūsikų. Pala tarp kojų. Brukis į tualetą kitame koridoriaus gale su ta pala tarp kojų kaip nori. Kaip nori, taip ją prisilaikyk.