Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(pagyvenus @ 2016 03 01, 16:35)
blink.gif  "visi išskyrus 1" buvo krikštyti. Gal ten jūsų mokytoja tuos dvejetus supyle afekto būsenoje, nesitikėdama, kad toks katalikų procentas įmanomas brandžiame socializme  lotuliukas.gif

aš tai dar prisimenu, kaip pradinukų mokytojai ir už kasų merginas tampydavo,į kampą klupdydavo, antausius skeldavo , taip sakant, dabartinės patyčios ilsisi . Tiesa, tarpukariu irgi buvo fizinės bausmės mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 03 01, 16:38)

Netiesa, to negalejo buti. Cecho virsininku galejo buti tik partinis, o i partija partizanu kovojusiu pries sistema nepriimtu.

ne visur ir ne visada.
Atsakyti

Netiesa, to negalejo buti. Cecho virsininku galejo buti tik partinis, o i partija partizanu kovojusiu pries sistema nepriimtu.

Girdėjau pasakojimą , bet negaliu garantuoti ar tai tiesa, kaip statėsi Elektrėnai, vienas rimtas viršininkas yra įdarbinęs daug buvusių tremtinių ir politkalinių. Geresni net šiek tiek aukštesnes pareigas gaudavo. Bet nesu tikra ar būtent taip buvo.
Atsakyti
http://www.vrk.lt/st...og_l_260825.htm

Šiaip ten nemažai vadovaujančiose pareigose nepartinių buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 01 kovo 2016 - 16:54
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 03 01, 17:39)
nėra jokio skirtumo. Okupantas visada yra neteisus.

Yra. Kaip pats vasalas prasosi buti priimamas ir gauti stipraus valdovo apsauga, nuo ji pastoviai puolanciu priesu.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 01, 17:39)
aš tai dar prisimenu, kaip pradinukų mokytojai ir už kasų merginas tampydavo,į kampą  klupdydavo, antausius skeldavo ,  taip sakant, dabartinės patyčios ilsisi . Tiesa, tarpukariu irgi buvo fizinės bausmės mokykloje.

Aš prisimenu, kaip vienam klasiokui pirštą sulaužė muzikos mokytojas su lazdele trenkdamas. Tiesa, lazda irgi sulužo ax.gif. Ir nieko, vaikas kaltas buvo, mol neklausė. Džiaugiusi, kad tokie pedagogai baigiami išgyvendint.
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 01, 16:03)
Tai ir yra blogiukai jie, gi nieks neneigia. Manau kokie armėnai jų ir neteisina bei nepamiršta savo tautos tragedijos. Tiesiog jų naikinimo mastai buvo mažesni, todėl mažiau ir diskutuojama pasauly apie tai.
Bet mums turkai neaktualūs, mums sovietai aktualūs. Užtat ir apsiribojam diskusijoje.
Nes tikrai juokinga kai spie indėnus ir bizonus pradeda rolleyes.gif
Papildyta:

Aš pirmokė buvau 84 tais
Visko gali būt lotuliukas.gif

O vaikeli, as 11klasiu baigiau 74m. Nu reiskia prietranka tau buvo pakliuvus ta mokytoja:))))
Atsakyti
QUOTE(delele @ 2016 03 01, 09:58)
Kai vokiecius isvare, is karto ir prasidejo. Kada isvare1944m. is tu vietoviu, t.y. Aukstaitijos. Gal konkreciai gali paneigti?

Nu ir??? Kas tavo manymu vyko Lietuvoje iki tu 1947m.Trys metai juk jau buvo praeje po karo Lietuvoje.Ismokit filtruoti informacija.        Kokie cia dar vejai apie pasus? Jau nebejuokinga ant kiek uzzombinta jaunoji karta.Turejo visi pasus,aisku tarybinius, bet turejo. Jusu speros meluoja juodai!

taigi neigia visi istoriniai šaltiniai - 1947 metai.

Apie pasus ne vėjai. Kolchozo pirmininkas turėdavo išrašyti leidimą, pvz. mokytis ar į fabriką dirbti. Mamos neleido mokytis į technikumą, sakė užteks, kad sesuo broliu mokosi.
Teta iš kolchozo pabėgo 1960 metais - ištekėjo už miestiečio.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 03 01, 16:51)
Yra. Kaip pats vasalas prasosi buti priimamas ir gauti stipraus valdovo apsauga, nuo ji pastoviai puolanciu priesu.

Nu ir yra krym nas!!! Tai kokios problemos?
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 01, 17:45)
Girdėjau pasakojimą , bet negaliu garantuoti ar tai tiesa, kaip statėsi Elektrėnai, vienas rimtas viršininkas yra įdarbinęs daug buvusių tremtinių ir politkalinių. Geresni net šiek tiek aukštesnes pareigas gaudavo. Bet nesu tikra ar būtent taip buvo.

Apie Elektrenus nezinau, Zinau kas buvo Klaipedoje.
Mano mamai tiesiai sviesiai buvo pasakyta, jei ji neistos i partija, ji nematys "vietos" kaip savo ausis, nors savo gebejimais atitiko visus kriterijus. Siaip mama kaip ir buvo sovietu sistemai paranki , ypatingu kliuciu nebuvo kilti karjeos laiptais iki tam tikros ribos, nes ji buvo visiska pokario naslaite. Tad neretai ji buvo laikoma pavyzdziu, kaip naslaite sovietu sistemoje pasieke tokias aukstumas...
Papildyta:
QUOTE(delele @ 2016 03 01, 17:58)
Nu ir yra krym nas!!! Tai kokios problemos?

Problema kad tamsta vadovajasi XII-XV mentalitetu. Jus kaip Putinas uzmirsote, kad pasaulis senai pasikeite.

Kokie priesai Kyma puole?

QUOTE(valkata @ 2016 03 01, 17:48)
http://www.vrk.lt/st...og_l_260825.htm

Šiaip ten nemažai vadovaujančiose pareigose nepartinių buvo.

Partizanu kovojusiu pries sistema.
Nesekit pasaku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 01 kovo 2016 - 17:04
QUOTE(Moonte @ 2016 03 01, 17:03)
Partizanu kovojusiu pries sistema.
Nesekit pasaku.
Jūs nuolat kažkodėl perskaitote tai ko aš nerašau bei neperskaitote to, ką parašau.

Aš nerašiau, kad ten daug buvusių partizanų vadovaujančias pareigas ėjo, o rašiau, kad daug nepartinių jas užėmė.

O tas Simanaitis buvo kaip pavyzdys, kad net buvęs partizanas pakankamai aukštose pareigose dirbo, tad ir buvusiam tremtinys nebūtinai vilko bilietą būtų turėjęs. Ar jūs teigiate, kad tas Simanaitis savo biografiją VRK yra suklastojęs?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 03 01, 16:58)
taigi neigia visi istoriniai šaltiniai - 1947 metai.

Apie pasus ne vėjai. Kolchozo pirmininkas turėdavo išrašyti leidimą, pvz. mokytis ar į fabriką dirbti. Mamos neleido mokytis į technikumą, sakė užteks, kad sesuo broliu mokosi.
Teta iš kolchozo pabėgo 1960 metais - ištekėjo už miestiečio.

Karusia, neknisk proto jaunoms mergickoms. smile.gif))Kur norejom ten stojom, pasus turejom nuo 16metu. Kur jus gyvenot as nezinau, bet tikrai ne Lietuvoje.Jokie kolchozu pirmininkai neaiskino kur as turiu stoti ir kokia profesija rinktis!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delele: 01 kovo 2016 - 17:14