Panevėžio raj. buvo balta, įdomu, ar moliūgai išgyvens, nes lapai buvo apšerkšniję

Nuostolius pamatysiu tik savaitgalį - buvo ar nebuvo Kaišiadorių rajone šalna nepribursiu
Savo darže radau savaiminius sudygusius arbūzus - mulčiuojamo daržo betvarkė , jei pragyveno žiema po mulču tai gal ir šalnos nebaisios?

QUOTE(Vobla @ 2016 06 07, 09:16)
tfu tfu tfu- viskas gerai.
tai gerai

skambino teta, jos sodyba už kokių 7 km nuo mūsų. Sakė - buvo balta balta. Nušalo viskas, kas buvo neuždengta, net ir 10 a bulvių.
QUOTE(saintlina @ 2016 06 07, 08:37)
tai gerai 
skambino teta, jos sodyba už kokių 7 km nuo mūsų. Sakė - buvo balta balta. Nušalo viskas, kas buvo neuždengta, net ir 10 a bulvių.

biski pskubejau prisiduoti, kad salnos nebuvo. netycia aptikau, kad vel apsalo dalis bulviu

Papildyta:
QUOTE(uze3 @ 2016 06 07, 08:22)
Panevėžio raj. buvo balta, įdomu, ar moliūgai išgyvens, nes lapai buvo apšerkšniję 

apserksnije moliugu lapai? bijau, kad nieko gero...

QUOTE(saintlina @ 2016 06 07, 09:37)
tai gerai 

kaip gaila... kai jau atrodo stoja siluma, siltos naktys ir tik bam per dvi dienas šalna ir dar sugeba jau didelius augalus nugalabyt...
QUOTE(Lerikyte @ 2016 06 07, 09:46)
kaip gaila... kai jau atrodo stoja siluma, siltos naktys ir tik bam per dvi dienas šalna ir dar sugeba jau didelius augalus nugalabyt...
nu

salia maciau grikiu laukas nujuodes, na ir man pasirodo dar sparagines pupeles kabino- kas kelinta nujuodo, bet ne visos.
gaila tikrai man labai jūsų augalų.... popini, augini... aš irgi labai liūėčiau...
Ech
jau raudonus pomidorus skina ir rodo, o dar nušaldo kitur
Buvo ir pas mane labai netoli nulio, bet minuso išvengėm. Šiltnamiui jokios grėsmės kol be minuso, arbūzus buvau pridengusi, kiek žiūrėjau darže lyg ir niekas nenukentėjo.
Keista pas mane vieta. Lyg ir ne šalta, bet va šalnos kažkaip stiprios kaip miesto vidury. Ir jei jau kokis sausesnis periodas, tai pas mus garantuota sausra, lietaus nesulauksi. Jau mėnuo kai lietaus nėra. Medžiams nieko, nes molis. Bet žoliniai ir krūmai tai kenčia.

Buvo ir pas mane labai netoli nulio, bet minuso išvengėm. Šiltnamiui jokios grėsmės kol be minuso, arbūzus buvau pridengusi, kiek žiūrėjau darže lyg ir niekas nenukentėjo.
Keista pas mane vieta. Lyg ir ne šalta, bet va šalnos kažkaip stiprios kaip miesto vidury. Ir jei jau kokis sausesnis periodas, tai pas mus garantuota sausra, lietaus nesulauksi. Jau mėnuo kai lietaus nėra. Medžiams nieko, nes molis. Bet žoliniai ir krūmai tai kenčia.
mano daržui galas
bandysiu dar atsėt, bet kaži ar derliaus kokio sulauksiu-žemė kaip pajūrio smėlis, neprilaistysiu
liūdna....

bandysiu dar atsėt, bet kaži ar derliaus kokio sulauksiu-žemė kaip pajūrio smėlis, neprilaistysiu

liūdna....
Bijau rytoj i soda pasirodyt po jūsų žinučių apie praradimus... Savaitgalį ne negalvojau ką nors dengti, o paprasyti Ko nors vakar uždengti neturėjau..
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 07, 14:56)
pas mane tas pats, tik smelis, tai ten kur nelaistyta- jau per kastuva gylyn lyg sausi pelenai. praktiskai pajurio kopos

QUOTE(Vobla @ 2016 06 07, 15:11)
nu
salia maciau grikiu laukas nujuodes, na ir man pasirodo dar sparagines pupeles kabino- kas kelinta nujuodo, bet ne visos.

pupelėms ir pas mane kliuvo. Ir bulvės kitame lauke, pasirodo, nušalo. Keli moliūgai irgi. Graikiškas riešutas.
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2016 06 07, 19:25)
ui, ir pas jus nuostoliai.. nors net nesistebiu - gi visai netoli mūsų..