QUOTE(Goda_47 @ 2016 03 04, 13:55)
pasisakysiu ir aš dėl mėšlo, kadangi laikom gyvulius (labiau tėvukai)
ir žemę jie dirba jau virš 90 metų

šviežią mėšlą pavasarį vežam ir barstome tik ten, kur bus sodinamos bulvės, tada tiesiog žemė ariama su mėšlu ir tuo metu į vagas dedamos bulvės.
Dar šviežias mėšlas naudojamas inspektui, kad apačioje kaistų ir šildytų žemę, kol lauke minusinė temperatūra.
Daržams, kur bus lysvės, mėšlas vežamas ant kultivuotos žemės iš rudens, po to apariamas ir paliekamas žiemai, pavasari tik akėjimas ir lysvių formavimas.
Pavasarį, perkasant šiltnamį, kartais dedam pernykščio, perpuvusio arklio mėšlo su šiaudais, taip sunkesnė žemė darosi puresnė...
sorry už gramatiką, beveik savamokslė, tai labai nepykite prašau
na va, viskas susideliojo i lentyneles, dabar zinau, koki imti, ir kaip daryti, tik siltnamio neperkasinejam, desiu i duobes perpuvusi, su siaudais, o sviezio koki kibira prigriebsiu
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2016 03 04, 14:07)
Prie mėšlo temos. Aš šiltnamyje ir daržiuke jo nenaudoju, nes gana sudėtinga jo ir gauti ir nesinori kaimynų smardinti.
tai kaimynus nelabai smardinsit, arkliu meslas nesmirda taip, kaip karviu, bent man