Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 20

Gal žinote, ar žemas raumenų tonusas įtakoja kalbos raidą, ar kyla garsų tarimo sunkumų dėl to? 

Atsakyti
QUOTE(freewind @ 2017 06 25, 15:31)
<p>Gal žinote, ar žemas raumenų tonusas įtakoja kalbos raidą, ar kyla garsų tarimo sunkumų dėl to? </p>

nebūtinai, bet gali. Maniškio žemas tonusas nuo mažens, šiek tiek vėliau atsisėdo, šiek tiek vėliau vaikščiot pradėjo. Na ir kalbėt pradėjo gan vėlokai, labai mala raides turim vis stabdyt ir prašyt kartot. Jis pyksta. Logopedė sako, kad žemas burnos raumenukų tonusas.
Atsakyti
QUOTE(freewind @ 2017 06 25, 15:31)
ar žemas raumenų tonusas įtakoja kalbos raidą,
***
ar kyla garsų tarimo sunkumų dėl to?
Turint galvoje, kad kalba - ne vien tartis, o ir žodynas, gramatinė sandara, rišli kalba, kalbos suvokimas, - kaip sako Forgete, nebūtinai.
***
Tačiau tartį įtakoja praktiškai 99,9 %.
Visas artikuliacijos aparatas valdomas raumenų. Jei žemas tonusas, tai ne tik kojų-rankų, bet ir liežuvio. Balso klostės - taip pat yra smulkūs raumenys. O tai reiškia, kad vaikui sunku išmokti garsus, tariamus didesne įtampa: š, ž, r, netgi l; taip pat gali kilti skardžiųjų priebalsių (v, b, d, g, ir kitų) tarimo problemų.
Papildyta:
P.s.
Čia gana paprastai ir aiškiai apie tai: http://www.elogopeda...iku-dizartrija/
Atsakyti

Paskaičiau, ačiū. Kai kas tinka, kai kas ne.  Taciau nelinksmai skamba. Na mano dukra dar tik pradeda tarti garsus, jai 2m2men. Tik labai jau neaiskiai. Turim zymiai suletejusia kalbos raida. Vat ir galvoju ar del to, jog pradeda, ar vis tik hipotonija trukdo. Mama, tete pasako. Bet va vova( voras), vova (lova). Gyvunu garsus irgi neaiskiai sako.

Atsakyti
Gal ką patarsite:
Mergaitei beveik 4 metai. Dėl tarties yra niuansų, tačiau su tuo dirbame ir turime priemonių. Svetimi žmonės geba ją suprasti gana lengvai, nors aišku ne viską. Išskirčiau pagrindinius dalykus, kuriuos norėčiau suprasti kaip reikėtų gerinti:
1. Giminės visur priešingos. Visiškai. KUr moteriška giminė pas ją vyriška, o kur vyriška - ten pas ją moteriška. Kaip padėti su giminėmis?
2. Per dieną mažiausia kartą skaitome, tačiau teksto supratimas prastokas. Kai paklausi konkrečius klausimus geba atsakyti (ne visada), tačiau pasakoti jau yra gana sudėtinga. Knygą skaitant vis reikia sugrąžinti, kad nesiblaškytų ir nenuklystų. Šiaip filmukų pas mus namuosė nėra, tačiau jei pasitaiko, kad žiūri, matau kad jų nesupranta, ir greitai pasidaro neįdomu. Šneku apie "sudėtingesnius" filmukus. TOkius kaip maša ir lokys ar Dora atrodo kad supranta ir patinka. Prieš naktų gauna vieną įgarsintą pasaką, tačiau akivaizdu kad nesugeba susikoncentruoti, pradeda dainuoti sau ir nebesiklauso. Kaip dar skaitinti supratimą?
3. Niekaip nevartoja žodžio ESU. vartoja YRA. pvz. "Aš YRA graži", "Brolis yra 8 metų, aš YRA 3 metų"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irutav: 11 liepos 2017 - 19:51
Oi kaip zinoma..ypac su klausomuoju demesiu...sunui tas pats buvo ir dar is dalies yra, nors jau 17 metu. Labiausiai padejo muzikos t.y. daineliu klausymas su zodziais. Skaitymas buvo toks, kur yra mazai teksto ir daug paveiksleliu, pvz. paveiksleliu encikolpedija. Tada atsakyti i klausimus ziuredamas i paveiksleli sugebedavo, pasakojimas irgi tik pagal paveikslelius, kad vaikas turi pvz. 3 paveiksliukus, juos sudelioja pagal psakojimo raida ir tada papratsai pasako, kas ka veike, kas nutiko, ir kaip yra. Logopede dave zu Parsiuko Ciuko nuotykiais tokius delioti, galima rast internete ir kitokiu pvz. puslapis education.com galia rast daug padalomos medziagos, dalis jos yra nemokama. Tokiu vaiku vaizdine atmintis yra tobula, kalbine raiska labai zema ir jos suvokimas deja irgi daug sunkiau lavinamas. Muzikinis centras yra salia kalbinio centro smegenyse, viena dirginant kitas aktyvinasi. 4u.gif
Vietoj naktines pasakos, dainuokit lopsines, jei sutinka su glostymu, kontaktu, vel kitaip dirbs smegenys, kitaip iseda tekstas ir melodija
Su giminem padet negaliu...deja...dukra kaip nukopijavo is brolio klaidingas gimines tai va 4 metai atstatinejam su logopede doh.gif esu netaisyklingas modalinis veksmazodis, daznai tokiam amziuje ir net vyresnis sako pvz. as esu, jie esa, manau, kad yra kaitaliojimas jai tiesiog dar nesuvokiamas, priima kaip atskira zodi, o ne forma. Na cia gal Klopedja ar kitos logopedes geriau pakomentuos 4u.gif su laiku susitvarko, nors sitoje vietoje as pataisau kartodama sakini/ fraze teisingai
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2017 07 11, 20:49)
Gal ką patarsite:
Sveiki.
Malonu, kad grįžtate į temą. Susilaikysiu nuo patarimų, nes vėl galiu būti neteisingai suprasta. Tik pakomentuosiu. 4u.gif
Manau, dirbate pagal logopedo rekomendacijas, jų ir laikykitės. Pašalinės rekomendacijos gali "suvelti" logopedo planus. Tik patarčiau pasikonsultuoti su psichologu dėl dėmesio lavinimo. Dėmesys įtakoja kalbinį dėmesį, kalbos supratimą, žodinę išraišką bei kitus sakytinės ir rašytinės kalbos raidos procesus.


Kažkada leptelėjau, kad "visos sėdi FB". Čia yra patikimas šaltinis, garantuoju: https://www.facebook...agalboscentras/

Beje, irutav, šis šaltinis ir Jums galėtų būti naudingas. Ten dirbanti logopedė V.M. yra ir psichologė.
Atsakyti
Ačiū JUms už patarimus:)
Atsakyti

Gal kam nors bus aktualu http://www.mokyklos.link/

Atsakyti
Sveikos,
Mano berniukui dabar 3 m. 4 mėn. Žodynas labai ribotas. Suprantami pavieniai žodžiai ir tie dažnai nukastom galūnėm pvz ge - gerti, blys - dramblys. Buvom pas Antakalnio poliklinikos psichologę (vaikas yra 2 iš 3, t.y. vidurinėlis, į mažiuko atsiradimą reagavo labai neigiamai), nusiuntė pas logopedę. Ten pavaikščiojom kokį 10 kartų ir pamatę kad nėra naudos, nes nesileidžia į jokį kontaktą su ja, nebevedėm. Prieš 3 mėn buvom VRC konsultacijoje, įrašė į eilę tam išsamiam ištyrimui. Bet tol kol laukiam nieko nepasiūlė. Dabar sužinojau kad kitiems būna pasiūlo lankytis pas juos užsiėmimuose. Kaip mums dabar jų išsiprašyti?
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2017 08 15, 00:21)
nusiuntė pas logopedę. Ten pavaikščiojom kokį 10 kartų ir pamatę kad nėra naudos, nes nesileidžia į jokį kontaktą su ja, nebevedėm.
***
Prieš 3 mėn buvom VRC konsultacijoje, įrašė į eilę tam išsamiam ištyrimui. Bet tol kol laukiam nieko nepasiūlė. Dabar sužinojau kad kitiems būna pasiūlo lankytis pas juos užsiėmimuose. Kaip mums dabar jų išsiprašyti?
Gal reikėjo išnaudoti visą "kursą"? Juk tai nemokama, kompensuojama iš ligonių kasų. Gal bandykit tartis ir pratęst?..
Tokio amžiaus vaikai, pasitaiko, labai sunkiai atsiskleidžia. Čia svarbu ne šnekamosios kalbos šuolis, o socializacija, bendravimo su svetimais žmonėmis įgūdžiai. Net jei vaikas nešneka ir atrodo, kad nekontaktuoja, jis vis tiek mokosi būti šalia svetimų žmonių.

Turėjau tokį labai "komplikuotą" maždaug 3 m. vaiką: akių kontakto nebuvo, rankos neduodavo, vengė bet kokio fizinio kontakto, apie kalbėjimą nė kalbos negalėjo būti. Po 2-3 mėn. labai apsidžiaugiau, kad vaikas pats prieina, paduoda ranką, žiūri į akis... Kad giriuosi mamai, kad džiaugiuosi pasiekimais... O mama sako: "Bet r dar netaria..."
Griūk negyvas...
***
Kai sulauksit tyrimo, specialistai įvertins vaiko poreikius, tada ir išprašysit tuos užsiėmimus.
Atsakyti
Koks skirtumas tarp maziausio ir vidurinelio? Vaikui gali but dar stipri adaptacija prie pasikeitusios jo padeties seimoje, saugumo trukumas, kuris gerokai stabdo vystymasi. Bandykit i PPT Vilniuje nueit, jei esat Vilnieciai, ten greiciau papulsit, nes VRC Vilniuje luksit puse metu.

KLOPEDIJA, dukros klasej berniuko mamai, kuriam emocine raida veluoja, mokytoja uzsimine, jad ji daugiau apkabintu, o mama atsake, kad jis berniukas ir vyrams svelnumu nereik blink.gif unsure.gif
Atsakyti