Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(amba41 @ 2021 03 01, 11:13)
2017 siunčiausi  https://www.seedahol...green-mist.html
Nemažai ką iš čia siunčiausi, tur būt nuo 2014 m.  Bet 2019 pasidarė labai brangus atsiuntimas.Apie 12 Eur. . Prieš tai buvo kažkur  apie 3 Eurus.
Turiu iš čia Crambe cordifolia , Potentilla nepalensis 'Miss Willmott', Salvia argentea, Artemis - fantastiškas augalas. Ir daug kitų . Ir saulainių ir ežiuolių ir perovskia ir kaukazinį berutį. Taip pat ir žolinių. Tiesa Muhlenbergia capillaris 'Pink Muhly Grass'  neišgyveno žiemos anei viena. O taip jau norėjosi.
Rūdėtoji rusmenė iš jų nedygo. Paskui čia kažkur gavau - irgi nedygo. Pagaliau išdygo 2018 m pasirinktos sėklos prie Mickevičiaus paminklo esančiame gėlynėlyje.Vilniuje. Nežinau ar dabar ten auga jos.
Dar įdomių sėklų turi e-seklos, Pas juos gana greitai keičiasi ir išperka. Jei nėra pardavime, tai jie nė nerodo tinklapyje.

Puiki info. O dėl A.Mickevičiaus paminklo dargi vertinga... smile.gif Ačiū. Palei Barclays ofisą Žvėryne dar verta pasidairyti - ten daug gėrio... smile.gif

Atsakyti
Imsiu ir įdėsiu Ammi foto. Porą metų auginau, o paskui užmečiau.
Pasižiūrėjau ir vėl panorau užsiauginti. Gal nepaseno sėklos. Dar yra šiek tiek.
Štai su buožainės žiedeliu ir šliaužiančia guboja prie kojų:
vartotojo įkelta nuotrauka

O čia su patagonine ir aguona fone
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2021 03 01, 23:39)
Imsiu ir įdėsiu Ammi foto. Porą metų auginau, o paskui užmečiau.
<...>

Gražu... smile.gif Lietuvišką pavadinimą radau - Dantikrapštis amis! smile.gif Matyt, Vikipedinis vertalas gavosi...
Jis pats sėjasi ir per metus toks gaunasi?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2021 03 02, 16:30)
Gražu... smile.gif Lietuvišką pavadinimą radau - Dantikrapštis amis! smile.gif Matyt, Vikipedinis vertalas gavosi...
Jis pats sėjasi ir per metus toks gaunasi?

Taip dantikrapštis. Prasmės nematau. Nepasikrapštysi, nes jo labai sultingi ir stori stiebai.
Man jis sėklų nepribrandino. Nuroviau, kai per daug išbujojęs nustelbė kitus. KItais metais bandžiau genėti t. y. retinti šakas, bet vistiek buvo per daug. Nuroviau kai pasidarė nelabai gražus. Sėklų irgi dar nebuvo. Beje vias šitas riebumas yra nederlingoje smėlingoje žemėje.
Šiemet vėl užsimaniau ir pasisėsiu neužilgo. Jei digs, tai bandysiu kur nors porą daigų auginti iki sėklas subrandins.
Atsakyti
Na, pavasaris gal jau ne už kalnų, ir aš nutariau prisijungti prie prigęsusios temos. Pasižiūrėjau, kad vis pergyvenau dėl nesibaigiančių sausrų ir skurstančių augalų, kol išblėso entuziazmas rašyti. Bet vėl naujas sezonas, drėgmės kol kas daug, gal ir augalams bus lengviau smile.gif .
Šiemet turiu sugalvoti, ką pasodinti prie turimų kelių rožių, nes ten auga tik alūnės ir vaisginos, o norisi ir kokio žiedelio, kai rožės nežydi.
Visai nesodinau vienmečių, bet žiemą prisižiūrėjau yuotubėje gėlynų, tai maniškis visai be žiedų vietomis, bet yra spalvotų lapų, visokių melsvių...
Gal auginate didiską? Amis man per vešlus atrodo, o didisko nesu mačiusi, bet žiedai tokių pastelinių atspalvių, ir rašo, kad žydi vos ne iki šalnų rolleyes.gif . Sodinčiau prie jurginų tamsias lapais, šiemet vėl jų pasisėjau iš sėklų ir užsodinsiu kokį plotelį.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2021 03 16, 09:38)
Na, pavasaris gal jau ne už kalnų, ir aš nutariau prisijungti prie prigęsusios temos. Pasižiūrėjau, kad vis pergyvenau dėl nesibaigiančių sausrų ir skurstančių augalų, kol išblėso entuziazmas rašyti. Bet vėl naujas sezonas, drėgmės kol kas daug, gal ir augalams bus lengviau  smile.gif .
Šiemet turiu sugalvoti, ką pasodinti prie turimų kelių rožių, nes ten auga tik alūnės ir vaisginos, o norisi ir kokio žiedelio, kai rožės nežydi.
Visai nesodinau vienmečių, bet žiemą prisižiūrėjau yuotubėje gėlynų, tai maniškis visai be žiedų vietomis, bet yra spalvotų lapų, visokių melsvių...
Gal auginate didiską? Amis man per vešlus atrodo, o didisko nesu mačiusi, bet žiedai tokių pastelinių atspalvių, ir rašo, kad žydi vos ne iki šalnų  rolleyes.gif . Sodinčiau prie jurginų tamsias lapais, šiemet vėl jų pasisėjau iš sėklų ir užsodinsiu kokį plotelį.

Didiską auginau, bet tik 1 vasarą. Pas mane buvo iš viso neišvaizdus. Pagrindinis pirmasis žiedelis lyg ir nieko, o šoniniai tai arba nežydėjo arbai šašai kažkokie. Neišsišakoji, stovėjo nuskuręs. Gal mano nederlinga žemė kalta, gal pwer sausa.
Dar bandžiau naktižiedę (Silene) BlueAngel, dar bandžiau darželinės trumpakuotės (Brachycome) Blue Star. Irgi nepasiteisino. Nėro to ražaus vešlumo ir ilgo žydėjimo laukiamo iš vienmečių. Šiemet bandau šalaviją https://www.e-seklos...lusis-salavijas.
Atsakyti
Ačiū už komentarą dėl didisko, pas mane taip pat sausa, tai gali nepasisekti. Gal dar kas pasidalins patirtimi. O tą dailųjį šalaviją esu auginusi prieš daaaug metų, tik prisimenu, kad buvo visai gražūs augaliukai ir augo be kaprizų prastoje žemėje.
Pirkau tokių ežiuolių: https://zaliastotele...s-autumn-beauty. Nerašo, ar tai mišinys, gal bandėte sėti? Pardavėjos paklausiau, tai sako paskaičiusi tą patį, ką ir aš matau-rausvažiedės! biggrin.gif Jei ir nebus įvairesnių spalvų, tai ne bėda, naudosiu arbatai.

Atsakyti
Vakar pirmą kartą buvau medelyne "Vilniaus žaluma" - kiek gėrio! Kas man labiausiai patiko - augaliukai gerai įsiganę, toks vaizdas, kad ne pirmi metai vazonikuose tupi. Nekurie vingiriai jau keliastiebiai ir siekia metrą aukščio.
Atsakyti

O man geriau mažesni augalai, ypač kai sodini gėlyną- po 5-6 vnt į m2.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2021 05 23, 16:20)
<p>O man geriau mažesni augalai, ypač kai sodini gėlyną- po 5-6 vnt į m2.</p>

Vis dar puoselėjate augaliukų sandraugą? smile.gif Ir kaip jiems sekasi? Kaip augalynas - ar jau įgijo nekintančią formą? Džiugina? O gal pavirto įprastu fonu?

Neseniai perskaičiau, kad Rasa GALIAUSIAI iš savo kolekcinio augalyno daro teminį. Net ramiau pasidarė dėl savo užtrukusios evoliucijos. Vis dar negaliu nekurių savo kolekcijų ardyti... dar blogiau - norisi naujų... verysad.gif smile.gif Visgi smagus dūšiai tas kolekcininko etapas... kaip paauglystė ar jaunystė... gi su amžiumi pastebi, kad daiktų aplink per daug aspito - laikas nusikratyti vienu kitu... Laikas... Ši vasara nekuriems mano augaliukams bus paskutinė ta proga... verysad.gif

P.S. Kažkodėl pradėjau nemylėti savo miskantų... negeri jie kažkokie... mad.gif

Atsakyti

Vakar persodinau savo didįjį želdyną. Kodėl? Natūrali evoliucija :). Želdyno formos erzindavo kiekvieną pavasarį, kai viską nupjauni, ta plokštuma nervindavo. Supratau, kad forma- man svarbu. Taigi pirmiausia pasikeitė formos, vingiai išsitiesino, atsirado aštrumas, konkretumas. O turinys išlaisvėjo. Mano želdynas neturėjo dengiamojo sluoksnio- to, kuris užpildo tarpus. Nesu tikra ar dabar pavyko :). Bet augalus susirinkau naujus, pagal sezonus, pagal funkcijas. Galiausiai išbandau naujus augalus. Pas mane neliko kemerų. Tiksliau dar liko vienas prie terasos, bet didžiajame želdyne už struktūrinius augalus liko lendrūnai. Veronikūnai šį sezoną dar gyvena, paskui matysiu, ar jie liks. O meilė žolėm ir toliau klesti. Dabar bus rudeniniai mėlitai, lendrūnai ir melvenės 'Moorhexe'. Iš naujų augalų pažindinuosi su notromis 'Hummelo' ir girmėtėmis( nenustebsiu, jei jos nepasiteisins, ne mano dirvos augalas), ežiuolės išliko, atsirado epimedžių, kvapusis lipikas, snapučiai ir šalavijai, kurių dar neturėjau, a, ir burbuliai. O gilenijas užsiauginau iš sėklų ir dabar jau jų bus ne viena. 

Gėlynas kito dar ir todėl, kad prieš tuos penkis ar septynis metus( jau nepamenu, kada sodinau :) ), gyvatvorė buvo visiškai maža, gėlynas- pievos tema. Dabar gyvatvorė jau didelė, šaknys okupavę pusę gėlyno, tai natūralu, kad augalai, mėgę saulę ir neturėję tokios konkurencijos ima nykti, juos keičia kiti, kurie tokiomis sąlygomis gali augti. Beje, gėlyne net ir klevas atsirado :). Taigi, pokyčių daug. Vakar pasodinau 90 augalų šviečiant mėnuliui :). Žiūrėsiu, kas iš to išėjo. Kol kas esu patenkinta nauju želdynu, kurį sodinau pernai po miegamo langu, 6 augalai į kv.metrą tankumu. Aš jau toje stadijoje, kai kolekcionavimas nebeveža, labiau domina deriniai, kas, su kuo- kad būtų efektyvu, tvaru, ir gražu. :)

Miskantai ir man nea...😊

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2021 05 25, 20:44)
<p>Vakar persodinau savo didįjį želdyną. Kodėl? Natūrali evoliucija smile.gif. Želdyno formos erzindavo kiekvieną pavasarį, kai viską nupjauni, ta plokštuma nervindavo. Supratau, kad forma- man svarbu. Taigi pirmiausia pasikeitė formos, vingiai išsitiesino, atsirado aštrumas, konkretumas. O turinys išlaisvėjo. Mano želdynas neturėjo dengiamojo sluoksnio- to, kuris užpildo tarpus. Nesu tikra ar dabar pavyko smile.gif. Bet augalus susirinkau naujus, pagal sezonus, pagal funkcijas. Galiausiai išbandau naujus augalus. Pas mane neliko kemerų. Tiksliau dar liko vienas prie terasos, bet didžiajame želdyne už struktūrinius augalus liko lendrūnai. Veronikūnai šį sezoną dar gyvena, paskui matysiu, ar jie liks. O meilė žolėm ir toliau klesti. Dabar bus rudeniniai mėlitai, lendrūnai ir melvenės 'Moorhexe'. Iš naujų augalų pažindinuosi su notromis 'Hummelo' ir girmėtėmis( nenustebsiu, jei jos nepasiteisins, ne mano dirvos augalas), ežiuolės išliko, atsirado epimedžių, kvapusis lipikas, snapučiai ir šalavijai, kurių dar neturėjau, a, ir burbuliai. O gilenijas užsiauginau iš sėklų ir dabar jau jų bus ne viena. </p><p>Gėlynas kito dar ir todėl, kad prieš tuos penkis ar septynis metus( jau nepamenu, kada sodinau smile.gif ), gyvatvorė buvo visiškai maža, gėlynas- pievos tema. Dabar gyvatvorė jau didelė, šaknys okupavę pusę gėlyno, tai natūralu, kad augalai, mėgę saulę ir neturėję tokios konkurencijos ima nykti, juos keičia kiti, kurie tokiomis sąlygomis gali augti. Beje, gėlyne net ir klevas atsirado smile.gif. Taigi, pokyčių daug. Vakar pasodinau 90 augalų šviečiant mėnuliui smile.gif. Žiūrėsiu, kas iš to išėjo. Kol kas esu patenkinta nauju želdynu, kurį sodinau pernai po miegamo langu, 6 augalai į kv.metrą tankumu. Aš jau toje stadijoje, kai kolekcionavimas nebeveža, labiau domina deriniai, kas, su kuo- kad būtų efektyvu, tvaru, ir gražu. smile.gif</p><p>

Evoliucija? Čia revoliucija! 90 augalų vienu ypu... blink.gif čia gal asmeninis rekordas? Melvenės 'Moorhexe'... įtariu čia tos kur Vilniuje prie viešbučio šalia Swedbanko į betonines klombas gausiai sutupdytos: iškentėjo sausrą, non stop kaitrą, kiek nušiuro, o po to, kad išgražėjo, nustebindamos savo rudomis ševeliūromis... Klevas gal iš tų plaštakinių? Daug išvardintų augalų nė nežinojau, o sužinojus, nežinau, ar norėčiau tokių... Kaip jūs iki tokių prisigalvojote? ...kvapusis lipikas blink.gif ...girmėtės hmm.gif ...gilenijos doh.gif Nesakau, kad tai blogai, tik kiek stebina. Nors... man šią savaitę cimbaliarijos krito į akį... negaliu paaiškinti, kodėl... bet tikrai ne kolekcijai... O šiaip jau, labai profesionaliai rašote, kad suprasčiau, kas darosi ir kaip tai atrodo... smile.gif Gal, kai šiemet kažkas išryškės, parodytumėte čia foto?

Atsakyti