Tai jin gi berods biodinamine ūkininkyste neužsiima. O pedagogika ką - na taip, filosofija pastatyta ant ezoterinės Šteinerio doktrinos, bet į tokias kliedesines vietoves į seminarus neveža. Žinau. Labai jau artimas žmogus ten dirbo, buvo mokymuos užsieny, bet ne kažkokiuose šiurpiuose kalėjimuose kaip foto, o švieiuose darželiuose. Jau nekalbant apie tai, kad taip jau nutiko, kad mano pačios vaikai valdorfinį daržą baigė (kaip tik dėl to artimo žmogaus, kuriuo visiškai pasitikiu ten ir ėjom). Pradžioje, dar ir šiek tiek miglotai (nors ir buvo kursai) tesiorientuojant, o paskui paliekant taip kaip yra tiesiog pamąsčius kas geriau - apskritai ateistinis daržas kur Kalėdos be Jėzaus ar va toks su man kliūvančia doktrina, bet kur vaikai kasmet prieš Kalėdas vaidina ne ką kita, o būtent Kalėdų pasakojimą, kur prie stalo nekrikščioniška, bet vis tik malda prieš valgį, Šv. Martyno šventė ir t.t.
Būtų gerai, kad būtų iš ko rinktis. Aišku labai norint ir yra. Bet tada kai vaikai buvo maži vežiot kažin net nebuvo kuom, šalia tebuvo tik "paprasti valstybiniai" apie kuriuos nežinojau nieko ir va tas "nepaprastas", kuriame labai gerai pažinojau tą, kuri dirbs su mano vaikais ir kur kaip tik dėl to mano vaikam net to neretam sunkaus adaptacijos laikotarpio nebuvo. Mazgei tik pabaiga sunki buvo, labai nebegera jai ten pasidarė, bet čia nesiplėsiu...
Iš "antroposofinės medicinos" tai per ten tik su "Weleda" susidurt teko, kuri dabar vaistinėse laivai prieinama. Bet seniai tai buvo. Gal kas ir patobulėjo per tą laiką.
Vienas dalykas kuris stebino, tai kažkokia keista salės lubų
forma po remonto. Tiesą sakant pirma aliuzija man pačiai kažkodėl ir buvo su karsto dangčiu , bet niekam daugiau taip berods nesimatė.

Vėliau ir langai pasirinkti ne standartiniai kvadratai, bet jie man klausimų kažkaip nesukėlė, pasirodė žaismingi. Šiaip šviesi ta salytė, kaip ir šiaip aplinkoje (ypač kieme šiltuoju metu) nenparastai daug estetikos ir panašios kaip aprašyta niūrumos tikrai neprimena.