Įkraunama...
Įkraunama...

JAV

QUOTE(AJIRA @ 2017 03 12, 21:54)
<p>Visur yra visokiu blogybiu, tame tarpe ir narkomanu,turbut nustebtumem jeigu ju nebutu...Bet apvaziuoti pamatyti man buvo LA idomu...o kita karta beveik niekur negristam, nes yra nauju vietu, nauju patirciu...Ir mums atrode visai saugu, gal del to kad pries tai buvome Brazilijoje, Pietu Afrikoje, kur savarankiskai keliavome  smile.gif </p>

Butent. Ne viena karta buvau P.Amerikoje, kur tikrai pavojingiau nei LA manau, tai pat savarankiskai keliaves, nors ir daug kas sake, ten ant kampo nusauna daznai, bet bunant ten centre, pamatai jog tiesiog issigalvojo, nes net nekevepia tai
Atsakyti
LA downtown proper tikrai nera nesaugu.. nzn kas cia pripasakojo tokiu nesamoniu.. nesaugiu rajonu ten pilna, bet ne pats downtown - ir tuscias jis nebuna savaitgaliais biggrin.gif . Viskas ten normaliai tik nieko labai idomaus nera... kaip ir holivude... tie bomzai juk nera pavojingi - bet idomaus ten nieko irgi nera... kicas ir savartynas... Jei norisi tik pauksciuka uzsideti ir vaikams pasakyti, kad buvot tai OK - bet jei tikites idomiai laika praleisti ir kazka pamatyti idomaus tai LA ne tas miestas. Is visu JAV didmiesciu pats neidomiausias...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2017 03 13, 01:23)
LA downtown proper tikrai nera nesaugu.. nzn kas cia pripasakojo tokiu nesamoniu.. nesaugiu rajonu ten pilna, bet ne pats downtown - ir tuscias jis nebuna savaitgaliais biggrin.gif . Viskas ten normaliai tik nieko labai idomaus nera... kaip ir holivude... tie bomzai juk nera pavojingi - bet idomaus ten nieko irgi nera... kicas ir savartynas...  Jei norisi tik pauksciuka uzsideti ir vaikams pasakyti, kad buvot tai OK - bet jei tikites idomiai laika praleisti ir kazka pamatyti idomaus tai LA ne tas miestas. Is visu JAV didmiesciu

Bendravau su amerikiečiais ir europiečiais, daug metu gyvenančiais ir dirbančiais LA. Ir jie nesilanko Downtown bei nerekomenduoja. Mano amerikietis profesorius buvo apsistojęs viešbuty netoli Downtown, bet skubiai paliko, kai ten buvo nužudytas žmogus.
Gal ir nėra bomžai pavojingi, bet turbūt tik man taip "pasisekė", kad Santa Monicoj teko bėgti kiek kojos nešė nuo agresyviai besielgiančios ir pastūmusios narkomanės, nes jai pasirodė, kad šaipausi. Ir niekas į tai gatvėse nereaguoja, nes bijo, kad tie žmonės gali turėti peiliu ar kitu ginklu.
Visiškai sutinku, kad LA iš esmės nieko tokio įdomaus drinks_cheers.gif. Žiniasklaidos sukurtas dirbtinis "burbulas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 13 kovo 2017 - 23:10
QUOTE(Victorious @ 2017 03 13, 16:43)
Bendravau su amerikiečiais ir europiečiais, daug metu gyvenančiais ir dirbančiais LA. Ir jie nesilanko Downtown bei nerekomenduoja. Mano amerikietis profesorius buvo apsistojęs viešbuty netoli Downtown, bet skubiai paliko, kai ten buvo nužudytas žmogus.

"netoli" downtown ir downtown proper yra du skirtingi dalykai. didmiesciuose pora bloku gali buti skirtumas kaip dangus ir zeme smile.gif Paciam normaliam downtown viskas yra ok... ten gyvena dangoraiziuose normalus zmones, daugybe puikiu restoranu, ledo ritulio arena, parkai. Mano vyro pussesere ten gyvena, niekada nera problemu nuvaziavus su vaikais sutemus vaikscioti kazkur pavalgyti ar pan. Siaip as pati nuo LA pora valandu gyvenu ir ziauriai ziauriai nemegstu to miesto... vaziuoju tik pagal reikala - i svecius arba i oro uosta jeigu reikia ka is ten pasiimti.

Pavojingi yra ne bomzai, o gaujos (gangs) visokios.... bet paciam downtown'e jie nera aktyvus va "netoli" jo tai dar ir kaip. Geriau tikrai zinoti kur vaziuoji ten ir jei nezinai tai geriau nebandyti, ypac tamsiu paros metu.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2017 03 14, 01:01)
"netoli" downtown ir downtown proper yra du skirtingi dalykai. didmiesciuose pora bloku gali buti skirtumas kaip dangus ir zeme smile.gif Paciam normaliam downtown viskas yra ok... ten gyvena dangoraiziuose normalus zmones, daugybe puikiu restoranu, ledo ritulio arena, parkai. Mano vyro pussesere ten gyvena, niekada nera problemu nuvaziavus su vaikais sutemus vaikscioti kazkur pavalgyti ar pan. Siaip as pati nuo LA pora valandu gyvenu ir ziauriai ziauriai nemegstu to miesto... vaziuoju tik pagal reikala - i svecius arba i oro uosta jeigu reikia ka is ten pasiimti.

Pavojingi yra ne bomzai, o gaujos (gangs) visokios.... bet paciam downtown'e jie nera aktyvus va "netoli" jo tai dar ir kaip. Geriau tikrai zinoti kur vaziuoji ten ir jei nezinai tai geriau nebandyti, ypac tamsiu

Nekalbu apie atskiras Downtown dalis, kurios, tikiu, kad gali būti saugios. Amerikietiškas Downtown būna įvairus, bet, kaip man rekomendavo, apskritai nekišau nosies į Downtown LA.
Man atrodo, dar skiriasi JAV ir Europos saugumo supratimas, nes Amerikoj gyvenantys žmonės prie daug ko yra įpratę. Man ir narkomanai populiarioj Santa Monicoj pasirodė pavojingi, sulaukus smūgiu į nugara.
Taip, ir lėktuve girdėjau amerikiečius kalbančius, kad nemėgsta šito miesto ir neskristu, jei neturėtu ten giminiu ar darbiniu reikalu.
O kai pasižiūri TV, atrodo, kad Los Angeles ir Hollywood yra rožinis blizgantis pasaulis. Anaiptol - neapsigaukite. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 14 kovo 2017 - 01:48
QUOTE(Victorious @ 2017 03 13, 19:28)

Man atrodo, dar skiriasi JAV ir Europos saugumo supratimas, nes Amerikoj gyvenantys žmonės prie daug ko yra įpratę.

O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni... dabar va musu kaimynystes feisbuke viena raso, kad jos 20m sunus iskeliauja 2sav i europa (konkreciai UK, FRA ir DE) ir kaip jai baisu del to, gal kas turi kokiu patarimu? rolleyes.gif tai ir tie amerikonai kurie jus downtown LA prigasdino taip smarkiai manes ne kiek nestebina... mes kai prie meksikos sienos gyvenam tai nuolat tik ir girdim kaip ten baisu dabar, neimanoma nuvaziuoti.... o mes vazinejam per metus po n kartu su vaikais ir sveciais kai kas aplanko ir gerai laika leidziam... niekada jokiu pavoju nei jautem nei matem, zmones visi super malonus ir paslaugus... o amerikieciams cia vietiniams vaidenasi drug lords ir gangs, kuriu ten tose vietose net nera...

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2017 03 14, 03:28)
O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni... dabar va musu kaimynystes feisbuke viena raso, kad jos 20m sunus iskeliauja 2sav i europa (konkreciai UK, FRA ir DE) ir kaip jai baisu del to, gal kas turi kokiu patarimu?  rolleyes.gif  tai ir tie amerikonai kurie jus downtown LA prigasdino taip smarkiai manes ne kiek nestebina... mes kai prie meksikos sienos gyvenam tai nuolat tik ir girdim kaip ten baisu dabar, neimanoma nuvaziuoti.... o mes vazinejam per metus po n kartu su vaikais ir sveciais kai kas aplanko ir gerai laika leidziam... niekada jokiu pavoju nei jautem nei matem, zmones visi super malonus ir paslaugus... o amerikieciams cia vietiniams vaidenasi drug lords ir gangs, kuriu ten tose vietose

Aš tikrai pakankamai drasia save laikau, bet pirmakart gyvenime man taip atsitiko ir LA cool.gif. Turbūt todėl ir tokie įspūdžiai...
Ka Meksikoje siūlytumėte aplankyti? Labiau domina gamta nei miestai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 14 kovo 2017 - 02:59
QUOTE(Victorious @ 2017 03 13, 20:54)
Ka Meksikoje siūlytumėte aplankyti? Labiau domina gamta nei miestai. ax.gif

Jeigu busite JAV vakaruose tai labai siulau vaziuoti zemyn kiek netingit, jei turit laiko iki pat Cabo St. Lucas. Visas kelias palei vandenyna arba per kalnus - labai grazu, daug fainu miesteliu nakvynei. visur sviezios juru gerybes pakeliui... gali tiesiog papludymiuose is zveju pirkti ir salia esanciuose kioskeliuose pagamins kaip nori. Truputi nusukus toliau nuo kranto yra nemazai vyniniu, alyvuogiu plantaciju...

Kitose dalyse esu arba nebus arba nepraleidus daug laiko, kad rekomenduot kazka... Pvz Puerto Valarta - OK paguleti bambas isvertus ir nieko neveikti, bet nieko ipatingo ten pamatyti nera...
Atsakyti

O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni... dabar va musu kaimynystes feisbuke viena raso, kad jos 20m sunus iskeliauja 2sav i europa (konkreciai UK, FRA ir DE) ir kaip jai baisu del to, gal kas turi kokiu patarimu? rolleyes.giftai ir tie amerikonai kurie jus downtown LA prigasdino taip smarkiai manes ne kiek nestebina... mes kai prie meksikos sienos gyvenam tai nuolat tik ir girdim kaip ten baisu dabar, neimanoma nuvaziuoti.... o mes vazinejam per metus po n kartu su vaikais ir sveciais kai kas aplanko ir gerai laika leidziam... niekada jokiu pavoju nei jautem nei matem, zmones visi super malonus ir paslaugus... o amerikieciams cia vietiniams vaidenasi drug lords ir gangs, kuriu ten tose vietose net nera...

Pritariu, turim irgi nemazai draugu gyvenanciu valstijose, tai ju poziuris labai skiriasi nuo musu, jie visko bijo ir stebisi musu kelionemis...

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2017 03 14, 03:28)
O man atrodo kaip tik atvirksciai... amerikonai yra labai bailus, net i vakaru europa keliaudami baidosi neaisku ko, europieciai drasesni...

Turėjau galvoj, kad LA įpratę ir jiems normalu psichikos ligoniai, narkomanai ir benamiai, gyvenantys gatvėj.
Mano draugai iš LA kaip tik daug keliauja - po Europa, Azija, Pietu Amerika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 14 kovo 2017 - 07:50
cia tipinis dalykas kai raso ir sako ten neikit ir pns. Va i Argentina, sake oi ten viduri dienos centre uzpulti gali biggrin.gif o ten yra saugiau nei pas mus, o vakare irgi labai saugu, vaikstinejau Argentinoj tiek Rio, apie vidurnakti vienas po miesta, papludimius ( kur sake, tik izengsi turesi nemalonumu) ir visiskai nieko, labai saugu, daug zmoniu, kaviniu ir vyksta naktinis gyvenimas smile.gif
Atsakyti
Prisidėsiu prie kitų-nėra ką LA žiūrėti. Jei jau ten skrydis, tai ok, pabūdavom vietoj, kad truputį į vietinį laiką įeiti. Esam ir Venice beach aplankę ne kartą-tie patys bomzai 10 metu ten gyvena ;-) Man gal labiausiai vaizdas nuo Griffith observatorijos patiko.
Bet jei ten specialiai važiuot... Ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _mamka_: 14 kovo 2017 - 08:41