Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos

QUOTE(Dumsė @ 2016 06 28, 19:10)
Labai puikus vaizdas, manau, kad tai vaizdas,  kurio reikia siekti. Kaip laistote arbūzus- kokiu vandeniu- šiltu, šaltu ir kaip dažnai, ar trąšas kokias nors naudojate?
Mano arbūzai susodinti skirtingose vietose- šiltoje lysvėje ir paprastoje, mulčiuotoje. Šiltoje lysvėje atrodo kitaip- sveiki lapai, o paprastoje, susisukę, šilumos trūksta. Labai man neaišku, kaip laistyti bijau perlaistyti ir neprilaistyti.

O kokia pas jus žemė? Aš irgi pagalvojau, kad gal mano molyje situaciją pagerintų šiltlysvė. Ir jau aiškiai pasimatė, kad darže, kur patenka po laistykle, nelabai tinka vieta schmoll.gif Kai žemė mulčiuota laistykle šulinio vandeniu laistoma dirva nespėja įšilti net ir labai kaitriomis dienomis. Kitais metais keliaus arbūziukai į daržo kamputį.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 28, 18:10)
Kaip laistote arbūzus- kokiu vandeniu- šiltu, šaltu ir kaip dažnai, ar trąšas kokias nors naudojate?
Mano arbūzai susodinti skirtingose vietose- šiltoje lysvėje ir paprastoje, mulčiuotoje. Šiltoje lysvėje atrodo kitaip- sveiki lapai, o paprastoje, susisukę, šilumos trūksta. Labai man neaišku, kaip laistyti bijau perlaistyti ir neprilaistyti.

Dėkui visoms už pagyrimus . Bet aš ne todėl dedu nuotraukas, kad pasigirti ir pan. Rodau todėl, kad pavasarį dalinau sėklas ir daug kam neiškarto pasiseks. Rankų nenuleidžiam, nes arbūzai gali augti ir užaugti. Saintlina užaugina didelius ir karučiais veža. Pas mane taip nėra. Gal nuo žemės priklauso. Bet šiemet labai pavyzdingai pas mane auga.
Pernai šiuo metu buvo 2 kart mažesnės virkščios.
Taigi kaip auginu parodžiau.
Dabar laistymas. Palaisčiau tik sodindama. Duobutes pripyliau ir sodinau. Vienakart. Jiems drėgmės nereikia daug. Be to sodinau tokiu metu, kad žemė buvo įlyta. Taigi uždengiau agro ant šlapios žemės. Bet jei laistyti, tai tik šiltu. Ne iš vandentiekio.
Tręšimas. Kaip minėjau anksčiau , rudenį buvo pakratyta mėšlo. Daugiau nieko nenaudoju.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 28, 19:05)
O kokia pas jus žemė?

Smėlis. Bet ant daržo esame užvežę desėtką savivarčių mašinų kaimynystėje nukasto statybų metu kultūrinio sluoksnio. Nederlinga buvo, bet dabar pritręšėme šiek tiek ir gavosi visai neblogas daržas. Tiesa, vanduo tai nugarma ir pavasarį greitai pradžiūna., Bet tas užvežimas pastorino dirvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 28 birželio 2016 - 19:34
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 28, 20:05)
O kokia pas jus žemė? Aš irgi pagalvojau, kad gal mano molyje situaciją pagerintų šiltlysvė. Ir jau aiškiai pasimatė, kad darže, kur patenka po laistykle, nelabai tinka vieta  schmoll.gif Kai žemė mulčiuota laistykle šulinio vandeniu laistoma dirva nespėja įšilti net ir labai kaitriomis dienomis. Kitais metais keliaus arbūziukai į daržo kamputį.

Pas mane žemė priesmėlis, smėlis, ariamas sluoksnis išsekęs ir nederlingas, todėl kasmet darau keletą pastovių šiltų lysvių iš žolės, sulaistau bakterijomis. Gaunasi kompostas. Žiūrėsiu, kaip arbūzai derės ten, kol kas jaučiasi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 06 28, 15:46)
Nu kaaa...pereinam ant cukiniju dietos doh.gif  ir  kaip gerai, kad kol kas kaimynai dar savu neturi,  partysiau vos pakeliama krepsi biggrin.gif
-----------------
o arbuzai pas mane dar tik su 4 tikrais  lapais g.gif ziuriu as cia i tas  jusu kasas ir suprantu- nebus pas mane siemet...

A neina permesti cukinijų per kalnines pušeles į mano pusę? Virtualiu būdu - metat per savas, atsiduria prie manų pušelių ir mano žemėje. Rudeniop arbūzų galėsiu pamėtyti atsilygindama. biggrin.gif
Pas mane ta šalna nugnybo jau žydinčias cukinijas, tai tik dabar atsigavo. 3 savaites suvėlino. Šiandie mačiau Romanesco žiedus ruošia.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 06 28, 20:41)
Dabar laistymas. Palaisčiau tik sodindama. Duobutes pripyliau ir sodinau.  Vienakart. Jiems drėgmės nereikia daug. Bet jei laistyti, tai tik šiltu. Ne iš vandentiekio.

aš per karščius laistau kasdien smile.gif Ir toli gražu ne visad šiltu vandeniu. Dažniausiai tiesiai iš šulinio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 06 28, 21:37)
A neina permesti cukinijų per kalnines pušeles į mano pusę? Virtualiu būdu - metat per savas, atsiduria prie manų pušelių ir mano žemėje.  Rudeniop arbūzų galėsiu pamėtyti atsilygindama.  biggrin.gif
Pas mane ta šalna nugnybo jau žydinčias cukinijas, tai tik dabar atsigavo. 3 savaites suvėlino. Šiandie mačiau Romanesco žiedus ruošia.

eitu eitu ir nevirtualiai, tik kaip perduot g.gif tupiu namie ir mazai kur vazineju, bet ryt lyg i miesta vaziuosiu g.gif gal kur centre dienomis sukiojates?
----------
pas mane tas salnas cukinijos perziemojo po kibirais pavoztos, vyras saipesi, kad neatlaikys- per mazas kibiro turis, nu bet nei viena nenusalo. o siemet turiu kokiais 3 daigais daugiau nei visad, nes susigundziau tomis romanesko. pripazinciu, kad kol kas man jos jokio ypatingo ispudzio nepadare- cukinija elementarioji. visgi man labiau patinka tamsiai zalios- kazkokia tekstura kitokia- gaivesne.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 06 29, 07:39)
eitu eitu ir nevirtualiai, tik kaip perduot g.gif  tupiu namie ir mazai kur vazineju, bet ryt lyg i miesta vaziuosiu g.gif gal kur centre dienomis sukiojates?
----------
pas mane tas salnas cukinijos perziemojo po kibirais pavoztos, vyras saipesi, kad neatlaikys- per mazas kibiro turis, nu bet nei viena nenusalo. o siemet turiu kokiais 3 daigais daugiau nei visad, nes susigundziau tomis romanesko. pripazinciu, kad kol kas man jos jokio ypatingo ispudzio nepadare- cukinija elementarioji. visgi man labiau patinka tamsiai zalios- kazkokia tekstura kitokia- gaivesne.

Aš kaime savo sukiojuosi. Dirbu internetu, tai į miestą tik kai reikia "popieriukus" pristatyti.
Aš čia nerimtai,, bet dėkui. Iškerpam gabalą iš žemės rutulio, suliejam savo kalnines pušaites ir mėtysimės.
Man Romanesco skanu. Ir dirba kaip užsukta. Iki tol nelabai aš jas pripažinau, o gal pakliuvę buvo nelabai kokios veislės. Gal per dideles užaugindavau ir nepajusdavau to cinkelio.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 06 29, 09:12)
Aš kaime savo sukiojuosi. Dirbu internetu, tai į miestą tik kai reikia "popieriukus" pristatyti.

analogiskai doh.gif biggrin.gif kai jau labai maisto produktu ar koks reikalas uzspaudzia- tik tada vaziuoju i Vilniu. tokiu oru apskritai vaziuot kur nors tingiu blush2.gif
-------------
mh g.gif nu gal as dar neikirtau tu romanesko, arba tikrai ne tas gerasias seklas nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 06 29, 13:13)
analogiskai  doh.gif biggrin.gif  kai jau labai maisto produktu ar koks reikalas uzspaudzia- tik tada vaziuoju i Vilniu. tokiu oru apskritai vaziuot kur nors tingiu blush2.gif
-------------
mh g.gif  nu gal as  dar neikirtau tu romanesko, arba tikrai ne tas gerasias seklas nusipirkau.

Ir aš kaime, internetu dirbu, tingiu į miestą smile.gif 4u.gif 4u.gif

Kur perkat Romanesko? niekur šiemet neradau, gal ieškoti nemoku sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 06 29, 14:20)
Kur perkat Romanesko? niekur šiemet neradau, gal ieškoti nemoku sad.gif

Šitas pokelis dabar mas mani. Ir prieš tai toks buvo.
http://www.originali...nijos_romanesco
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2016 06 28, 22:13)
aš per karščius laistau kasdien smile.gif Ir toli gražu ne visad šiltu vandeniu. Dažniausiai tiesiai iš šulinio smile.gif

Nu matai kaip. Aš prisiskaičiusi, kad tiek baklažanams, tiek melionams, tiek arbūzams šaltas vanduo kaip nuodas. Praktika rodo kitaip. Ir nieks nepaprieštaraus, nes pas pačią arbūzai auga geriau nei pas ką kitą.
Atsakyti
sveikos merginos, pirmi metai arbuzu lapai rieciasi i virsu tokie susitrauke, nesuprantu per karsta turbut negali buti. Vyras jau vos juodos agro nenulupo. Gal saknim salta su juoda agro? Arbuziuku keli uzmegsti gal labai blogai nera jei mezga. Bet kirminas mane grauzia kad kazkas ne taip. O gal aktivito per daug dvi saujas daviau ir truputi bulvems trasu pabarsciau. Va siemet bulviu trasu pirma karta daviau. Gal netinka? Treti metai auginu ir kazkaip ne taip kaip visada.
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2016 06 29, 22:28)
sveikos merginos, pirmi metai arbuzu lapai rieciasi i virsu tokie susitrauke, nesuprantu per karsta turbut negali buti. Vyras jau vos juodos agro nenulupo. Gal saknim salta su juoda agro? Arbuziuku keli uzmegsti gal labai blogai nera jei mezga.

kodėl jie riečiasi, negaliu pasakyti. Negali drėgmės trūkti? Pas mane irgi tokių yra. Faktas, kad jie kol kas auga prasčiau už kitus. Tie silpnesnieji pas mane yra pašalę, tai natūralu, kad jie tokie nabagai. Bet aš kol kas nepergyvenu, nes matau, jog iš pažastėlių auga nauji ūgkliukai - reiškia, atsigaus smile.gif
Va dėl arbūziukų dar klausimas, ar gerai, jog mezga. Jei pats augaliukas nedidelis, tam arbūziukui išeikvos visas jėgas. Nei pats augalas neaugs, nei arbūziukas užaugs. Megzti turi sveiki stiprūs augalai. Aš savo nupiepėliams arbūziukus išskyniau. Tie, kurie metrinėm kasom, jau gali sėkmingai augintis.
O po juoda plėvele tikrai nešalta, kaip tik gerokai šilčiau. Bet arbūzų plėvelėje aš nesu auginus, negaliu palyginti.
Atsakyti