Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priezastis nesimyleti

QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 04 26, 23:10)
Lakoniskai.
Vieni zmones jaucia isipareigojimus, taikosi iesko sprendimu. Kaip jus ivardinot "ir prievartauja save".

Kiti elgiasi taip, kaip jiems reikia, o kiti jei nepatinka gali slysti tolyn.

o dar kiti elgiasi kaip tu - "prievartauja" sutuoktini tam kad jaustusi gerai ir patenkintas, kad viskas butu pagal jo dudele.
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 04 28, 06:37)
savo partneri reikia priimt toki, koks jis yra, o ne lipdyt kaip molio gabala per prievarta. negali priimt , kalbiesi. nepavyksta kalbant isspresti - issiskiri. o ne nusismurtauji, isdraskai zmogu emociskai, o tada vistiek issiskirsit. man tai butu gaila laiko tokioms nesamonems.


Jus pacios gi kitaip nemokat bendraut, be emocines prievartos. Na gal maza dalis moteru ir moka, bet cia retenybe.
Visos tik taip ir bendraujant, kai kurios subtiliai, kai kurios ne taip subtiliai, o kitos visai grubiai.
Bet jei sito neisisamoninat tai jau kaip ir atrodot sau gerutes?
Nesutinku.

Tik va kai kurioms papuola laime gyvent su sau "vertais partneriais".
Tada galima viena kitai nusisypsoti ir nenaudot tu paciu metodu.

Cia kaip museika sutikes saves verta priesininka supranta, kad gali gaut stipriai atgal ir pasiulo verciau draugaut.

Nori taikos - ruoskis karui.
Nori nuosirdziu geranorisku santykiu - sugebek atgrasyti kita puse nuo prievartos.
Butu malonu sutikti moteri, kuri nenaudoja emocines prievartos pries mylyma zmogu, bet tokiu nera daug. Emocijas kontroliuot yra sunku. Jos uzplaukia tokiomis bangomis kad realybes elementariai nesimato.

labai daug prirasyta apie vyru fizine prievarta, bet mazai apie moteru emocine.

Anksciau, jei moteris nuo vyro gaudavo lupti, tai moters klausdavo: "Ka blogo tu jam padarei?"
Dabar jau akcentuoja i tai, kad taip elgtis negalima.
Bet jei moteris naudoja emocini smurta, tai jus cia nagrinejate, kuo tas vyras "DAR NEITIKO".
Bukit saziningos sau.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 26, 17:48)
Žinant kad alkoholizmas  Lietuvoje yra ypač gaji problema, ir kad daug šeimų pjaunasi ir skiriasi būtent dėl gėrimo (neatmetama galimybė kad ir autorius gali piknaudžiauti ir pvz lysti prie žmonos pastoviai su kvapeliu g.gif ) tai tokiu atveju joks šampanas dviese nepadės, o kaip tik dar labiau supykdys antrą pusę. Čia gi savo blogųjų savybių nieks neaprašo, tik gerąsias.
Šiaip LT tūkstančiai tokių moterų, kurių vyrai po darbo sėdi alubariuose apšutę, ir damušinėdami paskutinius atlyginimo centus skundžiasi tokiems pat "nuskriaustiems" draugeliams -"mano boba vakar ir vėl man nedavė  gun_bandana.gif" Tik nepasigiria kodėl  doh.gif


Paneigsiu si fakta jog del alkoholio. Alkoholio vartoju tiek kad galima sakyti visai nevartoju. Jeigu tiksliau, tai paskutini karta vartojau ir tai simboliskai praeita vasara. Jeigu manote jog rukau, tad pasakysiu jog ne.
Mano neigiamos savybes butu, uzmarstumas. Bet ne toks, kad nezinociau kur raktus palieku, bet mano akimis ziurint normos ribose. Bet maniskiai atrodo kitaip. Ji teigia jog nesu organizuotas, bet dirbu vadovaujama darba kur labai daug reikia planuoti ir suorganizuoti. Tad mano akimis ziurint esu pakankamai organizuotas ir planuojantis. Bet yra bet, mano zmona yra is tu zmoniu tipo kur viskas turi buti padaryta ir suplanuota vos ne sekundziu tikslumu ir tai igyvendinta. Kas manau yra neymanoma visais atvejais nes daug yra faktoriu kurie priklauso ne nuo taves. Faktas gyvenu su virs normos esancia pedante, perfekcioniste ir ambiciju pilna zmona. Anksciau maniau, kad as toks, bet ji siuo atveju lenkia. Dar vienas faktas tas jog jei sunku suvokti kaip kuriuos dalykus kaip kad skirtingos asmenybes su skirtingais sugebejimais vienose ar kitose sferose. Ji mano jog jeigu jei lengva ir paprasta tai padaryti reiskias ir kitiems taip turi buti lengva. Kalba eina ne apie bulviu skutima ar grindu plovima.
Rasote, kad gal padetu nuvezimas prie juros ir panasiai. Man jos vezti nereikia nes mes gyvename uz 300m. nuo juros ir galima nueiti, ka ir darome daznai. Pliazas salia. Bet kaip ir minejau zmogus ambicingas ir nori siekti vis daugiau. Dabar nori namo, kad is kiemo tiesiai iseiti i pleza. Taip as nepriestarausiu, kas gi to nenoretu, bet kelti uzdavinius tokius, kad darom taip jog po poros metu taip ir butu, kai suvoki jog tai nera taip paprasta ir lengva ir tai priklauso ne tik nuo taves. Esme tame jog mes siuo metu gyvename gerai ir kitu akimis ziurint pasiekeme labai daug per toki trumpa laiko tarpa. Mums nepadejo joki dedes, tetos ar seneliai. Pasiekeme tai savo pastangomis ir jegomis bei begalia nervu. As nenoriu tik vieno jog liktumem galop prie suskilusios geldos kaip toje pasakoje.
Sugryztant apie mane kaip apie asmenybe, naturaliai stengiuosi viska daryti kuo geriau, bet tobulu nebuna. Manau turiu as blogu savybiu kaip ir visi kiti zmones, bet netokiu su kuriomis butu neymanoma gyventi. Stengiuosi viska daryti kuo geriau mano akimis ziurint, bet pasirodo nepakankamai stengiuosi.
Papildyta:
QUOTE(gera_pukuota @ 2016 04 26, 18:32)
Visko neperskaičiau. Bet iš pačios asmeninės patirties galiu pasakyti, kad pradėti reikia nuo pokalbio. Atviro ir nuoširdaus pokalbio. Ir be jokių kaltinimų. Gali būti kad po pokalbio paaiškės, kad viskas. Bet jei abu matys, kad norima išsaugoti santykius ir ieškoti abiems tinkamo kompromiso (tai kad vienas nori 1 kartą per mėnesį, o kitas kas antrą dieną, tai čia ne kompromisas), tai vynas ir viešbutėlis būtų mažas žingsnelis pirmyn. Pakeisti aplinką visada naudinga. Bet to turi norėti abu. O ne tai kad vienas užsako viešbutį, stengiasi, o kitas laukia kada ateis laiminga pabaiga.



Pokalbiai susedus. Jus manote nera tai bandyta? Bandyta ir ne tik del to. Atsakymas i klausimus buna toks jog man jau anksciau jau buvo pasakyta ir nesikartos. Jeigu negirdziu tai ir nereikai. Ir baigiasi tas pokalbis labai greitai nes uzsidega kaip degtukas ir kalba pasisuka tokia puse, kad del visko as kaltas ir turiu spresti savo problemas pats vienas nes jos mano. Bet kas idomiausia jog tos vadinamos mano problemos, siaip turi buti sprendziamos dvieju zmoniu. Bet pateikiama taip jog as kaltas ir turiu jas pats isspresti, kad turiu sugalvoti kaip isspresti. Kaip kada man paidaro tai kazkokia mistika ir nesuprantama, kaip tai. Nera lengva jums nupasakoti ir paaiskinti tas situacijas cia reikia pamatyti ir isgirsti. Esme tokia jog visuomet lieku kaltas nes pavargstu gincyti ir dingsta noras gincytis nes tai pasidaro ne problemu sprendimas susedus ramus, bet kaip futbolas i vienus vartus.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 27, 08:47)
thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

O man atrodo kad autorius kaip vyras visai be stuburo- per barnius nesuprasdamas kas jam sakoma tik už spintos slepiasi ir tyli, pasiųstas į tuliką tyliai ten ir nubinzena, vakarienę sau pasidaro tykiai kad neužkliūtų, lėkštukę išsiplauna ir pilnas baimės laukia ryto, kada galės išsprukt nepastebėtas į darbą...O pasakymas "noriu išsaugot šeimą" išvertus reiškia "labai bijau kad vieną dieną manęs neišmestų"...Labai atsiprašau autoriaus, bet kol kas tokį vaizdą nusipiešiau pagal pateiktus duomenis  blush2.gif
P.S. kaip pastebėjau kad daug vyrų  santykiuose problemų nepamato tol (arba jas specialiai ignoruoja), kol žmona visai jau pradeda pi.st neduot  doh.gif O tada stebisi kodėl? kas čia dabar vyksta? kame problemos?  blink.gif Vaje vaje, boba visai sudurnavojo!



Kaip ir taip kaip ir ne. Nesutikciau jog esu visiskas be stubutis! Kiek reikia tiek pastoviu uz save. Tikrai netyliu kai yra vaziuojama ant manes, savigarbos dar turiu. Bet yra kita medalio puse, kiek jus atsilaikytumete ir kiek gincytumetes jeigu jusu antra puse butu iskalbingesne uz jus? Kiek kantrybe butu kai kasdien butumet kaltinami del vienokiu ar kitokiu dalyku? Kai bet kokiu atveju ar jus kaltas ar ne butumet vistiek kaltas. Kiek jums pscihika vestu toki gyvenima? As sau ir kitiems sakau as nesu auka nes nenoriu ja buti! Kai pasakysiu kad as auka ir busiu tik tarnas seimoje ir ne tik seimoje, taip tuomet busiu be stuburis. As ieskau sprendimo, minciu. Gaisinu Jusu laika ir tai tik del to jog nenoriu pasiduoti ir skirtis.

Aciu Jums visiems uz patarimus ir pamastymus, tikrai yra cia protigu zmoniu minciu. Visuomet tikiu jog yra iseitis nes ji yra...
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 04 27, 12:02)
As kiek pastebejau is jusu pasisakymu forume - tai isvis visi vyrai kiaules. Kiek teko skaityti jusu diskusiju - nu tie vyrai absoliutus blogis smile.gif. As nezinau, bet jus mokat linksmai isvedzioti, kad ir sios temos autorius jums panasus tai i alkoholika, tai i bestuburi biggrin.gif. Na aisku galima pajuokaut, bet bent jau is postu man autorius pasirode normalus.
O jus ar niekada nesat nei sutikusi nei girdejusi apie tokias bobas, su kuriom nieko issiaiskint negalima?  Juk tikrai yra tokiu, kurios tik zviegia ir tiesa tokia isvarto, kokia joms butent reikalinga.


Kaip pirstu i aki smile.gif Klausimas butu kaip atrasti formule bendravimo su tokiu zmogumi? Kameros ar diktafono nesinesiosi, kad parodyti po metu jog tu teisus smile.gif Juokas juokais, bet kita karta tai atrodo butu pravartu. Nes kitu atveju gali issiugdyti nepasitikejimu savimi sindroma. (Gal neteisingai pasakiau, bet manau mane supratote)
Atsakyti
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 11:42)
Kaip pirstu i aki smile.gif

Nesupratau g.gif Jūs postą, skirtą man, pritaikėte sau? g.gif O dėl viso kito ką parašėt auksčiau, koks jūs žiauriai idealus vyras- tai sėkmės susirasti sau idealiai tinkančią moterį, tik netikiu kad ją rasit čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 11:58)
Bet yra bet, mano zmona yra is tu zmoniu tipo kur viskas turi buti padaryta ir suplanuota vos ne sekundziu tikslumu ir tai igyvendinta. Kas manau yra neymanoma visais atvejais nes daug yra faktoriu kurie priklauso ne nuo taves.
Ji mano jog jeigu jei lengva ir paprasta tai padaryti reiskias ir kitiems taip turi buti lengva. Kalba eina ne apie bulviu skutima ar grindu plovima.
  Bet kaip ir minejau zmogus ambicingas ir nori siekti vis daugiau. Dabar nori namo, kad is kiemo tiesiai iseiti i pleza. Taip as nepriestarausiu, kas gi to nenoretu, bet kelti uzdavinius tokius, kad darom taip jog po poros metu taip ir butu, kai suvoki jog tai nera taip paprasta ir lengva ir tai priklauso ne tik nuo taves.
As nenoriu tik vieno jog liktumem galop prie suskilusios geldos kaip toje pasakoje.

del visko as kaltas ir turiu spresti savo problemas pats vienas nes jos mano. Bet kas idomiausia jog tos vadinamos mano problemos, siaip turi buti sprendziamos dvieju zmoniu.

Jei viskas tiesa, tai sunkus atvejis, nepasisekė jums g.gif
Ji labai linkusi į riziką, didžiules paskolas?

O čia kaip suprasti dėl tų problemų? Gal tai eina iš anksčiau? Gal jūs kažką prisidirbęs esate dėl ko jinai jus yra įspėjusi? Gal dėl pinigų ar kokių nors sprendimų ir išėjo galiausiai, kad ji liko teisi? Tai tada suprantu ją, kad nebenori kištis, jei buvote įspėtas. Nors iš kitos pusės, cji ne dievas, kad tik jos klausyti, bet taip jau būna pas žmones: argi aš tau nesakiau, o dabar eik velniop biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 04 30, 15:36)
Nesupratau g.gif Jūs postą, skirtą man, pritaikėte sau?  g.gif O dėl viso kito ką parašėt auksčiau, koks jūs žiauriai idealus vyras- tai sėkmės susirasti sau idealiai tinkančią moterį, tik netikiu kad ją rasit čia  ax.gif

Manau mintis pas autoriu buvo apie zviegiancias bobas, kurios gali isvartyti viska taip, kaip joms reikia, o ne jusu poste esme smile.gif.
lotuliukas.gif Kodel eilini karta galvojat, kad zmones sm iesko meiluziu lotuliukas.gif ?
Pas jus humoro jausmas geras biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 10:58)
Pokalbiai susedus. Jus manote nera tai bandyta? Bandyta ir ne tik del to. Atsakymas i klausimus buna toks jog man jau anksciau jau buvo pasakyta ir nesikartos. Jeigu negirdziu tai ir nereikai. Ir baigiasi tas pokalbis labai greitai nes uzsidega kaip degtukas ir kalba pasisuka tokia puse, kad del visko as kaltas ir turiu spresti savo problemas pats vienas nes jos mano. Bet kas idomiausia jog tos vadinamos mano problemos, siaip turi buti sprendziamos dvieju zmoniu. Bet pateikiama taip jog as kaltas ir turiu jas pats isspresti, kad turiu sugalvoti kaip isspresti. Kaip kada man paidaro tai kazkokia mistika ir nesuprantama, kaip tai. Nera lengva jums nupasakoti ir paaiskinti tas situacijas cia reikia pamatyti ir isgirsti. Esme tokia jog visuomet lieku kaltas nes pavargstu gincyti ir dingsta noras gincytis nes tai pasidaro ne problemu sprendimas susedus ramus, bet kaip futbolas i vienus vartus.

O jus nenorit savo zmonai pasiulyti kartu apsilankyti pas seimos psichologa? Nors vargu ar ji sutiks, jei yra tokia ambicinga ir visuomet teisi...
O nebandet savo elgesi pakeisti, jei matot, kad pokalbiai normalus neimanomi? Atstokit nuo jos kokiam menesiui, neliskit nei fiziskai nei pokalbiais nei issiaiskinimais. Tiesiog pabandykit pagyvent lyg jos nebutu. Protinga moteris pajaus pasikeitima, jei myli - pati nores pradet kalbetis ir issiaiskint kas abiems negerai. Jei meiluzi turi - tiesiog viskas greiciau isaiskes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 30 balandžio 2016 - 16:56
QUOTE(cambala @ 2016 04 30, 16:40)
Manau mintis pas autoriu buvo apie zviegiancias bobas, kurios gali isvartyti viska taip, kaip joms reikia, o ne jusu poste esme smile.gif.
lotuliukas.gif Kodel eilini karta galvojat, kad zmones sm iesko meiluziu lotuliukas.gif ?
Pas jus humoro jausmas geras biggrin.gif .


Teisingai pastebeta, mintis apie nesuvaldancias emociju moteris
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 04 30, 16:55)
O jus nenorit savo zmonai pasiulyti kartu apsilankyti pas seimos psichologa? Nors vargu ar ji sutiks, jei yra tokia ambicinga ir visuomet teisi...
O nebandet savo elgesi pakeisti, jei matot, kad pokalbiai normalus neimanomi? Atstokit nuo jos kokiam menesiui, neliskit nei fiziskai nei pokalbiais nei issiaiskinimais. Tiesiog pabandykit pagyvent lyg jos nebutu. Protinga moteris pajaus pasikeitima, jei myli - pati nores pradet kalbetis ir issiaiskint kas abiems negerai. Jei meiluzi turi - tiesiog viskas greiciau isaiskes.

Del psichologo, cia sunkus atvejis nes ji pati baigusi siuos mokslus ir net minties netauri. Kazkada buvau uzsimines apie tai, o atsakymas buvo paprastas, jei tau reikia tai ir eik. Kazkada buvau ir atsalias kaip kad patari daryti, tai padejo. Bet neilgam ir dabar vel kartojasi. Bet tas buvo suveikia ir net labai. Jeigu vel tai reikes kartoti tai dabar krastutiniu atveju nes pasekmes gali buti dabar nelabai geros as manau. Ji nera kvaila, bet turi labai sunku charakteri ir tai zino, bet keisti nenori. Kaip man kazkada yra sakiusi, jeigu kam nepatinka tegul keiciasi pats arba prisitaiko. Nesakau kad as esu auksinis, bet kazkodel as ieskau sprendimu ir kompromisu.
Atsakyti
Algimantai, o jus tuoketes is meiles? Kaip buvo su lyt gyvenimu seniau?
Papildyta:
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 17:07)
Teisingai pastebeta, mintis apie nesuvaldancias emociju moteris
Papildyta:

Del psichologo, cia sunkus atvejis nes ji pati baigusi siuos mokslus ir net minties netauri. Kazkada buvau uzsimines apie tai, o atsakymas buvo paprastas, jei tau reikia tai ir eik. Kazkada buvau ir atsalias kaip kad patari daryti, tai padejo. Bet neilgam ir dabar vel kartojasi. Bet tas buvo suveikia ir net labai. Jeigu vel tai reikes kartoti tai dabar krastutiniu atveju nes pasekmes gali buti dabar nelabai geros as manau. Ji nera kvaila, bet turi labai sunku charakteri ir tai zino, bet keisti nenori. Kaip man kazkada yra sakiusi, jeigu kam nepatinka tegul keiciasi pats arba prisitaiko. Nesakau kad as esu auksinis, bet kazkodel as ieskau sprendimu ir kompromisu.

Apie skyrybas esat kalbeje?
Atsakyti
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 11:58)
Pokalbiai susedus. Jus manote nera tai bandyta? Bandyta ir ne tik del to. Atsakymas i klausimus buna toks jog man jau anksciau jau buvo pasakyta ir nesikartos. Jeigu negirdziu tai ir nereikai. Ir baigiasi tas pokalbis labai greitai nes uzsidega kaip degtukas ir kalba pasisuka tokia puse, kad del visko as kaltas ir turiu spresti savo problemas pats vienas nes jos mano. Bet kas idomiausia jog tos vadinamos mano problemos, siaip turi buti sprendziamos dvieju zmoniu. Bet pateikiama taip jog as kaltas ir turiu jas pats isspresti, kad turiu sugalvoti kaip isspresti. Kaip kada man paidaro tai kazkokia mistika ir nesuprantama, kaip tai. Nera lengva jums nupasakoti ir paaiskinti tas situacijas cia reikia pamatyti ir isgirsti. Esme tokia jog visuomet lieku kaltas nes pavargstu gincyti ir dingsta noras gincytis nes tai pasidaro ne problemu sprendimas susedus ramus, bet kaip futbolas i vienus vartus.
O jūs pabandykit nesiginčyti, ramiai, nekaltinant kalbėtis, be jokių ten "tu nepadarei/tu padarei ne taip". Jei žmogus tik pajaučia, kad jį kaltina, jis visada puola gintis. Ar klausėt žmonos, kaip konkrečiai ji siūlytų spręsti problemas? Pasakykit, kad nežinot, klausiat jos nuomonės. biggrin.gif Arba siūlykit savo variantą. Nors turbūt jau viską išbandėt.
Jeigu niekas nepadeda, gal tikrai čia aklavietė jau, pabaigos pradžia.
Atsakyti
QUOTE(algimantasss @ 2016 04 30, 17:07)
Teisingai pastebeta, mintis apie nesuvaldancias emociju moteris
Papildyta:

Del psichologo, cia sunkus atvejis nes ji pati baigusi siuos mokslus ir net minties netauri. Kazkada buvau uzsimines apie tai, o atsakymas buvo paprastas, jei tau reikia tai ir eik.

siuo atveju manyciau, kad belieka pakalbet apie skyrybas. Kad ir nelabai norisi. Kam veltui laika (gyvenima) svaistyt? Gal ji tik to ir laukia?
Atsakyti