QUOTE(mamaSandra @ 2017 04 25, 06:41)
<p>
Mergaites, turiu galvosuki: sklypas ne lygaus reljefo, paradineje puseje aplink nama supiltas mazdaug 5m plocio 0,5 - 0,7m aukscio pylimas.</p>
<p>Galvoju ka su tuo pylimu daryt: virsuje, aplink nama susodinau vijoklines rozes, dar planuose kelios raganes, sausmedziai.</p>
<p>Aplink nama vaikstoma virsumi, va ka su tuo pylimu daryt? Lyg planas buvo kokia olandiska bankele ten irengt, bet ravet noriu minimaliai, su nugara problemos.</p>
<p>Gal kokius kruminio tipo augalus susodit? pamaisyt su spygliuociais?</p>
<p>Zodziu labai labai reiktu jusu ideju.</p>
<p>Puse - petvakariu, zeme - priesmelis.</p>
Vienas prie vieno mano variantas. Tik tiek, kad mano vos vos nuokalnėje, įvažiavimas į garažą normaliame lygyje, o kita pusė geroku pusmetriu žemiau. Apie namą sukėlėme, padariau sauso mūro sienelę ( tiesiog akmenis sudėjau perpildama žeme, kažkur rodžiau) Viršuje rožės, nuo krašto prisodinau nelepių svyrančių daugiamečių , kartais vienmečių. Ravėti labai patogu, nereikia beveik lenktis. Atrodo tvarkingiau, nei palaidas nuolydis, lyg ir zonos atidalintos skirtingais aukščiais.
Sodinti galima nebūtinai rožes. Iš krūmų greitai auga, neblogai atrodo : lanksvos, hortenzijos, tos naujosios Bloomberg alyvos, mažesnio ūgio veigėlės. Galima žeme paleisti laipiojančią hortenziją. ( nors pas mane ji nė karto nežydėjo, gal kasiu lauk)
Jūsų didenybe, pasižiūrėk į paskutinę įkeltą nuotrauką. Galima sukelti tik gėlyno vietą ir išsispręs bėdos dėl užmirkimo. Nors 30 cm pakeltum, ne tik jau daug tų žemių reikėtų.