AJIRA, .sermuksniai..., pašnekutė dekui mergaites, stengiuosi del musu.
QUOTE(Melajja @ 2016 03 14, 09:39)
siadien surio kepsniai
Kas cia tokio?
QUOTE(MeSsS @ 2016 03 14, 11:55)
* Renatos receptai ir vaizdai
** ... bet pripažinkim dabar iš tos ekologijos toks burbulas išpūstas

užrašo ekologiška ir kaina 3-5kart didesnė
*** prieskonių mišinių nenaudojam, taip ir saugomės...ir tai manau
gali kiekviena
*Dekui!
** Del burbulo visiskai sutinku. O be to, kiek yra tam tikru instituciju irodyta, kad daug kas abgaudinejo, neva registruoja eko uki, o veliau pasirodo, kad nei velnio ten ekologisko nera.
***

jau labai seniai nenaudoju jokiu misiniu, tiktai naturalus, "vienarusiai" prieskoniai, o kai reikia, pati is ju misini pasidarau. Maista gaminames ir valgome tik namuose (nebent keliones metu arba extra atveju kazkur uzlekiam uzkasti), nes tik toks, naminis, galbut kartais eilinis - mums yra pats skaniausias. Stengiames ziemai pasirupint darzovem tiesiog is mociuciu kaime, na ir tt.
QUOTE(.sermuksniai... @ 2016 03 14, 18:26)
Atejau paklausti, kaip reiktu pagaminti brukniu padaza (o gal jis spanguoliu), kad tiktu prie mesos, pvz antienos?
Siai ziemai gaminau ir brukniu, ir spanguoliu padaza/uogiene. Velykoms kepsiu anti, tad butinai kaip prieda peteiksiu butent brukniu uogiene.
Receptai p/g kuriuos gaminau as (nors jie is esmes yra panasus ir klasikiniai, turbut daugelis taip gamina):
Bruknes su kriausemis prie mesos1 kg brukniu
1 kg nelabai kietu kriausiu (arba galima deti puse per puse kriauses - obuoliai)
apie 300 gr cukraus
apie 3/4 st. vandens
apie 2 cm cinamono zieves
3 - 5 gvazdikeliai
Bruknes perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Kriauses nuplauti, nulupti zieve ir isimti seklalizdzius. Pakankamai aukstam puode (verdant uogos sprogines ir taskysis) uzvirinti vandeni su cukrumi. I verdanti sirupa sudeti bruknes ir virti ~15 min., uzdengus, ant nedideles kaitros. Po to sudeti supjaustytas kriauses ir prieskonius - toliau virti ~30 - 40 min.
Karsta uogiene ispilstyti i iskaitintus stiklainius, gerai uzsukti ir apverstus pastatyti vesti.
Mano komentaras: mano skoniui tikrai super dalykelis. Cinamono nenaudojau, o tik 3 vnt. gvazdikeliu, kuriuos, pries supilant uogiene i stiklainiukus, isemiau. Toks padazas/uogiene puikiai tinka prie bet kokios paukstienos, naminiu pastetu, naminiu saltu mesu, vyniotiniu, net varskes surio itt.
Spanguoliu uogiene2 kg spanguoliu (svieziu ar saldytu)
600 gr cukraus
1 st. vandens
Spanguoles perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. I auksta puoda supilti vandeni ir cukru, uzvirti sirupa. Sudeti spanguoles, virti ant mazos kaitros ~30 - 45 min., kol uogos persprogs ir mase sutirstes.
Karsta uogiene ispilstyti i iskaitintus stiklainius, gerai uzsukti ir apverstus pastatyti vesti.
P.S. sios uogienes yra panasios, kaip viena, taip ir kita galima virti su/be kriausiu. Na ir aisku kiekius pasirinkti pagal save.