Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos

QUOTE(Lakšmi @ 2016 03 01, 16:15)
Gal dar ką nors ten ir varažyjat  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Pas mane priemolis, tai užaugo agrasto dydžio. Net apsiverkiau realiai  lotuliukas.gif

Pernai iš 5 moliūgų daigų - 1 kamuolys, tas pats nedickas. Iš 7 sudygusių cukinijų valgėm tik nuo 2, nes neaugo, nežydėjo... Melionas pasidavė pusiaukelėje ir numirė. Vienžo, kiek kuro sudeginau laistyt lakstydama, galėjau fūrą nusipirkt, alia ne - savo reik  doh.gif

Moliūgai pas mane tai bile kur, daržo priekyje. Giant auginau, tai po to keikiausi kol išskaptavau. Kas neaugo tai Buternatai ir crown prince. Melionas Honey Dew irgi numirė. Vat arbuzai buvo sėkmingi.
Žemė - priemolis, raj. Ukmergės. Bet pas mus kažkokia anomalinė zona, jei pila lietus Molėtuose ir Ukmergėje (ir į tą ir į kitą pusę po 24km atstumo tik), tai pas mus sausra. 10 a daržą iš šulinio neprilaistysi. Šiais metais dar ir šuliniai visam kaime nuseko, max dviem dienoms (per vieną rentinį pakildavo). Vandentiekio nėr, gręžinį gal šiemet darysim. Tai sukamės iš to kas yra.
Atsakyti
na, tai baigiat pernykščius moliūgus valgyt, ar dar užkrauti sandėliai? Kadangi laikau namuose, tai geriausiai šiltom sąlygom man jau ne pirmus metus Provanso muskatiniai išsilaiko. Blue hubbardus kitąmet vėsiau į rūsį nešiu, nes ant spintos gulėdamas paskutinis pradėjo gesti, tik iki kovo išsilaikė. Tai per keletą metų atsirinkau labiausiai vertus auginimo pagal skonį ir išsilaikymą - Muscade de Provence, Jumbo pink banana ir Blue hubbard. Visiškai prastai pasirodė Tonda padana, nelabai skanus ir anksti sunaudot reikėjo, neskirtas ilgai laikyt
Atsakyti
O kada geriausia seti moliugus,kad laikyti per ziema?Ar tinka ta pati diena kaip ir agurkams balandzio 12-13d. ar dar ankstoka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 15 kovo 2016 - 12:52
QUOTE(*AMRI* @ 2016 03 15, 12:49)
O kada geriausia seti moliugus,kad laikyti per ziema?Ar tinka ta pati diena kaip ir agurkams balandzio 12-13d. ar dar ankstoka?

Pas mane primintukas balandžio 23-25.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2016 03 15, 12:49)

kad moliūgai išsilaikytų per žiemą, pasirenkamos tam tinkamos veislės. Netinkami laikymui neišsilaikys net vėliau pasėti. Be to, per vėlai pasėti nespės užaugti iki šalnų. O nespėję užaugti ir žieminiai ilgai nesilaikys. Aš sėju balandžio vidury, nelaukiu pabaigos, tos pačios geros dienos ir agurkams, ir moliūgams, cukinijoms, arbūzams, melionams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 kovo 2016 - 14:21
QUOTE(Paladė @ 2016 03 15, 14:15)
kad moliūgai išsilaikytų per žiemą, pasirenkamos tam tinkamos veislės. Netinkami laikymui neišsilaikys net vėliau pasėti. Be to, per vėlai pasėti nespės užaugti iki šalnų. O nespėję užaugti ir žieminiai ilgai nesilaikys. Aš sėju balandžio vidury, nelaukiu pabaigos, tos pačios geros dienos ir agurkams, ir moliūgams, cukinijoms, arbūzams, melionams.

Aciu.Sesiu tada kartu su agurkais.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 02 29, 17:58)
Saintlina, jūs melionus auginot?  Honey Dew? Jei auginot,papasakokite plačiau, man praėjusiais metais ne vienas nesubrendo.

Man visada melionai užtikrintai dera šiltnamyje. Per 5 metus atsirinkau veislę, kuri niekad nepaveda. Muskatnaja belaja. Kadangi pati renkuosi savo sėklas , tai dabar gal jau nebe Muskatnaja. g.gif Lauke ji pražūva, o šiltnamyje tiesiog klesti. Laikosi labai ilgai, dar vienas melioniukas iki šiol voliojasi. O lauke beveik niekad nepaveda Charentais. Tik neskanūs jie ir greitai pernoksta. Pernai atradau dar vieną stebuklą : Severnaja Zvezda. Tokie juokingi šlakuoti melioniukai. Skonis super, tik kad nedideli.
Nežinau, kaip pas kitas, bet pas mane lauke auga užuovėjoje. Tokius lepūnus laikyti kažkur vėjo pagairėje gal nevertėtų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 15, 16:15)
Man visada melionai užtikrintai dera šiltnamyje. Per 5 metus atsirinkau veislę, kuri niekad nepaveda. <…>

Kadangi šiais metais pradėjau draugauti su UA, tai esu gavusi sekančių sėklų:
Borchanskyy arbūzas
Zlata melionas

Čia tai kas iš naujų. Žiūrėsim kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 15, 16:15)
Pernai atradau dar vieną stebuklą : Severnaja Zvezda. Tokie juokingi šlakuoti melioniukai. Skonis super, tik kad nedideli.
Nežinau, kaip pas kitas, bet pas mane lauke auga užuovėjoje. Tokius lepūnus laikyti kažkur vėjo pagairėje gal nevertėtų.

O, kaip džiugu - aš irgi šituos šiemet auginsiu. Dar abejojau,ar gerai pasirinkau, bet jei tokia patirtis, tai gal ir pas mane pasiteisins. Pabandysiu ir šiltnamy ir lauke smile.gif Dar auginsiu Altaiskaja ir Kolchoznica smile.gif
Atsakyti
Ieškau lietuviškų arbūzų sėklų "Sniegiai".
Atsakyti
QUOTE(Infinity_ @ 2016 03 15, 20:34)
Ieškau lietuviškų arbūzų sėklų "Sniegiai".

Praėjusios temos pabaigoje Nedzveckaitės kontaktai duoti, ji parduoda
Atsakyti
Ar yra pirkti Lietuvoje moliugu Delicata ir blue/green Hubbard seklu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betina: 16 kovo 2016 - 16:37