Įkraunama...
Įkraunama...

JAV

QUOTE(MichGirl @ 2017 03 24, 06:44)
Del kainu, tai po to kai LT ivede eura nera ten taip labai jau pigiau.. vasara buvau tai siemet maistui isleidom tikrai daug daugiau nei ankstesnius vizitus. Mano gimtojo mazo miestuko kavinukej dienos pietus 6 eurai... tai cia lunch irgi galima rasti uz panasia kaina. O vilniaus senamiescio kainos tai laisvai prilygsta amerikoniskom, 4 dienas senamiesty gyvenau tai kiekvienas pavalgymas su trim vaikais mininum 60 euru - tai cia irgi panasiai JAV mokam. Jau nekalbant apie ryskiai turistines vietas, pvz trakuose kibinas 6 eurai, kavute 5... buvom 5-iese tai po 2 kibinus ir po kazkoki gerima visi plius arbatpinigiai 100 euriuku laisvai ir gavosi... visur brangu turistu buti kai nepaieskai geriau vieciukiu pigesniu (ir dazniausiai skanesniu nei turistams orientuotu)

Apskritai už šviežią kokybišką maistą nereikia mokėti tokių sumų kaip JAV. Restoranuose - sava politika ir kokybė. Faktas, kad įvedus eurą, pakilo kainos LT. Atvykus į JAV, kai kurios kainos "akis badė", bet vėliau atradau, ką ir kur pirkti. Tai suprantu turistus, kurie nenori kelionės biudžeto maistui išleisti.
Ką verta JAV pirkti - rūbai, batai, rankinės, kosmetika, "Apple" gaminiai. Daug išpardavimų, outlet'ų ir prekės daug kokybiškesnės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 24 kovo 2017 - 06:51
[quote=MichGirl,2017 03 23, 18:13]
Yep, chains maistas vietoj praktiskai tik pasildomas... pvz sriuba atkeliauja dideliuose uzsaldytuose kubuose - kaip kitaip visur vienoda ji bus simtuose to tinklo restoranu.
taip avizos tai "oats"... buna rolled (dribsniai - greit isverta), buna steel cut (kaip kapotos tokios - ilgiau verda, bet man tekstura labiau patinka) ir aisku buna instant pokeliuose su "skoniu" jau, kur tik mikrej su pienu pasildyti reikia... Paprastai rasite ten kur visi pusryciu dribsniai sudeti, tai sone ten kazkur bus ir avizos.
Papildyta:
va taip atrodo populiariausia rusis turbut, visur ju pilna. Aisku yra ir kitokiu, ekologisku ir pan:

Labai Jums ačiū 4u.gif . Dabar šiek tiek ramiau galim laukti kelionės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2017 03 24, 03:50)
Los Angeles man patiko Korean BBQ. Na, pasirenki BBQ tipą (gali būti kiauliena, jautiena, krevetės ir kitos jūros gėrybės) ir valgai tiek, kiek nori. Man tai buvo atrakcija, nes šviežią mėsą ar gėrybes, daržoves patys kepėm ant stalo įrengtų (keičiamų) grotelių bigsmile.gif  ir vartėm su žnyplėmis (visi kvapai ištraukiami žemyn), o valgėm su pateiktomis šviežiomis salotomis bei ryžiais. Už gėrimus reikia mokėti atskirai. Išleidome apie 20 dolerių žmogui (su gėrimais ir arbatpinigiais).
Man atrodo, azijietiškas maistas ten pigesnis ir geresnis už tuos pačius pinigus. Chinatown'uose galima nebrangiai pavalgyti bei įsigyti daržovių, egzotinių vaisių, mėsos, žuvies padoriomis kainomis  bigsmile.gif. Kaip ir meksikietiški tacos, buritos nebrangūs bei sotūs. O įprastai amerikiečiai visur "daro" verslą.

cia kazkas panasaus i amerikietiskus bufetus? kur valgai kiek nori?
tik viskas kepta ant BBQ?
planuoju kelione- labai naudinga tokia info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2017 03 24, 03:50)

Na, supraskite, kad dauguma lietuvių Lietuvoje gyvena kitomis ekonominėmis sąlygomis (nėra tokių eurų /dolerų srautų) ir įpratę valgyti geros kokybės ir kaimuose užaugintą maistą tam neišleidę šimtų vienam vakarui. Kaip ir lietuviams, planuojantiems vykti, reikia nepamiršti, kad geras maistas restoranuose ir visos kitos paslaugos JAV tikrai kainuoja ir pigiai kaip Europoje, čia nepakeliausi. Dabartinis "stiprus" doleris irgi ne mūsų naudai. cool.gif

Na kadangi klausimas buvo ar galima surasti alternatyva, tai apie kainas ir nekalbėjau. Kainos maisto tikrai žiaurokos JAV, bandėm gamintis, bet vis tiek labai brangu.
Kai grįžom į Lietuva, tai maximos čekis labai patraukliai atrodė, JAV už tokį kiekį pirkiniu butumėm dvigubai jei ne trigubai sumokėje. Ten aišku ir atlyginimai kad kitokie, tad viskas kaip ir normalu.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 03 24, 05:23)
cia kazkas panasaus i amerikietiskus bufetus? kur valgai kiek nori?
tik viskas kepta ant BBQ?
planuoju kelione- labai naudinga tokia info  4u.gif

Priklauso nuo restorano, kai kur moki viena kaina ir valgai kiek nori (arba yra pvz trys kainos ir pasirenki kuri nori varianta, brangesniam bus geresne/retesne mesa ir uzsisakai kiek nori), kituose moki atskirai uz kiekviena uzsakyta mesos lekste. visas garnyras iskaiciuotas buna (salotos, kimchi (kopustai rauginti korejietiskai), juros zoles, darzoves, ryziai)...

kepiesi pats - atnesa zalia mesa, stalo viduryje yra grilis, ji uzdega, duoda znyples vartymui ir kepiesi. po stalu gali temperatura pareguliuoti su rankenele, jei grilis uzsitersia tai paprasai ir atnesa svarias groteles. Tikrai labai skanu, netgi parukytu lasinuku kai kurie turi (smoked pork belly) - jei LT ilgesys uzeina smile.gif

Minusas tas, kad jei patalpa prastokai ventiliuojama tai paskui dumeliu rubai ir plaukai smirda. Ir man asmeninis minusas kai yra trys vaikai, kurie daug valgo ir labai megsta ta mesyte... tai nuejus i toki restorana su jais su vyru vos spejam kepti, nes grilis nera labai didelis tai vaikus kol uzkisam atsibosta kepti smile.gif dviese nuejus jau visai kitas reikalas aisku smile.gif

Atsakyti
Tai kas gali atsakyti nors i si klausima, nes taip ir nera jokio atsakymi, o tai svarbu man gan. Jei 4 bliuskas paprastas nupirkau ir tarkim 10 magnetu kur ant saldytuvu prisikabin, neuzkliusiu oro uoste ? Nes cia tiek daug buvo pasakymu, kad slepia etiketes, kad klausineja kodel to ar ano tiek daug veziesi
Atsakyti
QUOTE(minde0445 @ 2017 03 24, 23:07)
Tai kas gali atsakyti nors i si klausima, nes taip ir nera jokio atsakymi, o tai svarbu man gan. Jei 4 bliuskas paprastas nupirkau ir tarkim 10 magnetu kur ant saldytuvu prisikabin, neuzkliusiu oro uoste ? Nes cia tiek daug buvo pasakymu, kad slepia etiketes, kad klausineja kodel to ar ano tiek daug veziesi

prieš metus vežėm gal 10 džinsų ir dar visko su etiketėm, visai nieko neklausė.
Dabar atskrendat muitininkas pažiūrėjo į pasą ir ilgai įsitempęs galvojo, manėm jau kažkas klius. O tas tik nusišypsojo ir sako : " laba diena, ar teisingai?"
Atsakyti
jaicy, taip, mes vakarieniavome BBQ tipo restorane, kuriame, pasirinkus tam tikrą mėsos ar gėrybių tipą, jas grilinome ir valgėme jų tiek, kiek tik norėjome už tą pačią kainą (ir daržovės bei ryžiai dar pateikiami). Aišku, atrodo, visko taip norisi paragauti, suvalgysi ohoho, bet mėsa gana greit "užkemša" skrandį biggrin.gif. Skanus korėjietiškas maistas - kartočiau.
Paieškojus, žinoma, galima ir kitokių BBQ rasti. Ir, sakyčiau, nebūtina dairytis labai fancy atrodančių vietų, ypač kalbant apie azijietišką virtuvę. mirksiukas.gif
QUOTE(Vukas @ 2017 03 24, 15:08)
Kai grįžom į Lietuva, tai maximos čekis labai patraukliai atrodė, JAV už tokį kiekį pirkiniu butumėm dvigubai jei ne trigubai sumokėje. Ten aišku ir atlyginimai kad kitokie, tad viskas kaip ir normalu.

Čia yra ir ne tokių brangių maisto prekybos centrų kaip, pvz., "Wholefoods" (kartą apsipirkau ir nepasakyčiau, kad kažkuo ypatinga, nors kainos aukštos), bet jie būna paprastai ne centre, ne turistinėse vietose, reikia ieškoti, vykti automobiliu. "Cub Foods", "Aldi", "Walmart", dar "Target" ir pan.

Sakyčiau, verta nuomuotis būstą su virtuve airbnb sistemoje, patiems įsigyti maisto ir pasigaminti. Ypač keliaujant su šeima. Pačiai irgi teko viešbutyje donuts pusryčiams valgyti. biggrin.gif
QUOTE(MichGirl @ 2017 03 24, 18:37)
Minusas tas, kad jei patalpa prastokai ventiliuojama tai paskui dumeliu rubai ir plaukai smirda. Ir man asmeninis minusas kai yra trys vaikai, kurie daug valgo ir labai megsta ta mesyte... tai nuejus i toki restorana su jais su vyru vos spejam kepti, nes grilis nera labai didelis tai vaikus kol uzkisam atsibosta kepti smile.gif dviese nuejus jau visai kitas reikalas aisku smile.gif

Aš tai buvau nustebinta, nes korėjiečių BBQ restorane nebuvo jokio pašalinio kvapo ar dūmų - panašu, kad gerai veikė apačioje grilių įmontuoti gartraukiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 25 kovo 2017 - 05:58
Gal žinote amerikietiškų forumų, kuriuose kaip ir SM, dalinamasi informacija apie keliones, gerus pasiūlymus, rūbų, kosmetikos deal'us ir pan.? 4u.gif
Mačiau, kad ir jie vinted.com turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 25 kovo 2017 - 06:36
QUOTE(minde0445 @ 2017 03 24, 23:07)

Tikrai neuzkliusit, musu beveik visada lagaminus tikrina muitine... ir viskas tvarkoje, randam lagamine rasteli kad tikrino ir tiek...
Atsakyti
O pas jus nebuna jog kas butu suduze bagaze ar iskile, ar kaip nors apsaugote ? Pas mane niekas neiskilo, bet buvo kvepalai isbega kazkiek nors uzsukta buvo viskas. Byjau kazka ir ten deti is duztanciu daiktu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(minde0445 @ 2017 03 25, 18:07)
O pas jus nebuna jog kas butu suduze bagaze ar iskile, ar kaip nors apsaugote ? Pas mane niekas neiskilo, bet buvo kvepalai isbega kazkiek nors uzsukta buvo viskas. Byjau kazka ir ten deti is duztanciu daiktu verysad.gif

mums lagaminą sudaužė.. o jame taurė iš viešbučio bufeto pirkta smile.gif visą ameriką apvežiojom, o va grįžtant sudaužė velniai ... unsure.gif

o dėl korėjiečių restoranų tai ir mums patiko tie griliukai biggrin.gif
Atsakyti