QUOTE(Highlander @ 2016 03 15, 17:38)
...Nieko daugiau nepataria, tik operuotis, stiprinti imunitetą. Šiaip gyveno žmogus su ta pačia nosim ir retai sirgo, tai vėlgi, kiek tame tiesos...

Dar dėl nosies pertvaros operacijos, tai galiu pasakyti iš savo patirties, prieš kokių 10-15 metų, kai tik prasidėdavo šaltasis sezonas, mano kiekviena sloga baigdavosi sinusitu (siaubinga savijauta, temperatūra, neapsakomas galvos skausmas, ištinusi kakta ir prie nosies šnervių,...), baisiausia, kad kiekvieną kartą, norint gauti atleidimą nuo darbo, reikėdavo darytis galvos nuotrauką, nors ir taip aišku, kad sinusitas. Sakė, jei nesioperuosiu, tai tęsis visą laiką. Svarsčiau, bet nusprendusi nesioperuoti ėmiausi tokių priemonių: kai tik pajausdavau slogą, pirmas vaistas - Cinnabsin (hemoapatinis), po to dar kvėpuodavau garais. Tuo mano bėdos ir baigėsi. Dabar net nebepamenu kada net tą Cinnabsin'ą pirkau, kai tik sloga išsiskalauju nosį su
šiuo "aparatu" ir tirpalu (dabar pasitaisau pati tirpalo: 250 ml šilto vandens ir apie 2 ml (Himalajų druskos/sodos 1:1)) SUPER

. Tas tirpalas jei tinkamai sureguliuotas, jis visai negraužia nosies, o jei per silpnas ar per stiprus, tai tada nemalonu. Pati ant savęs išbandžiau, atitaikiau proporcijas, tai dabar net mano vaikai išsiskalauja, kai tik sloga, ji net nespėja išbujoti - išplaunami mikrobai. Jei neaišku, kaip skalauti yra Youtube vaizdu "nasal wash". Labai džiaugiuosi atradusi tokį dalyką.
O kaip merginos ir minėjo, operacija - kraštutiniu atveju.
Tad stiprybės ir sėkmės stiprinant sveikatą
P.S. labai išsiplėčiau