Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos pasirinkimo kriterijai

Apklausa: Kas lemia jūsų pasirinkimą skaityti vieną ar kitą knygą? (5 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos,
laiko nuolat trūksta (du maži vaikai namuose smile.gif), todėl stengiuosi atidžiai pasirinkti / atsirinkti knygas skaitymui, kad paskui nebūtų gaila joms skirto laiko. Tik, pastaruoju metu, vis nusiviliu sad.gif Galbūt neteisingai renkuosi knygas skaitymui?..
Pagal ką jūs pasirenkate knygas skaitymui? Ačiū už nuomones smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jupo1: 23 kovo 2016 - 21:13
Paprastai pagal anotaciją, girdėtas rekomendacijas (bet ir tuomet anotaciją paprastai peržiūriu, nebent rekomendacijoje buvo paminėta maždaug apie ką knyga). Jei mylimas rašytojas, tai nelabai žiūriu į anotaciją. Nors būna, kad ,,užplaukia", kai vien dėl patrauklaus viršelio pasiimu. Dar, jei norisi kažko itin ,,lengvo", taip pat atitinkamos literatūros ieškausi.

Tikriausiai lengviau pasakyt pagal ką nesirenku - laimėti apdovanojimai ar premijos nėra man rodiklis, kad privalau perskaityti tą knygą. Vis vien peržiūriu anotaciją, ar verta man su ja apskritai prasidėti.

Bet šiaip jau kurį laiką vis sunkiau išsirinkti knygą, kuri būtų kažkokia ypatinga. Arba lūkesčiai per dideli, arba reikia pailsėti nuo knygų, arba gal irgi netinkamai renkuosi. Nežinau g.gif
Atsakyti
Mano irgi ta pati problemą - pastaruoju metu vis sunkiau išsirinkti knygą. Arba pradedu skaityti ir suprantu, kad ne, ne man ji... O jūs labiau vadovaujatės knygų leidyklų anotacijomis? Ar daugiau skaitytojų, pvz. šio forumo narių arba blog'erių atsiliepimais pasikliaujate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jupo1: 23 kovo 2016 - 21:46
Autorius, autorius ir dar kartą autorius!.. biggrin.gif
Žinoma, prisideda ir kiti veiksniai: žanras, tema, premijos, net gi šiek tiek knygos viršelio spalva ir dizainas. doh.gif
Papildyta:
P.s.
O bet tačiau... Daug skaitau elektroninių ir klausau audio, tai vėl grįžtu prie autoriaus. biggrin.gif
Atsakyti