Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Kažkaip neįsivaizduoju gebenės gėlyne. Labiau prie sienos. Tik kad ji sienas gadina, man tinką nuplėštų. O jeigu turėčiau atliekamų sienų, tai tiek visokių augalų galima paleisti. Sausmedžiai wub.gif lastūnės wub.gif raganės. wub.gif vynuogės. Vis tiek, geriausiu atveju žiemą žalėsiai džiugina žvelgiant iš vidaus, na , dar prie įėjimo. Šiaip žiemą po sodą nebraidau. ax.gif
Nežinau, gal rūgtį dar vieną užsisakysiu. Labai gaila esamą skelti.

Daisoja, manau, kad lanksvūnė nesisėja. O bet tačiau, labai plinta šakniastiebiais. Jeigu sėtųsi, būtų kur nors pavieniai augalai paukščių ar vėjo užnešti. O tokių nėra. O vat senų sodybviečių vietoje - džiunglių džiunglės iš lanksvūnių. Prieš kelis metus miške grybaudama užėjau apleistą sodybą, gal pushektaris jomis apėjęs.
Per daugelį metų kai kurie augalai stipriai paplinta. Turime nusipirkę seną dvarvietę. Viename kampe tarp krūmynų radome baltauogės meškytės nemažą plotelį, kitoje vietoje Vanhuto lanksvų aplink milžiniškus uosius išplitę, dar guotais ožekšnių, senų alyvų, puslaukinių serbentų. O iš daugiamečių tai pievos scylių, snieguolių ir vietomis tulpių, katilėlių ir nakvišų.
Atsakyti
a
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2019 01 01, 13:49)

Linksmai atšventėte?

Iš kaimo, lanksvūnės tikrai sėjasi, taip ir parsinešiau daigelį su pirktu kažkokiu kitu augalu vazone.
Man visžalių reikia prie namų, kad žiemą pro langą gražu būtų, geriant arbatą. Gebenes kaip kiliminius auginu, nes pakeltos nušaldavo.
Atsakyti
Amba, kur raidės ? biggrin.gif

Vasarą sugundėte su aguonomis, nusipirkau pakutį ir juodai pamečiau. Kaip į vandenį. O vakar jau ieškojau pamestos sąskaitos faktūros. Perkrausčiau pusę lentynų ir suradau tas aguonas. Tik nervai suėmė, galėsiu pasėti tik pavasarį ir šiais metais jau nesužydės.
Atsakyti
a b biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bandžiau įkelti .gif failiuką naujametiniam pasveikinimui. Nesigavo. Nusibodo ir nuėjau. Matyt maigant "Peržiūrėti žinutę" netyčia pelė pasuko į kairę ir spustelėjo "Atsakyti".
Gerai, įdėsiu nuotrauką labai smėlynams tinkančios gėlytės. Tai Ratibida -meksilkietiška skrybėlė. Buvau ją praradusi ir porą metų jau neturėjau. Praėjusią sausą vasarą radau savaime išdygusią ir be laistymo išaugusią.
Taigi su Naujais Metais ir naujų atradimų nesvarbu kur - ar po sąskaita-faktūra ar prie akmens ar dar kur nors. Gražių žiedų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 02 sausio 2019 - 23:21
Neblogai atrodo ta ratibida. Kiek laiko maždaug žydi ?
Blogai su tomis priklausomybėmis. Pačios rankos surenka sėklų ir gėlių pardavėjų internetines parduotuves. blink.gif Negaliu susilaikyti. Nors iki pavasario dar toli. doh.gif
Radau santolinų sėklų. Puikus variantas sausame gėlyne.Gal kas auginate ? Kažkaip įsivaizdavau, kad jau reikia bent jau Italijos klimato.
Atsakyti

Mėgstu skaityti sodines knygas ir perskaitytoms surasti naujus namus :) 

Nancy J. Ondra, "Five-plants gardens", 2014, 10eur


9781612120041.jpg?1507179938



Annika Zetterman, "New Nordic Gardens: Skandinavian Landscape Design", 2017, 25eur


new-nordic-gardens.jpg

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 01 04, 21:17)
Neblogai atrodo ta ratibida. Kiek laiko maždaug žydi ?
Blogai su tomis priklausomybėmis. Pačios rankos surenka sėklų ir gėlių pardavėjų internetines parduotuves. blink.gif  Negaliu susilaikyti. Nors iki pavasario dar toli. doh.gif
Radau santolinų sėklų. Puikus variantas sausame gėlyne.Gal kas auginate ? Kažkaip įsivaizdavau, kad jau reikia bent jau Italijos klimato.

Santoliną turiu. Porą daigelių pirkau turguje prieš keletą metų. Kažkaip tai ne įpatingai man. Dabar jau kupstai. Rudeniop gražūs. Pirmoje vasaros pusėje ilgai gaivaliojasi nuo pavasarinio apšalimo. Žiemą išlaiko savo pilkšvus spygliukus, o pavasarį kasmet nuplinka ir paskui bando išgyventi. Reiks pastebėti atidžiau kada tai atsitinka. O gal po sniegu sušunta.
Ratibida žydi ilgai. Labai ilgai. Lėtai aukštyn slenka žydėjimas per tą burbuolytė. Jei apkarpyti nužydėjusius, tai krūmijasi ir žydi vėl. Bet joms man atrodo šlapia žiema yra blogai. Pamirko ir išnyko, bet sėkla kažkur įsikabinusi liko ir sužėlė.
Atsakyti
Aš irgi santoliną esu turėjusi, turbūt trečios žiemos neišgyveno. Vieną sezoną pamenu žydėjo, bet įspūdis išlikęs nestabilaus ir ilgai nedekoratyvaus augalo. Įsivaizdavau, kad bus panašu kaip augint levandą, pas mane ir levandos neprognozuojamos, o santolina dar labiau.
Atsakyti
Na ką, padėjote apsispręsti. Nebus santolinos.
Pasiskaitinėjau keliose knygose apie : sausam šiltam kraštui. O tame svajonių krašte ji žydi ilgai. Reiškia, ne pas mus.
Gal vietoje jos - karpatinius katilėlius. Neaišku, ar jie labai bijo pavasarinio polaidžio. ? Numatoma vieta - karšta sausa vasarą, šiaurinio vėjo košiama žiemą ir kartais po vandeniu pavasarį, tiesa, neilgai.
Ko gero, ateityje dar bus neravima.
Pasižiūrėjau į foto ; tarp žolių ratibida. Gal irgi tiks. Ten dar lyg lapukai pakrūminio katilėlio ?

Pernai pasisodinau fuksiją Magelanica. Žiūrėsime, ar prisikels. Pirmus metus tas stimburiukas buvo neįspūdingas.
Atsakyti
Kol dar sniego patalai ir pustymai leidžia ramiai svajoti ir kurti naujus sodininkavimo planus, kreipiuosi į patyrusias gėlininkes patarimo. Parsisiunčiau l.l. gražių našlaičių sėklikių (atsargiai tikiuosi kad neapgavo, pardavėjai būdavo patikimi). Apie vasarinį sėjimą viską žinau ir darau. Bet gal galima jas pasėti anksti pavasarį, kad jos vėliau ir sužydėtų hmm.gif ax.gif Jos jugi nebijo vėsumo, tai ankstyvam dygimui gal nesutrukdytų saulės trūkumas ??? GAL KAS TURITE PATYRIMO TOKIUOSE SĖJIMUOSE, paprotinkite - kai kada galima gamtą apgauti.. hihihi.gif Didelis ačiū.
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2019 01 16, 19:28)
Kol dar sniego patalai ir pustymai leidžia ramiai svajoti ir kurti naujus sodininkavimo planus, kreipiuosi į patyrusias gėlininkes patarimo. Parsisiunčiau l.l. gražių našlaičių sėklikių (atsargiai  tikiuosi kad neapgavo, pardavėjai būdavo patikimi). Apie vasarinį sėjimą viską žinau ir darau. Bet gal galima jas pasėti anksti pavasarį, kad jos vėliau ir sužydėtų  hmm.gif  ax.gif Jos jugi nebijo vėsumo, tai ankstyvam  dygimui gal nesutrukdytų saulės trūkumas ??? GAL KAS TURITE PATYRIMO TOKIUOSE SĖJIMUOSE, paprotinkite - kai kada galima gamtą apgauti.. hihihi.gif Didelis ačiū.

Sėdavau 2-je sausio pusėje. kažkur apie 15-25 d. Žydėdavo gal birželį. Porą metų nesėju, tai nelabai atsimenu.
Pasigirkit , kai pražys tos l.l.
Atsakyti