labas turiu paprasta klausimeli...tiek melionams tiek arbuzams...arbuzams pasirodo moteriski ziedai, bet nespejus prazyst arbuziukai pageltonuoja ir nukrenta nors pats augaliukas veslus...tas pats su melionais..tik kad moteriski ziedai prazysta..nuzydi..ir tada melioniukas geltonuoja kol nudziusta...kame cia bedos taip ir nesuprantu...?...dekuj uz atskymus...jei tokiu bus...

QUOTE(zemaitaitis @ 2016 07 05, 14:16)
labas turiu paprasta klausimeli...tiek melionams tiek arbuzams...arbuzams pasirodo moteriski ziedai, bet nespejus prazyst arbuziukai pageltonuoja ir nukrenta nors pats augaliukas veslus...tas pats su melionais..tik kad moteriski ziedai prazysta..nuzydi..ir tada melioniukas geltonuoja kol nudziusta...kame cia bedos taip ir nesuprantu...?...dekuj uz atskymus...jei tokiu bus...

1. Neapdulkina . Jei auginate šiltamyje , gal reikia bitele ppabūti ?
2. Per silpni augalai - natūrali atranka.
melionai siltnamyje...arbuzai ne...tai melionu atveju sutikciau del bitutes..o arbuzam to kaip ir nereikia...nes jie net nespeja prazyst kaip numeta...o vyriski zydi...
na o kad silpni augalai man nepanasu..ypatingai melionai siltnamyje..kaip miskas...
..
o arbuzai irgi nenuskure..usai metriniai tai tikrai kaikuriu..
na o kad silpni augalai man nepanasu..ypatingai melionai siltnamyje..kaip miskas...

QUOTE(zemaitaitis @ 2016 07 05, 16:13)
melionai siltnamyje...arbuzai ne...tai melionu atveju sutikciau del bitutes..o arbuzam to kaip ir nereikia...nes jie net nespeja prazyst kaip numeta...o vyriski zydi...
..

Tai kaip ir nesudarytos tinkamos augimo sąlygos .... Jei žiedus mėto .
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 05, 12:09)
O ar genite melionus- nugnybate viršūnes pirmos ir antros eilės ūgliams po penktojo lapo?
Viršūnes nugnybiau, o šoninius palikau augt. Reikia ir šoninius trumpint?

QUOTE(ienor @ 2016 07 05, 17:39)
Viršūnes nugnybiau, o šoninius palikau augt. Reikia ir šoninius trumpint?
Ar aš ne taip kažkaip suprantu? Patarkit 

Pirmą stiebelį nugnybame po 5 lapo. Tada išleidžia iš šonų kokias keturias ar daugiau atžalų. Jas irgi gnybame po 5 lapo (kai kurie palieka tik dvi atžalas, o ne visas, kurias išleido augalas). Tada iš jų jau bus atžalos su daugybe moteriškų žiedų.
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 05, 19:59)
Pirmą stiebelį nugnybame po 5 lapo. Tada išleidžia iš šonų kokias keturias ar daugiau atžalų. Jas irgi gnybame po 5 lapo (kai kurie palieka tik dvi atžalas, o ne visas, kurias išleido augalas). Tada iš jų jau bus atžalos su daugybe moteriškų žiedų.
Ačiū. Trumpinsiu rytoj kasas

Aš dabar nugnybu tik viršūnę. Gal ne tiek daug užmezga, bet to pilnai pakanka. Kai daugybė užmegztų, ne visus užaugina, pradeda kristi. Dabar lapija gausesnė ir jei sausas labai oras tai stipriau uždengta žemė yra geriau. Tokia patirtis auginant lauke. Auginu jau kokie 9-10 metų.
QUOTE(amba41 @ 2016 07 05, 23:02)
Aš dabar nugnybu tik viršūnę. Gal ne tiek daug užmezga, bet to pilnai pakanka. Kai daugybė užmegztų, ne visus užaugina, pradeda kristi. Dabar lapija gausesnė ir jei sausas labai oras tai stipriau uždengta žemė yra geriau. Tokia patirtis auginant lauke. Auginu jau kokie 9-10 metų.
Man gerai gaunasi šiltnamyje, lauke praeitais metais buvo prasčiau, reikėtų dar bandyti. Kai nugnybu pirmos ir antros eilės stiebus po penkto lapo, irgi gaunasi tanki lapija, žemė tikrai būna uždengta, nes leidžia trečios eilės atžalas. Tada reikėtų , kai užmezga kokius šešis melionus, prignybti viršūnes ir nereikės augalui ekvoti bereikalingai jėgų naujiems vaiisiams, kurie, matyt, būtų smulkūs ir nespėtų užaugti

aš melionų neskabau ir būna taip,kad užmezga pirmą bangą, tada augina vaisius. Kai vaisia nebeauga ,o tik noksta - mezga antra banga. Jie patys žino,kiek ir ką jiems daryt ir tikrai smulkūs nebūna. Valgom dviejų mezgimų melionus
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 07, 20:08)
Kokias veisles ar hibridus auginate?
Hibirdą Emir, lauke.