Butent. Ne viena karta buvau P.Amerikoje, kur tikrai pavojingiau nei LA manau, tai pat savarankiskai keliaves, nors ir daug kas sake, ten ant kampo nusauna daznai, bet bunant ten centre, pamatai jog tiesiog issigalvojo, nes net nekevepia tai
Butent. Ne viena karta buvau P.Amerikoje, kur tikrai pavojingiau nei LA manau, tai pat savarankiskai keliaves, nors ir daug kas sake, ten ant kampo nusauna daznai, bet bunant ten centre, pamatai jog tiesiog issigalvojo, nes net nekevepia tai
Bendravau su amerikiečiais ir europiečiais, daug metu gyvenančiais ir dirbančiais LA. Ir jie nesilanko Downtown bei nerekomenduoja. Mano amerikietis profesorius buvo apsistojęs viešbuty netoli Downtown, bet skubiai paliko, kai ten buvo nužudytas žmogus.
Gal ir nėra bomžai pavojingi, bet turbūt tik man taip "pasisekė", kad Santa Monicoj teko bėgti kiek kojos nešė nuo agresyviai besielgiančios ir pastūmusios narkomanės, nes jai pasirodė, kad šaipausi. Ir niekas į tai gatvėse nereaguoja, nes bijo, kad tie žmonės gali turėti peiliu ar kitu ginklu.
Visiškai sutinku, kad LA iš esmės nieko tokio įdomaus
"netoli" downtown ir downtown proper yra du skirtingi dalykai. didmiesciuose pora bloku gali buti skirtumas kaip dangus ir zeme
Pavojingi yra ne bomzai, o gaujos (gangs) visokios.... bet paciam downtown'e jie nera aktyvus va "netoli" jo tai dar ir kaip. Geriau tikrai zinoti kur vaziuoji ten ir jei nezinai tai geriau nebandyti, ypac tamsiu paros metu.
Pavojingi yra ne bomzai, o gaujos (gangs) visokios.... bet paciam downtown'e jie nera aktyvus va "netoli" jo tai dar ir kaip. Geriau tikrai zinoti kur vaziuoji ten ir jei nezinai tai geriau nebandyti, ypac tamsiu
Nekalbu apie atskiras Downtown dalis, kurios, tikiu, kad gali būti saugios. Amerikietiškas Downtown būna įvairus, bet, kaip man rekomendavo, apskritai nekišau nosies į Downtown LA.
Man atrodo, dar skiriasi JAV ir Europos saugumo supratimas, nes Amerikoj gyvenantys žmonės prie daug ko yra įpratę. Man ir narkomanai populiarioj Santa Monicoj pasirodė pavojingi, sulaukus smūgiu į nugara.
Taip, ir lėktuve girdėjau amerikiečius kalbančius, kad nemėgsta šito miesto ir neskristu, jei neturėtu ten giminiu ar darbiniu reikalu.
O kai pasižiūri TV, atrodo, kad Los Angeles ir Hollywood yra rožinis blizgantis pasaulis. Anaiptol - neapsigaukite.
Man atrodo, dar skiriasi JAV ir Europos saugumo supratimas, nes Amerikoj gyvenantys žmonės prie daug ko yra įpratę.
O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni... dabar va musu kaimynystes feisbuke viena raso, kad jos 20m sunus iskeliauja 2sav i europa (konkreciai UK, FRA ir DE) ir kaip jai baisu del to, gal kas turi kokiu patarimu?
Aš tikrai pakankamai drasia save laikau, bet pirmakart gyvenime man taip atsitiko ir LA
Ka Meksikoje siūlytumėte aplankyti? Labiau domina gamta nei miestai.
Jeigu busite JAV vakaruose tai labai siulau vaziuoti zemyn kiek netingit, jei turit laiko iki pat Cabo St. Lucas. Visas kelias palei vandenyna arba per kalnus - labai grazu, daug fainu miesteliu nakvynei. visur sviezios juru gerybes pakeliui... gali tiesiog papludymiuose is zveju pirkti ir salia esanciuose kioskeliuose pagamins kaip nori. Truputi nusukus toliau nuo kranto yra nemazai vyniniu, alyvuogiu plantaciju...
Kitose dalyse esu arba nebus arba nepraleidus daug laiko, kad rekomenduot kazka... Pvz Puerto Valarta - OK paguleti bambas isvertus ir nieko neveikti, bet nieko ipatingo ten pamatyti nera...
O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni... dabar va musu kaimynystes feisbuke viena raso, kad jos 20m sunus iskeliauja 2sav i europa (konkreciai UK, FRA ir DE) ir kaip jai baisu del to, gal kas turi kokiu patarimu?
tai ir tie amerikonai kurie jus downtown LA prigasdino taip smarkiai manes ne kiek nestebina... mes kai prie meksikos sienos gyvenam tai nuolat tik ir girdim kaip ten baisu dabar, neimanoma nuvaziuoti.... o mes vazinejam per metus po n kartu su vaikais ir sveciais kai kas aplanko ir gerai laika leidziam... niekada jokiu pavoju nei jautem nei matem, zmones visi super malonus ir paslaugus... o amerikieciams cia vietiniams vaidenasi drug lords ir gangs, kuriu ten tose vietose net nera...
Pritariu, turim irgi nemazai draugu gyvenanciu valstijose, tai ju poziuris labai skiriasi nuo musu, jie visko bijo ir stebisi musu kelionemis...
Turėjau galvoj, kad LA įpratę ir jiems normalu psichikos ligoniai, narkomanai ir benamiai, gyvenantys gatvėj.
Mano draugai iš LA kaip tik daug keliauja - po Europa, Azija, Pietu Amerika.
Bet jei ten specialiai važiuot... Ne.