Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Dalinkimės idėjomis ir receptais! gathering.gif
Skanaus!
essen.gif

Sena tema

user posted image
Atsakyti
Renata 4u.gif labai grazus namuciai aciuks.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 14 kovo 2016 - 14:21
Kaip skaniai tema atrodo.
Atejau paklausti, kaip reiktu pagaminti brukniu padaza (o gal jis spanguoliu), kad tiktu prie mesos, pvz antienos?
Atsakyti
Oiii, kokia skani nuotrauka thumbup.gif O gal žinot, koks ten patiekalas vidury? Toks smulkiai sluoksniuotas. Lyg mėsiškas... g.gif

QUOTE(.sermuksniai... @ 2016 03 14, 19:26)
Atejau paklausti, kaip reiktu pagaminti brukniu padaza (o gal jis spanguoliu), kad tiktu prie mesos, pvz antienos?

O google žinot kaip naudotis? Pradžiai biggrin.gif Pabandykit, padeda
https://www.google.l...s prie antienos

https://www.google.l...s prie antienos
Atsakyti
AJIRA, .sermuksniai..., pašnekutė dekui mergaites, stengiuosi del musu. mirksiukas.gif

QUOTE(Melajja @ 2016 03 14, 09:39)
siadien surio kepsniai

Kas cia tokio? bigsmile.gif

QUOTE(MeSsS @ 2016 03 14, 11:55)
* Renatos receptai ir vaizdai  thumbup.gif
** ... bet pripažinkim dabar iš tos ekologijos toks burbulas išpūstas  doh.gif užrašo ekologiška ir kaina 3-5kart didesnė 
*** prieskonių mišinių nenaudojam, taip ir saugomės...ir tai manau gali kiekviena  mirksiukas.gif

*Dekui! ax.gif
** Del burbulo visiskai sutinku. O be to, kiek yra tam tikru instituciju irodyta, kad daug kas abgaudinejo, neva registruoja eko uki, o veliau pasirodo, kad nei velnio ten ekologisko nera.
*** thumbup.gif jau labai seniai nenaudoju jokiu misiniu, tiktai naturalus, "vienarusiai" prieskoniai, o kai reikia, pati is ju misini pasidarau. Maista gaminames ir valgome tik namuose (nebent keliones metu arba extra atveju kazkur uzlekiam uzkasti), nes tik toks, naminis, galbut kartais eilinis - mums yra pats skaniausias. Stengiames ziemai pasirupint darzovem tiesiog is mociuciu kaime, na ir tt. biggrin.gif

QUOTE(.sermuksniai... @ 2016 03 14, 18:26)
Atejau paklausti, kaip reiktu pagaminti brukniu padaza (o gal jis spanguoliu), kad tiktu prie mesos, pvz antienos?

Siai ziemai gaminau ir brukniu, ir spanguoliu padaza/uogiene. Velykoms kepsiu anti, tad butinai kaip prieda peteiksiu butent brukniu uogiene.
Receptai p/g kuriuos gaminau as (nors jie is esmes yra panasus ir klasikiniai, turbut daugelis taip gamina):

Bruknes su kriausemis prie mesos
1 kg brukniu
1 kg nelabai kietu kriausiu (arba galima deti puse per puse kriauses - obuoliai)
apie 300 gr cukraus
apie 3/4 st. vandens
apie 2 cm cinamono zieves
3 - 5 gvazdikeliai

Bruknes perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Kriauses nuplauti, nulupti zieve ir isimti seklalizdzius. Pakankamai aukstam puode (verdant uogos sprogines ir taskysis) uzvirinti vandeni su cukrumi. I verdanti sirupa sudeti bruknes ir virti ~15 min., uzdengus, ant nedideles kaitros. Po to sudeti supjaustytas kriauses ir prieskonius - toliau virti ~30 - 40 min.
Karsta uogiene ispilstyti i iskaitintus stiklainius, gerai uzsukti ir apverstus pastatyti vesti.

Mano komentaras: mano skoniui tikrai super dalykelis. Cinamono nenaudojau, o tik 3 vnt. gvazdikeliu, kuriuos, pries supilant uogiene i stiklainiukus, isemiau. Toks padazas/uogiene puikiai tinka prie bet kokios paukstienos, naminiu pastetu, naminiu saltu mesu, vyniotiniu, net varskes surio itt.

Spanguoliu uogiene
2 kg spanguoliu (svieziu ar saldytu)
600 gr cukraus
1 st. vandens

Spanguoles perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. I auksta puoda supilti vandeni ir cukru, uzvirti sirupa. Sudeti spanguoles, virti ant mazos kaitros ~30 - 45 min., kol uogos persprogs ir mase sutirstes.
Karsta uogiene ispilstyti i iskaitintus stiklainius, gerai uzsukti ir apverstus pastatyti vesti.

P.S. sios uogienes yra panasios, kaip viena, taip ir kita galima virti su/be kriausiu. Na ir aisku kiekius pasirinkti pagal save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 14 kovo 2016 - 21:50
QUOTE(pašnekutė @ 2016 03 14, 19:24)
O gal žinot, koks ten patiekalas vidury?

karsta.gif ojej, vos radau. karsta.gif
Glazed Spiral Cut Holiday Ham, o cia google. Greitai permeciau akim, tai amerikieciu stiliaus keptas, karamelizuotas ir plonuteliutem riekelem pjaustytas/ipjautas (dar nesigilinau, tai nesu tikra ar jis supjaustytas pries kepima, ar jau po) kumpis su kaulu. Tik toj nuotraukoj, jo pateikimas labai idomus. bigsmile.gif O tokius dalykus, Amerikos zmones, dazniausiai perka jau paruostus. Bet receptu yra. Ju "karamele" gali buti skirtinga, skonio reikalas: ananasu uogienes/sampano/druskos; rudojo cukraus/Dijon garstyciu/CocaColos, druskos; raudonuju pipiru drebuciu/kavos/druskos' medaus/rudojo cukraus; abrikosu dzemo/Dijon garstyciu/vyno acto itt. Kaip supratau perka jie jau paruosta, parukyta ir graziai supjaustyta kumpi, o namuose tik ta padaza/karamele pagamina ir i okrkaite. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 03 14, 23:43)
karsta.gif ojej, vos radau.  karsta.gif

Dėkui 4u.gif
Įdomus reikaliux bigsmile.gif
Atsakyti
Saldžiarūgščiai traškūs baklažanai kiniškai, garnyrui ryžiai
Atsakyti
[quote=Renata123,2016 03 14, 22:46]
Kas cia tokio? bigsmile.gif

Na cia tas, kur surio gabaliukas mirkomas kiauso plakinyje-dziuvesuose-kiausinyje-dziuvesuose.... ir taip kol nesimatys surio uzuominu ir kepamas ikaitintame aliejuje, man skaniausia su majonezo,tomato,cesnaku padazu, ir zaliom iv. darzovem smile.gif

Vakar dar tinginy sumeistravau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 15 kovo 2016 - 08:35
kalakutienos kotletukai, grikiu kose ir morkos su cesnakonu ir majonezu
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 03 14, 19:24)
O google žinot kaip naudotis? Pradžiai  biggrin.gif Pabandykit, padeda

Aciu, bet gal savo mociute pamokinkit googlu naudotis, nes nelabai protingas patarimas siam amziuje

QUOTE(Renata123 @ 2016 03 14, 21:46)
Siai ziemai gaminau ir brukniu, ir spanguoliu padaza/uogiene. Velykoms kepsiu anti, tad butinai kaip prieda peteiksiu butent brukniu uogiene.
Receptai p/g kuriuos gaminau as (nors jie is esmes yra panasus ir klasikiniai, turbut daugelis taip gamina):


Labai aciu uz receptus, man pravers, kai gaminsiu uogiene, bet dabartinei situacijai uogienes brukniu tai as turiu (pati paprasciausia is ikejos), taip pat turiu svieziu kriausiu ir antienos centimetro storio "pjausneliu', ir galvoje sukasi receptas, kai visa tai apjungti smile.gif Kepciau keptuveje antiena is abieju pusiu, po to sudeciau i ja kriauses, o ka dar ipilti kad pasitroskintu. Neturiu raudono vyno, bet gal sultinys tiktu? Arba obuoliu sultys? Ir tada ideciau iskart uogienes.. nezinau, ar uogiene tik kaip padaza palikti, bet kaip ja dar paskaninti, citrinos sultimis gal... Ar cia tiktu kartu pakepti svogunus.. nezinau kaip sudelioti, kad viskas susiderintu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.sermuksniai... @ 2016 03 15, 11:59)
Aciu, bet gal savo mociute pamokinkit googlu naudotis, nes nelabai protingas patarimas siam amziuje

Mielai, tik mano močiutė jau anapily verysad.gif Deja.
O kaip matyti iš klausimų - mano duotų nuorodų net neatsidarėt. Ir iš vis - tema apie anties ruošimą yra čia:
http://www.supermama...?...4047&st=132
Atsakyti