Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Evaldas Dambrauskas @ 2020 01 10, 13:46)
kaina irgi nebuvo kosmine, 3500 eur be boilerio


Čia su sumontavimu?

Mano geoterminis su sumontavimu, lauko darbais, absoliučiai viskuo, kad galėtų normaliai dirbti, jei atmesti karšto vandens ruošimą kainavo ~4000€. Taip, maniškis kinietis, bet mano nuomone, jei kainos identiškos, tai net ir kiniškas geoterminis geriau nei brendinis orinukas, tad dar kartą palyginkim kainas. Ar tikrai geras pasirinkimas?
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2020 01 10, 15:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72582318" data-time="1578662794"><div><p>Kiek kw? Visur grindinis? Kokia kreive? </p></div></blockquote><p>Vaiki paaiskink man sildymas pagal kreive, as suprantu taip: va pavyzdys as nustates paprastai  ne kreivę 29 delta t6 nesvarbu kokia temperatura lauke, siurblys dirba kol pasiekia 29 cia jau jo algoritmai, taada issijunge , nukrito teemofikato temperatūra per delta t6  (mano atveju) iki23c siurblys vel dirba , o su kreive taiip tarkim laiko +5. Nustatau kad sildyru 25c lauke 0 sildo 27c ie panasei tai delta t6 visada lieka tas 6 ar ie delta koreguojasi , nes gali atsalti namas tarkim pagal kreive lauko +5 sildo iki 25 c o delta 6 laisniai tai vel siurblys jungsis kai teemofikatas 19c gali atsalti name gerokai jei laikysis lauke +5 c nes su termofikato 19 c name 21-22 c tikrai nebus</p>


Pas mane reguliuoja pagal grįžtamą, tad jau bus nesutapimų, bet jei vertinti mano kreivės valdymą, tai viskas gana logiška, realiai kas būtų daroma pagal kreivę, dabar padarau rankomis ir tai labai panašu kaip būtų padaryta automatiškai pagal kreivę. Tiesa, rankomis tai padaryti irgi nesudėtinga, per sezoną kokius 2 kartus į katilinę užeiti reikia kokiai 1 minutei paspaudinėti meniu porą mygtukų.

Delta nekinta, keičiama tik grįžtamo temperatūra priklausomai nuo lauko t°. Kreivės įvairios, pati mažiausia įtariu ir mano namui per silpna, primetu, kad bent jau antrą kreivę reikėtų taikyti. O pats nepadariau pagal kreivę, nes termometro į lauką neišvedęs.
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2020 01 11, 01:01)
Tai jei cirkuliacinis dirba pastoviai,kodel vorupe.eu buna skaičiai 23 w kaip budejimo rezime, ar cia tiek mažai cirkuliacinis ima stumdydamas nu manau 100-200 ltr vandens?


Mano Willo cirkuliacinio maks galingumas 40W, tai nustatęs maždaug per vidurį, kad per daug neprisuktų, nes dešimtimis kartų daugiau laiko ŠS stovi, nei dirba, o cirkuliacinis elektrą srebia nuolatos.

Labai panašu, kad ten cirkuliacinis tik 23W ir ryja.
Papildyta:
QUOTE(locato @ 2020 01 11, 02:22)
Turiu pora klausimu pas ka šs.
1) vasara šildyti grindu nereikia, kaip sprendziat vonios kambaryje duse siltu grindu klausima? Jei dusas be padeklo, o tiesiog su sienele ant plyteliu. Salta turetu buti...
2) pas ka plyteles pirmame aukste, vasara basom kojom imanoma vaikstineti?


Pas mane 1 a plytelės, vonioje aišku irgi. Vasarą grindys vėsinamos, vonios kilpą uždarau, tad ten nevėsinama, bet kai viduje 26°C tai kai tokia ir grindų t°, tai ant plytelėmis klotų grindų vonioje vaikščioti basomis tikrai ne šalta.

Ant plytelių pirmame aukšte, įmanoma vaikščioti ir kai dirba vėsinimas ir kai nedirba. Kai nedirba, situacija, kaip ir vonioje, o kai dirba tai ta vėsa iš grindų jaučiasi, bet diskomforto tai nekelia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 sausio 2020 - 15:11
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 11, 07:50)
Tavo kiniecio kompresoriui duoda 5 metu garantija? Ir pats valdymas kaip seno traktoriaus smile.gif 


Kompresoriui garantija? Jei jau nutiks kas kompresoriui, tai bus ne garantinis atvejis, toks kaip per mažas glikolio koncentratas lauko kolektoriuje, per mažas srautas vidiniame ar lauko kontūre ar kažkas pan. Nelabai tikiu, kad nei iš šio nei iš to, kompresoriui kas nutiktų. Tai ne kokia elektronika.

O valdymas, tai spartietiškas, sutinku, bet tau užtat tokį valdiklį, prie savo protingo namo sistemos pajungti būtų prireikia maksimum, kokių 5 minučių, o ne kelių metų, kaip kad dabar ;).

Beje. Nors valdymas ir spartietiškas, bet kaip EE namui nereikia termogalvų ant šildomų grindų kolektoriaus, taip ir bent kiek įmantresnio valdymo šilumos siurbliui. Mano name t° nešokinėja, nebent lauko t° stipriai atšala, tada jo, nenustačiau savo ŠS dirbti pagal kreivę, tai kaip minėjau, kokius 2 kartus nueinu prie ŠS valdymo pultelio ir ten sugaištu kokias 2 min savo laiko per visą šildymo sezoną. Išneščiau termometrus į lauką ir pajungčiau ŠS kreives, spėju ideliai ta pati t° mano namuse būtų absoliučiai be jokio vaikščiojimo į katilinę ir tai būtų užtikrinama to spartietiško "traktoriams valdyti" tinkamo valdiklio pagalba.

Taigi, ar tai, kad ŠS valdymas spartietiškas, tai yra minusas? Manyčiau kad kategoriškai ne, nes

- tai leidžia atpiginti ŠS, taigi, pigesnė ŠS įsigijimo kaina.
- praėjus garantiniam terminui, sugedus valdikliui jo pakeitimas kainuos gerokai mažiau.
- net ir toks pigus valdiklis sugeba užtikrinti aukščiausią patalpų šildymo komfortą, kurio lygio nesugebės užkelti net ir įmantriausio valdymo galimybes turintis ŠS valdiklis.
- tai, kad jis paprastas, valdiklio sugedimo tikyimybė yra kartais mažesnė, nei sudėtingo, skirto ne „traktoriaus valdymui", o „kosminės stoties valdymui“.
- pajungimo prie protingų namų sistemos paprastumas.

ir jei rimtai, nesugalvoju nei vieno minuso, kurį galėčiau pliusuoti paprastam ŠS valdikliui, kai ŠS eksploatuojamas EE daug termomasės (arba turinčia standartiškai termomasės, jei lyginti su senesnės statybos namais) turinčiame name.

Ai nors ne.
- mėgstantys žaisti su nustatymais, pajaus trūkumą, kad nereikia skaityti enciklopedijos bandant išsiaiškinti, kokią įtaką ŠS darbui gali turėti 2351 nustatymo pakeitimas ;).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 sausio 2020 - 15:12

Ne, ne tik pradinę. Primesk, per kiek laiko tavo investicija atsipirks lyginant su Dzūkiškos pirkios variantu. Beje, nepamenu kiek Dzūkiška pirkia sumontavo, bet esu garantuotas, kad sumontuota galia bus keleriopai didesnė nei tavo ŠS atveju, tad net pradinę investiciją vertinant bus neatitikimų. Jei atsipirkimas ilgiau nei 15m, vadinasi ji niekad neatsipirks, nes ŠS jau bus sugedęs ir reikės naujo. Beje, į inveticines ir ekspluatacines ŠS išlaidas, reikėtų įtraukti ne tik įsigijimo ir sumontavimo kainą, kaip, kad būtų elektrinio kilimėlio atveju, bet ir paleidimo kainą, bei vėlesnės techninės priežiūros, tokios, kaip freono papildymas. Aš jau pasidariau išvadą, kuo namas labiau energiškai efektyvus, tuo labiau atitolsta ŠS atsiperkamumas iki dydžių gerokai viršijančių galimybę jam iš vis kada nors atsipirkti, nes atsiperkamumo terminai paprasatai gerokai viršija ŠS resurso terminus. Tiesa, konkrečiai tavąjį variantą vertinti irgi nebūtų sąžininga, nes kaip suprantu jis stipriai tiuninguotas, pritaikant jį konkrečiam namui, tad nebus objektyvus vertinimas, lyginant standartinį variantą įsigyta ir pastatytą su truputį pakoreguotais gamintojo nustatymais.
Deja bet nieks netiuninguota, tik palildomo proto gavo :) Dirba pagal kreive ir papildomai ziuri ar sauleta diena, ar ne. Ne kreiveje esme, pagrindine problema jog on/off logika pas kinieti prasta. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 sausio 2020 - 15:26

O kaina to Daikin orinuko visai gera, nereikia cia dabar to geoterminio kiniecio lyginti. Skirtingi kalibrai. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 11, 15:28)
<p>O kaina to Daikin orinuko visai gera, nereikia cia dabar to geoterminio kiniecio lyginti. Skirtingi kalibrai. </p>


Tame ir reikalas, lyginama ne savybės tarp skirtingų kalibrų gaminių, o ką gali gauti už tą pačią kainą.

O dėl skirtingų kalibrų sutinku, net ir kiniškas geoterminis visa galva aukščiau už brendinį orinuką, todėl ir nesuprantu, kam perkamas orinukas už geotrminio kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 sausio 2020 - 16:16
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 11, 15:21)
Deja bet nieks netiuninguota, tik palildomo proto gavo smile.gif 



Pala, pala, protas įtakojantis ŠS darbą yra labai, labai, labai rimtas tiuningas.


QUOTE
Ne kreiveje esme, pagrindine problema jog on/off logika pas kinieti prasta. 


Su on/off logika viskas tvarkoje, kiek reikia reguliavimų pakanka turimų (ir histerizė reguliuojama labai tiksliai, ir per dažnas įsijungimas ribojamas, realiai įsijunginėjimą nustatyti gali kaip nori labai tiksliai). Beje, valdiklis pas mane sukomplektuotas Siemenso (realiai visos ŠS detalės brendinės, tik surinkimas kiniškas), taip, kad pats algoritmas ne kinietiškas, o vokiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 sausio 2020 - 16:52

Tame ir reikalas, lyginama ne savybės tarp skirtingų kalibrų gaminių, o ką gali gauti už tą pačią kainą. O dėl skirtingų kalibrų sutinku, net ir kiniškas geoterminis visa galva aukščiau už brendinį orinuką, todėl ir nesuprantu, kam perkamas orinukas už geotrminio kainą.
Na man asmeniskai geriau Daikinas negu tavo kinietis, kuri dar "masazuoti" reikia karts nuo karto :)

Nors man asmeniskai ir Daikinas nepatinka del savo niusansu.... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 sausio 2020 - 18:29
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 11, 18:17)
kuri dar "masazuoti" reikia karts nuo karto smile.gif


Nereikia, jei sumontuoji, vadovaudamasis gamintojo nurodymais. Aš kada nors ir žadu taip sumontuoti, tad realiai, maniškis ŠS nereikalauja absoliučiai jokios priežiūros. Gal tik atėjus vasarai jį išjungti ir jei baigiantis įjungti grindų šildymą, bet parodykit man šildymo prietaisą, kurio nereikėtų pervesti į vasaros režimą.

Ne, žinok, tikrai ne ta kategorija ir tikrai ne orinukų naudai ;).

Pamenu su šaldymo technikos meistru kalbėjau, kurį buvau pasikvietęs, kad manojo ŠS būklę įvertintų, tai minėjo, kad geoterminiams rekomenduotų freono lygį papildyti kas 5 metus, o orinukams kas metus, nes visai kitos eksploatacinės sąlygos, visai kiti darbo režimai. Yra ir daugiau skirtumų ir visi jie ne orinukų naudai. Ir to visai neįtakoja, produktas kinietiškas ar brendinis, svarbu kokio tipo įrenginys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 sausio 2020 - 18:46

Nereikia, jei sumontuoji, vadovaudamasis gamintojo nurodymais. Aš kada nors ir žadu taip sumontuoti, tad realiai, maniškis ŠS nereikalauja absoliučiai jokios priežiūros. Gal tik atėjus vasarai jį išjungti ir jei baigiantis įjungti grindų šildymą, bet parodykit man šildymo prietaisą, kurio nereikėtų pervesti į vasaros režimą.

Ne, žinok, tikrai ne ta kategorija ir tikrai ne orinukų naudai ;).

Pamenu su šaldymo technikos meistru kalbėjau, kurį buvau pasikvietęs, kad manojo ŠS būklę įvertintų, tai minėjo, kad geoterminiams rekomenduotų freono lygį papildyti kas 5 metus, o orinukams kas metus, nes visai kitos eksploatacinės sąlygos, visai kiti darbo režimai. Yra ir daugiau skirtumų ir visi jie ne orinukų naudai. Ir to visai neįtakoja, produktas kinietiškas ar brendinis, svarbu kokio tipo įrenginys.

Mano nereikia, Daikino ir nereiks berods. Ir  net nereikia papildomo proto, nes is gamyklos jau yra nustatymai auto rezimui :)

Speju, jog mano orinukas dirba geresniu scop :)  Su kinieciu algoritmais tik i menuli skristi ir as cia rimtai. 

Atsakyti
QUOTE(locato @ 2020 01 11, 03:22)
Turiu pora klausimu pas ka šs.
1) vasara šildyti grindu nereikia, kaip sprendziat vonios kambaryje duse siltu grindu klausima? Jei dusas be padeklo, o tiesiog su sienele ant plyteliu. Salta turetu buti...
2) pas ka plyteles pirmame aukste, vasara basom kojom imanoma vaikstineti?

Jei nori komforto - reikia el. kilimėlių. Beja jie ir žiemą reikalingi, nes jei namas šiltas - kojomis nejausite šilumos - greičiausiai nebus grindys tiek užkaitusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 11 sausio 2020 - 20:48
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 11, 20:19)
Su kinieciu algoritmais tik i menuli skristi ir as cia rimtai. 


Na, dėl algoritmų, tai šioje srity tu dievas, aš nesiginčiju, bet...

Tavojo ŠS valdymo algoritmai akivaizdu, kad bus geresni (aš mieliau tai pavadinčiau sudėtingesni). Vis tik, ar to reikia? Nori pasakyti, kad tavo name temperatūra nors laipsnio dešimtają dalį stabilesnė, nei mano?

Dėl COP`o, gal. Gal tavo net orinuko SCOP geresnis, nei mano geotermos, bet ar tai ką nors keičia? Esmė, yra, kaip beje ir pats sakei, įsigijimo ir bendri eksploatavimo kaštai. Manai, kad tavojo varianto geresni? Na nežinau, kai kieno nors suges iki rimtesnio remonto, galima bus paskaičiuoti tam laikotarpiui, nors realiai reikėtų laukti, kol abiejų suges, žiūrėk, neilgai laukti beliko gal tik kokią 15 metelių ;).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 sausio 2020 - 16:17

Siandien gavau Energy Save v7 instrukcijas, valdymas apgailetinas.... Apie windows ce isvaizda valdiklio patyliu.... Padaryti gudresni valdyma ir algoritmus tiek mazai kainuoja siais laikais, kad net neverta toliau diskutuoti :)   Turint daug termomases temperatura jau is saves bus stabilesne. Kas del kastu, tai mano variantas pigesnis nei taviskis :)Kompresorius ir tas pigus pakankamai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 sausio 2020 - 16:24