Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

As kiek kitokius atsiliepimus apie Danute ir Freda girdejau... Kas auginate, gal galite ne tiesiog ivertinti kaip padare platintojai, o palyginti su kitomis populiariomis auginamomis veislemis (uogu ir krumo dydi, derlinguma, skoni, nokimo laika ir kt.)?

QUOTE(Daisoja @ 2017 04 15, 18:57)
O kodėl spjaudosi? Neturiu krūmo, tik planuoju pirkti. Ragavau uogas, labai patiko. Kažkas šiame forume rodė lietuviškų šilauogių savo kieme nuotraukas, labai gražiai atrodė.

Atsakyti
Gal kas pasakys, kas mano silauogem?

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2017 06 04, 01:37)
Gal kas pasakys, kas mano silauogem?

Man atrodytų, kad čia ant naujai leidziamų lapelių pasimatė tręšimas.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2017 06 04, 13:15)
Man atrodytų, kad čia ant naujai leidziamų lapelių pasimatė tręšimas.

Kad jos pasodintos rudeni ir dar niekuo netrestos.
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas žinote, kas galėtų būti šilauogėms, kad du krūmai Northland lapai pasidarė šviesiai žali, su išryškintomis lapų gyslomis, labai mažai žydi, mezga taip pat? pasodintos į durpę, laistomos rūgštiniu vandeniu, mulčiuotos kava, tiesa patręštos rododendrų trąšomis. Kitiems krūmams Chandles, Bluecrop nepastebėjau tokių pokyčių?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 06 06, 08:49)
Laba diena,

Gal kas žinote, kas galėtų būti šilauogėms, kad du krūmai Northland lapai pasidarė šviesiai žali, su išryškintomis lapų gyslomis, labai mažai žydi, mezga taip pat? pasodintos į durpę, laistomos rūgštiniu vandeniu, mulčiuotos kava, tiesa patręštos rododendrų trąšomis. Kitiems krūmams Chandles, Bluecrop nepastebėjau tokių pokyčių?

Jei lapai sviesus, gyslos ryskios, tai raso, kad gelezies, magnio trukumas.
Jei gera durpe, maisyta spygliuociu pjuvenom, nereik nieko papildomai pilti. Kasmet tik dapilt sviezios durpes ir pusu zieves mulco.
Atsakyti

Sveiki. Ar galima persodinti šešių metų ir senesnes šilauoges? Galėti galima turbūt, bet ar nenumirs ir lengvai jos prigis po persodinimo?

Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2017 06 08, 17:10)
<p>Sveiki. Ar galima persodinti šešių metų ir senesnes šilauoges? Galėti galima turbūt, bet ar nenumirs ir lengvai jos prigis po persodinimo?</p>

Galima. Placiau apie tai cia. Pats ta padariau pries du metus. Tik persodinau anksti pavasari, o dabar reiketu stipriau apgeneti kad sumazinti lapu...
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2017 06 06, 11:06)
Jei lapai sviesus, gyslos ryskios, tai raso, kad gelezies, magnio trukumas.
Jei gera durpe, maisyta spygliuociu pjuvenom, nereik nieko papildomai pilti. Kasmet tik dapilt sviezios durpes ir pusu zieves mulco.

Pas mane kažkada taip buvo su beveik visais augalais iš oavasario: šviesiai žali ir gyslos. Geležies sulfatas buvo visiška nesamonė. O geležies chelato tuo metu negavau. Bet kažkaip orams susitvarkius, problema lyg ir dingo.

O kad šilauogių nereikia tręšti, tai netiesa. Jeigu neauga, skursta, tai tikrai reikia.
Aš tai tręšiu jas DCM iš pavasario - viskas iki šiol puikiai. Na ir dirvą reikia nuolat rūgštint, bet jos labai greitai parodo kai dirva nušarmėja. BEt jeigu tręšėte iš pavasario, tai sunku pasakyti, kodėl joms kažko dar trūksta. Tai gal ne ant saulės auga?
Atsakyti
Nupurškiau geležies sulfatu, ph 6 labai skurdžios ir viršūnės kaip nudagusios būtų reiks nemažai iškarpyti... galčia deglė?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 06 11, 16:26)
Nupurškiau geležies sulfatu, ph 6 labai skurdžios ir viršūnės kaip nudagusios būtų reiks nemažai iškarpyti... galčia deglė?

Kokia koncentracija purskete? Ar ta, kuri rekomenduojama vejoje samanoms naikinti? Gali buti, kad jusu silauoges apdege nuo sito preparato.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2017 06 12, 09:37)
Kokia koncentracija purskete? Ar ta, kuri rekomenduojama vejoje samanoms naikinti? Gali buti, kad jusu silauoges apdege nuo sito preparato.

prieš purškimą jau matėsi ... o 50 g į 10 litrų...
Atsakyti