Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2017 05 03, 16:50)
Nėr pasauly labiau užsispyrusio gyvio už bobą gelininkę. Jau persodinedama  melvenes variegata nusistebejau kaip rimtai toks menkas augalelis į žemę įsikirtęs- teko gerokai paplušėt kol iškasiau. Ir vis tiek išdidžiai nužingsniavau atsignybt gabalėlį melvenės Cordobos. Tai kone žarnų ant dirvono nepalikau, jaučiu kaip reikiant aš ją ten nuniokojau puldinėdama tai kastuvu, tai gigantišku peiliu...Nu žodžiu, ypatingai užsispyrusi moteriškė... <...>

Tai sodininko jaunyste vadinasi. Džiaukitės, bo prabėgs nebegrįš jau... Galiausiai norai susitrauks iki jurginų po langu ir pelargonijų ant palangės... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 05 04, 10:47)
Tai sodininko jaunyste vadinasi. Džiaukitės, bo prabėgs nebegrįš jau... Galiausiai norai susitrauks iki jurginų po langu ir pelargonijų ant palangės... smile.gif

O aš šiemet pradėjau jurginais domėtis, tai jau viskas, sodininko jaunystė baigėsi biggrin.gif bigsmile.gif
Buvau įtraukusi makedoninę buožainę į norų sąrašą, bet taip ir nepirkau, sakykit, ar jos žiedukas didesnis už paprastos pievų buožainės?
Norėjau jūsų klausti, ar kam teko tulpes pavasarį sodinti, nes gavau maišą svogūnų, kai tulpės jau senai sudygusios buvo, bet laikas greitai bėga ir tos tulpės jau spėjo sudygti ir matau, net turi pumpurus, labai už jas džiaugiuosi, kad taip suskubo augti.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 05 04, 11:12)
Buvau įtraukusi makedoninę buožainę į norų sąrašą, bet taip ir nepirkau, sakykit, ar jos žiedukas didesnis už paprastos pievų buožainės?

Žiedelis nedidesnis, bet gausa žiedų nepalyginama, Laukinės auga stiebu ar šiek tiek pasikrūmiję, tuo tarpu makedininės auga gana plačiu krūmu. Ant pokelio sodinimo atstumai 45 cm. Tai taip ir reikia, na ne mažiau 30 cm .
Kaip ant pokelio parodyta žiedų gausa , tai beveik taip ir atrodo.
http://www.e-seklos....donine_buozaine.
Turėdama laiko , vietoj to kad stovėti, apskainioju kartais nužydėjusius. Tada pasipila dar daugiau žiedų.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 05 04, 09:47)

Bože bože, negi ta gėlininko senatvė tokia baisi?
Kaip ne keista, bet tikrai. Moterys, pas kurias bujojo gėlynai, ne prastesni už botanikos sodų, sumažino viską ir puolė anūkais bovytis. blink.gif Smerkiu, galvoje netelpa, kaip galima augalų išsižadėti. bigsmile.gif
Buožainės tiktų tokiam " tinginio sodui" Neišnaikinamos, sėjasi , atsparios žiemoms. Dar prie tokių "nenugalimųjų" reikia pridėti šilinges, plunksnalapes rudbekijas, ežiuoles, didžiažiedžius katilėlius, gal tradeskantes.susodini, kelis metus apravi, o paskui jie ten tvarkosi tarpusavyje.
Mano gėlyne dar dedešvos pradėjo sėtis kaip užsakytos. Vakar dalį sukėliau į krūvą, kitas kantrybės netekus į kompostą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 04 gegužės 2017 - 13:16
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 04, 14:12)

Buožainės tiktų tokiam " tinginio sodui" Neišnaikinamos, sėjasi , atsparios žiemoms. Dar prie tokių "nenugalimųjų" reikia pridėti šilinges, plunksnalapes rudbekijas, ežiuoles, didžiažiedžius katilėlius, gal tradeskantes.susodini, kelis metus apravi, o paskui jie ten tvarkosi tarpusavyje.
Mano gėlyne dar dedešvos pradėjo sėtis kaip užsakytos. Vakar dalį sukėliau į krūvą, kitas kantrybės netekus į kompostą.

Hm, aš turiu tik ežiuoles ir rudbekijas, ežiuolių kelis kupstelius treti metai vis nešu į kitą vietą, nespėja jos plėstis, o iš sėklų nėra pasisėjusios, o rudbekijų reikia pavasarį gerai paieškoti, vienas kitas daigas būna ax.gif , pas mane jos tokios labiau rudos, nei geltonos (geltonų nemėgstu). Kas tos dedešvos, reikės pasidomėti, tik laukines žinau.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 05 04, 13:52)
Hm, aš turiu tik ežiuoles ir rudbekijas, ežiuolių kelis kupstelius treti metai vis nešu į kitą vietą, nespėja jos plėstis, o iš sėklų nėra pasisėjusios, o rudbekijų reikia pavasarį gerai paieškoti, vienas kitas daigas būna  ax.gif , pas mane jos tokios labiau rudos, nei geltonos (geltonų nemėgstu). Kas tos dedešvos, reikės pasidomėti, tik laukines žinau.

Tos mandrosios ežiuolės, kur pilnavidurės, nesisėja. Išsinagrinėjau jas ir nutariau, kad viršutiniai piltuvėliški žiedai yra su giliai pasislėpusiomis purkomis, tai jų neapdulkina bitės. Sėklų tada neužmezga. Elementarios rūšinės sėjasi. Arba nusirinkus sėklas galima pačiai pasisėti. Šiemet reikėjo, radau po žiemos dar užsilikusių graižų, išlukštenau ir pasėjau. Visos iki vienos dygo.
Kalbejau apie kitokią rudbekiją. Tą, kur būna sulaukėjusi iš senovinių darželių, tokia labai aukšta. Žieminiai jurginais dar vadinama. Ji atžalomis plečiasi.
https://dariausflora...-and-plants-it/
Atsakyti
Tai kas man atsakys kokiu tarpu reikia lendrūnus sodint?
Atsakyti

Smailiažiedis lendrūnas gana stambus, kažkada kelių metų senumo egzempliorius buvo maždaug 60cm skersmuo prie šaknų, lapai į šonus išsvyra tai dar daugiau užima. Tai va ir žiūrėkit, kokio jums vaizdo reikia, ar susiliejančios tvoros, ar atskirų individų. 

O korėjinį lendrūną auginu trumpiau, tai negaliu tiksliai atsakyt koks jis subrendęs būna, bet kokiu atveju tikrai gerokai kuklesnių išmierų nei smailiažiedis.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 04, 14:12)
Bože bože, negi ta gėlininko senatvė tokia baisi?
<...>

Čia jei su demencijomis ir Alzhaimeriais prasilenksite... o jei ne, tadu dar gali tekti gonkas petunijomis apsikarstyti. smile.gif Pas mus dar ne taip seniai anos kabėjo, ir man buvo gražu. Rimtai. Ir dabar gražu būtų, tik nekabinam jau. Jau? Ar dar? Slidoka... smile.gif
Užpernai nusipirkau pakelį patagoninių verbenų sėklų, bet taip ir liko kažkur nukištos gulėti. Šiemet sodybos bendradarbė jas atrado ir sudaigino. Daug pridygo, tai dabar teks sukti galvą, kur jas sutalpinti. Augaliukai ne iš mažųjų gi. Kaip ten bebūtų, bet sena svajonė išsipildė. Pasigyriau? Ar pasiguodžiau? Matysim... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 05 04, 11:12)

Norėjau jūsų klausti, ar kam teko tulpes pavasarį sodinti, nes gavau maišą svogūnų, kai tulpės jau senai sudygusios buvo, bet laikas greitai bėga ir tos tulpės jau spėjo sudygti ir matau, net turi pumpurus, labai už jas džiaugiuosi, kad taip suskubo augti.

Man ši info būtų pravertųsi kai svarsčiau pirktis svogūnų kai pavasarinis išpardavimas buvo už pusę kainos ar ne. Visgi nusipirkau biggrin.gif Prieš porą dienų buvau pažiūrėt kaip laikos tai krykštavau, kad tulpės lenda, kitos pavasarinės taipogi kišą snapiukus ir net žydėti žada. Va krokai be judesio, labai tikiuosi, kad kitąmet nubus wub.gif Viss pasvarstau, kad gal jiem visai tiko dar toks oras kaip dabar, vėsos ir sniego papildomos buvo. Mini "žiema" biggrin.gif
Atsakyti
Amise, ir man nuostabu, kaip tie augalai nori augti, tik jiems duok, nieko gero nesitikėjau iš to pavasarinio sodinimo, ir dar gerokai pavėluoto, bet dabar laukiu žiedų ir palyginsiu, ar bus skirtumas ir koks.
O kada sodinate daigus verbenų bonarensis ir gaurų į lauką, ar visai šalnos turi būti praėję, mainiškiai šiltnamyje jau sprindžio dydžio, bet patyriau, kad atšalimo jie nelabai bijo, nes daržovių daigų dalį sugebėjau nušaldyti, o va tos gėlės net nesustresavo.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 05 05, 12:56)

O kada sodinate daigus verbenų bonarensis ir gaurų į lauką, ar visai šalnos turi būti praėję, mainiškiai šiltnamyje jau sprindžio dydžio, bet patyriau, kad atšalimo jie nelabai bijo, nes daržovių daigų dalį sugebėjau nušaldyti, o va tos gėlės net nesustresavo.

Gauras jau prieš porą savaičių , o patagonines gal 05-01, gal diena anksčiau.
Tiesa prieš tai daigyklas vis į lauką panešiojau, kad priprastų prie gyvenimo sąlygų.
Atsakyti