Manau, tau taip atrodo dėl to trafaretinimo... Juk tiek kelių atvirų dabar, tereikia norėt kažkur sukt. Aišku, materializmas, globalizacija... Bet čia jau žmogaus valioj kiek/ar pasiduot. Aš nežinau, ar tiesa tas sklandantis pasakymas, kad lietuviai niekada negyveno taip gerai, kaip dabar. Aišku, gerovė turėta omeny materiali. Įdomu, kaip ten su dvasine seniau buvo...
1 žmogus ne rodiklis, bet mano mama netikinti ir aš suprantu kodėl. Mes, va, nuolat girdim, kad Dievas mylintis ir gailestingas. Seniau kažkaip kitaip, griežčiau auklėdavo vaikus ir jos vaizduotėj, kaip suprantu, Dievas liko piktas ir baudžiantis. Turbūt, esu rašius, kaip versdavo n km net ir žiemą eit į mišias [dabar vaikai tikriausiai nebūtų užgrūdinti tiek nueit apskritai, bent į 1 pusę, ką jau kalbėt, kad nuėjus atbūt mišias ir grįžt, net ne keliu, o kažkokiais laukais, arimais, per pusnis ar karščius neturint gert].
Nežinau ką turėjai minty konkrečiau dėl žmonių vienodumo, bet dabar prisiminiau ir pasigirsiu, kad čia prieš keletą sav. išdrįsau MR `klausk drąsiai` užduot 1 kankinantį klausimą. Aš kartais pati jam turiu atsakymą, kartais, atrodo, kad ne. Paklausiau taip `ant smūgio ir paviršutiniškai, bet dėmesio jam skyrė daugiau nei tikėjaus ir sakė, kad dabar nelabai kas kelia tokių klausimų. Nustebino mane. Aš baigiu galvą nusilaužt nuo savo visokių ten prasmių paieškų ir egzistencializmo klausimų, atrodo, negi tai kitiems nerūpi... Čia man gavos, kaip posaky `kuo pats kvepia, tuo kitą tepa`.