Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos

Sveikos, buvau kažkur išsisaugojus, kad reikia nugnybti meliono viršūnę, bet nebežinau po kelinto lapo ( pernai neprireikė). O šiemet puikiai auga ir auginasi šoninius ūglius ir žiediniai pumpurai matosi, tik neįžiuriu, ar moteriški. Tai, ar reikia nugenėti ir po kelinto lapo? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2016 06 12, 21:19)
Sveikos, buvau kažkur išsisaugojus, kad reikia nugnybti meliono viršūnę, bet nebežinau po kelinto lapo ( pernai neprireikė). O šiemet puikiai auga ir auginasi šoninius ūglius ir žiediniai pumpurai matosi, tik neįžiuriu, ar moteriški. Tai, ar reikia nugenėti ir po kelinto lapo? Ačiū

Po penkto lapo gnybti viršūnę.
Atsakyti
nei melionų, nei arbūzų negnaibau.
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2016 06 12, 20:19)

Kai išauga trys tikrieji lapai, neskaitant skilčialapių, nugnybiama augaliuko viršūnė ir tuo paskatinama jį išleisti šoninius ūglius.
Melionai dera ant šoninių ūglių .
Atsakyti
Ačiū visoms
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2016 06 13, 08:34)
nei melionų, nei arbūzų negnaibau.

aš arbūzų neliečiu, bet melionus skabau. Kol kas tik nėr ko skabyt mano melionuose smile.gif

Pas mus vėl šalna buvo. Kas čia gali augt tokiom sąlygom blink.gif Ant viso daržo reik šiltnamį budavot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 14:29)
aš arbūzų neliečiu, bet melionus skabau. Kol kas tik nėr ko skabyt mano melionuose smile.gif

Pas mus vėl šalna buvo. Kas čia gali augt tokiom sąlygom  blink.gif  Ant viso daržo reik šiltnamį budavot  doh.gif

pas mus sianakt nebuvo, bet dar nuo praeitu salnu maciau apylinkese bulves kone plikai nuskrudintas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 15:29)

Pas mus vėl šalna buvo. Kas čia gali augt tokiom sąlygom  blink.gif  Ant viso daržo reik šiltnamį budavot  doh.gif

ai ir tų neliečiu. Jau būtų ką skabyt, bet ir taip gerai dera.
O dėl šalnų tai neturiu ką pasakyt... Labai šaltos naktys..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 14:29)

Akurat tokius pačius žodžius pasakė MB širyt. Pašalo agurkai , nes nieko vakar nedengiau. Ant kitų daržovių nesimato, nes jie apšalę nuo praėjusių kartų.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 06 13, 18:55)
Pašalo agurkai , nes nieko vakar nedengiau.

pas mane visi jautrūs nuo praėjusio karto vis dar uždengti ir kol kas nieko nenudengiu doh.gif Nors ir po priedangomis cukinijoms vėl šiąnakt kliuvo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 18:28)
pas mane visi jautrūs nuo praėjusio karto vis dar uždengti ir kol kas nieko nenudengiu  doh.gif Nors ir po priedangomis cukinijoms vėl šiąnakt kliuvo.

Mano arbūzai ir melionai nenudengiami nuo pirmos šalnos. Ai, plytgaliais prispaudžiau agro, tai nudenginėt daug darbo. Kitur tik užmesdavau ant viršaus , o ryte nuimu nuometą. Vėjo juk nebūna, kai šalna.
Beje, vakarieniaujant MB pasakė, kad jau apmastė apie lankus ant daržo , kuriuos ruošiasi pirkti kitiems metams. Jau žino, kur sukabins. biggrin.gif . Sakau nusiramink, palaukiam kitų metų. Tikėtina , kad tik už 10 metų bus tokios šalnos. Pasirodo, jam labai jau gaila to triūso ir ne šiap sau apie šiltnamį ant daržo leptelėjo. Na, arbūzams gal ir gerai būtų.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 06 13, 21:29)
Tikėtina , kad  tik už 10 metų bus tokios šalnos. 

norėtum. Pas mus praktiškai kasmet būna. Na, birželio vidury gal ne dažnai, bet gegužį duoda kaip reikalas. Ir net liepą pernai buvo.
Atsakyti