Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(pikkolo @ 2016 03 01, 14:44)
Nelabai suprantu ką norit pasakyt. Bet pradžioj gal įkelkit lietuviškų dokumentų iš sovietinių laikų, arba mokslo darbų. Juk visi valstybiniai ir moksliniai dokumentai buvo tik rusų kalba.

Ji nori pasakyt, kad lietuvių niekad nė nebuvo. Tai ir genocido reiškias nebuvo biggrin.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 01, 14:49)
Nu čia dauguma dar Žagirio mūšį prisimena biggrin.gif
Kaip ir anksčiau rašiau, kalbėkim apie tą sovietinį laikotarpį, kuriame PAČIOS gyvenome ir jį patyrėme. 4u.gif

Nu laba diena. O istorinė atmintis tokia nereikšminga smulkmenėlė...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 01, 15:49)
Kaip ir anksčiau rašiau, kalbėkim apie tą sovietinį laikotarpį, kuriame PAČIOS gyvenome ir jį patyrėme. 4u.gif

Labai patogus makaronams kabinti laikotarpis. TAi ir uzveskite mema, Breznevo laikotarpio rojus.
Atsakyti

tai va, aš nepamenu, bet kiek teko skaityt tuo laiku sovietmečio nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 01, 15:52)
Nu laba diena. O istorinė atmintis tokia nereikšminga smulkmenėlė...

Zinoma kad smulkemenele, del sios priezasties ir lietuviu tautos nebuvo, kai kam...

Totalna mankurtizacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 01 kovo 2016 - 14:59
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 01, 14:44)
Kokio žanro tos 5 buvo? biggrin.gif

Tos 5 savaitei:)))Realiai megstamiausios kelioniu ir fantastikos. Rejus Bredberis "Pieniu vynas"pati paciausia...
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 03 01, 15:37)
Skaityt matau irgi nemokat hihihi.gif

Taigi guodėsi žmogus, kad beraštystė valdo. Nešokinėkit ant mazoliaus, skant cool.gif

Papildyta:
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 03 01, 15:31)
pojavitsa četyri vsadnika i nastupit mrak.

Va va lotuliukas.gif Zemlja natolknetsia na nebesnuju osj lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 03 01, 14:04)
Labai idomi tendencija. Kad ukrainieciu tautos atmintyje nera uzsifiksaves lietuviu smurtas pries juos. Dabartiniai ukrainieciai tik dabar atranda savo sasajas su Lietuva.
O lietuvių tautoje užsifiksavęs krikščionių smurtas prieš juos? O ir šiaip aš nesu nei su vienu ukrainiečiu bendravęs, nežinau kas ten pas juos užsifiksavę.
Papildyta:
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 01, 14:11)
Bet gi esmė yra naikinimo mastai, apimtys. Va čia net hitleris neperspjovė sovietų.
Kodėl reikia neigti akivaizdžius faktus? Nu koks tikslas?
Ir ką? Tai kažkaip pateisina, sumenkina sovietų padarytą žalą?

Ne, nesumenkina nei kiek. Manęs paklausė kas dar elgiasi taip pat kaip Rusija - aš atsakiau.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 03 01, 16:00)
O lietuvių tautoje užsifiksavęs krikščionių smurtas prieš juos? O ir šiaip aš nesu nei su vienu ukrainiečiu bendravęs, nežinau kas ten pas juos užsifiksavę.

Kirkscioniu, turite omenyje kryzuociu, kalavijuociu? Jums truksta informacijos?

Na tarkim, pateikiu kaip pavyzdi, nes manau visi zino.
"Kur lygus laukai"

O tam kas idomu, zino padavimus apie pyliakalnius, ju atsiradimo priezastis, kad juos sugriove ir t.t.
Tautsakoje isliko aibes liudijimu.

QUOTE(valkata @ 2016 03 01, 16:05)
Ne, nesumenkina nei kiek. Manęs paklausė kas dar elgiasi taip pat kaip Rusija - aš atsakiau.

Kaip Rusija LDK nesielege.
Kad ir Rusijos caru romanovu dinastija kilo is Gediminaiciu, tokia taktika buvo vienas is "kariavimo" budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 01 kovo 2016 - 15:10

tai va dabar pagalvojau, kad jei kalbti ką pačios patyrėm, tai čia yra mano ar ne mano atmintis, kad neturėjau senelių abiejų. Tai pasakojimas kodėl aš jų neturėjau yra mano patyrimas ar ne? Tai mano žinios ar ne mano. Mamos pasakojimai kaip jai sekėsi pokariu be tėvo ir kaip močiutei sekėsi su penkiom mergom- mano ar ne mano patirtis ir žinios? Kaip klostėsi įvykiai mano mamai artimoj giminėj tai čia kas man? Iš mano pozicijų, tai čia yra mano atsiminimai ir mano patirtis, ir tai ką aš atsimenu, ką aš turėjau, kodėl neturėjau ir t.t.
O ką aš šiaip patyriau, aš nieko sovietmečiu ir nepatyriau, Buvau vaikas, paskui paauglė ir paskui studentė. Man tuo kartu asmeniškai nereikėjo nei išlaikyti savęs, nei dar kaip nors esmingai spręsti buities klausimus. Kuo labai džiaugiuosi. Tai mano prisiminimai žinoma yra labai įtakoti vaikystės rožinių akinių, ir tos saugos kokią sugebėjo duoti tėvai. Man galvos neskaudėjo kaip išmaitinti šeimą iš 2 kg mėsos ir t.t., kuo aprengti, ką pakloti, kaip sutaupyti. Bet tai dar nereiškia, kad suaugus aš negaliu įvertinti to, ką teko patirti mamai, tėvui ar seserims.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 03 01, 15:05)
Papildyta:

Realiai ukrainieciai, lietuvius pazysta, kaip atvaziuojancius poilsiauti prie Juodosios juros.Jokiu arkliu gerianciu suru vandeni jie nemate ever!!!
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 03 01, 15:07)
Kaip Rusija LDK nesielege.
Taip, LDK buvo švelnūs ir pūkuoti. Nejuokinkite. Tais laikais išlikdavo tik stipriausi ir brutaliausi. Ir tai, kad LDK užgrobė tokias teritorijas garantuoja, kad lietuvių kaimynams buvo ojojoi kaip nesaldu.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 03 01, 15:12)
Taip, LDK buvo švelnūs ir pūkuoti. Nejuokinkite. Tais laikais išlikdavo tik stipriausi ir brutaliausi. Ir tai, kad LDK užgrobė tokias teritorijas garantuoja, kad lietuvių kaimynams buvo ojojoi kaip nesaldu.

tai va taip ir dabar yra, kai Rusija yra vis dar užgrobus tų žemių, tai visiems jos kaimynams ir yra nesaldu.
Atsakyti