Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2017 02 21, 11:15)
Kaune sniego ir taip jau nebelabai buvo, o dabar baigia ir tie paskutiniai likučiai ištirpti... Plius jau ilgokai merkia lietus, tai apie ėjimą į gėlynus kol kas nėra nė kalbos. O taip įdomu, gal jau kokios snieguolės lenda  ax.gif . Na, nieko, palūkėsim, vasaris nebus amžinai  mirksiukas.gif

Plius pradėjau sodininkavimo abstinencijos gydymą - prisisėjau daržovių, patagoninę verbeną padėjau į šaldytuvą, vis veikla  rolleyes.gif

Dar pasižiūrėjau tą puslapį e-clematis.com, įdomių raganių ten yra, ir mūsų klimatui lyg ir tiktų, bet siuntimas į Lietuvą - 115 zlotų, tai nebent reikėtų keliems susidėti ax.gif
Atsakyti
Negi siųstis labiau apsimoka, nei pirkti Maximose? Parduotuvėje bent apčiupinėti galima. Dabar pilna magnolijų ir įvairių krūmų. Kai užveža žydinčių raganių, matosi, ar atitinka veisles.
Atsakyti
Sita anaji siandien is naujo atradau savo gelynus biggrin.gif labai keista vel susitikti po ilgo nesimatymo, nutirpus giliam sniegui. Apejau, apziurejau kaip kas laikosi, radau kelias knipofijas, kurias uzmirsau uzkloti ziemai- atrodo gyvos, jei atlaikys pavasario salcio ir silumos suolius. Buvau pamirsus ka kur turiu, kas kur auga- ejau ratu ir pazindinaus. Maciau , kad bobramuniai labai graziai subujoje palei zeme, taip pat veronikos jau zali kupstukai- matyt nubudo dar po sniegu. Vienintelis turimas raudonziedis viduvis visgi liko panasus i ruda kose- nebent atzels visai nuo saknu( nezinau kaip jis ten atzelineja- netrejau dar). Iskilo klausimas apie asuotes- kada cia jau pasimatys jos perziemojo ar neperziemojo. palei saknis atrodo zalios, tik virsuje plaukai prazile. ka su jomis reikes daryti jei gyvos- apkirpti?
Atsakyti
Pas mane visas grožis - gal šimtas kurmiarausių vejoje. Ir kasdien daugėja. Tai net nežinau ką pirma užmušti : ar kurmį pagavus, ar MB už tai , kad kurmio nepagavo. O iš rudens apsmaigstęs buvo spąstais. blink.gif
Aš sekmadienį apėjau. Apsidžiaugiau - liriopę iš po šiaudų iškrapščiau gyvą wub.gif Gauros bus gyvos. Viduvių kažkaip nežiūrėjau.
Snieguolės dar nelenda. Pernai vasarą MB su buldozerio peiliu kliudė ir pusę didelio kupsto nusiuntė į dausas. Kas liko, apdėjau akmenimis. Kasdien pro jas praeinu, dar iš po lapų apkritusių - nieko. Magnolija bus pilna žiedų. Dar netikrinau rododendrų. Jeigu visi žiediniai pumpurai išgyveno - bus grožio.

Dėl raganių iš prekybos centrų. Kad ten įdomesnių veislių nėra. O norisi ilgiau žydinčių, įvairesnių spalvų. Nors turiu vieną smulkiažiedę raganę pirkusi dar iš Bauhofo. Nagi fantastiška. Žydi nuo birželio pabaigos iki sniego , kvepia, neblogai žiemoja.
Iš to e-clemantis vis draugė žada važiuoti ir prekybai parsivežti. Gal šiemet išjudės.
Atsakyti
Pas mane ant dirvono jau pempės vaikšto, vasario 17 užmačiau ir užgirdau, dabar vyturio ištempus ausis laukiu. Narcizai sudygę, tinkliniai vilkdalgiai irgi, mačiau vieną tulpę lendant. Labiausiai buvo baisu dėl gilenijų, juk gėlyną nusivaliau prieš užspaudžiant šalčiui be sniego, bet atrodo pumpurai raudoni ir gyvi, tai gal jau nieko blogo ir nebenutiks. Tik dabar jau į ģėlyną neįbrendu, visur žemė žliugsi, bet nulijo normaliai ir gerai vėjai nukošė, džiūsta viskas. Mano ašuotės plaukai sudžiūvę, tai kirpsiu, kaip ir kasmet ir lauksiu atželiant.
Kurmis darbuojasi kaip pasiutęs, nespėju lygint, nuveži kalną, už kurio laiko toj pačioj vietoj vėl toks pat kalnas. Kai pradės raust tunelius, imsim spąstus, kol iš labai giliai į viršų knisa mano spąstai netinka.

Šiemet rami kaip belgas, pro sėklas einu ir nieks negundo, neturiu šiemet daiginimo spintos tai ir apseisiu. Bet neapželdinto kiemo vizijos jau gryninasi, tai labiausiai ir laukiu, kada jau kieme bus galima iš peties darbuotis.
Atsakyti
Oi, man tai net per didelis raganių pasirinkimas būna, sunku atsispirti, kai nėra kur sodinti. Vistiek pilnavidurę ir geltonlapę parsinešiau.
Krokai lauke jau žaliuoja, o gal toliau žaliuoja, kurie prieš Kalėdas išlindo.
Atsakyti

apziurejau astrancijas, kurias praejusiais metais pirkau is daugiametes.lt - nematyt nei zymes, kad buvo sodintos, negi tiek pinigu i bala???

praejusiasi metais is ten uz beveik 200 pinigu uzispirkau, mat reikejo nauja gelyna uzsodint, kol kas visiska nykuma, nors beveik trys sav kaip sniego nebeturim...

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 02 21, 20:33)
<p>apziurejau astrancijas, kurias praejusiais metais pirkau is daugiametes.lt - nematyt nei zymes, kad buvo sodintos, negi tiek pinigu i bala???
</p><p>praejusiasi metais is ten uz beveik 200 pinigu uzispirkau, mat reikejo nauja gelyna uzsodint, kol kas visiska nykuma, nors beveik trys sav kaip sniego nebeturim...
</p>

Anksti dar astrancijoms, jei būtų visąlaik po sniegu buvę, tai gal ir matytųsi, o jei kuris laikas plikam šalty buvo, tai tik pernykščiai likučiai, pas mane eilę metų auga, puikiai žiemojantis augalas
Atsakyti
Paskaitau jūsų postus ir noriu prisijungti, pernai mane apsėdo mintis užveisti didelį gėlyną, vietos turiu daugiau nei pakankamai vienkiemyje, o po pernykštės žiemos netekau rožių, iš 7 liko tik 1 krūmelis, tai iš tos nevilties į kitus augalus geriau įsižiūrėjau, jau turiu kelias gėles, kurias galėsiu padalinti ir perkelti į naują vietą, bet noriu juk daugiau, tik, į kainas pažiūrėjusi, nutariau bandyti auginti iš sėklų. Čia tokia ilga įžanga, o norėsiu jūsų patarimų, jei man nesiseks tas sėklininkystės biznis biggrin.gif . Kol kas situacija tokia: išdygo tik šluotsmilgės, jau išsodinau į didesnius indelius, miskantas šiltai ir drėgnai pabuvo maišelyje, gal per greitai pasėjau į dėžutę, gal net per drėna ten, nedygsta, verbena bonarensis ir juodžolė dar šaldytuve, pasėta zunda, gaura, rūgtis polygonum bisorta, tangutinė raganė, na visų nebevardinsiu, tik noriu pasiteirauti iš sėklų auginančių, ar varpiniai augalai pirmais metais suformuoja bent kiek didesnį kupstelį ir ar žydės pirmais metasi ežiuolė?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 02 21, 20:33)
<p>apziurejau astrancijas, kurias praejusiais metais pirkau is daugiametes.lt - nematyt nei zymes, kad buvo sodintos, negi tiek pinigu i bala???
</p><p>praejusiasi metais is ten uz beveik 200 pinigu uzispirkau, mat reikejo nauja gelyna uzsodint, kol kas visiska nykuma, nors beveik trys sav kaip sniego nebeturim...
</p>

O ko dabar tikitės? Vasaris dar ir labiau svogūninių reiktų ieškot, nei tokių astrancijų. Be to, ne visos daugiametės vienu ir tuo pačiu metu pasirodo, tokie kemerai siaubingai vėlai pradeda lįst.
Atsakyti
Junkitės į kompaniją, kuo daugiau patirčių tuo smagiau smile.gif . Šluotsmilges auginau iš sėklų, labai greitas augalas, bet pirmais metais iš daugiamečių daug tikėtis neverta, kitais jau džiugins:). Mano ežiuolės pirmais metais labai vėlai žiedynus iškėlė, bet nespėjo sužydėt, šalnos nukando, o antrais metais ir augo ir žydėjo vešliai.
Dar apie šluotsmilges, sodinkit iškart apie 50 cm atstumu, nors ir sunku patikėt, kai sodini mažytį kuokštelį į dirvą, bet šitas augalas tikrai labai greit auga, ir persodint trečiais metais dar tikrai nesinorės.
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad dar labai anksti daryti išvadas, palaukime, kai jau žemė pradžius ir temperatūra aukščiau pakils, tada ir matysim, kaip kas peržiemojo mirksiukas.gif

Dėl iš sėklų auginamų daugiamečių - tai jau taip, kai kurie pirmais metais tik po daigelį ar nedidelę skrotelę suformuoja (barškės, diktonai, tankiažiedžiai katilėliai), o kiti - jau ir žiedus parodo (pvz., pentiniai).
Atsakyti