aS TURIU AQASANITA kriaukle lun 100 plienine, nu ka galiu pasakyt-patogi nes gili, plienas labai storas, kapitaline- trukumai jei kas laaabai megsta kad kriaukle 100 metu butu kaip nauja- braizosi, ir reikia rasti plienui tinkama priemone, nes ne visi valo gerai. Bet kadangi man virtuve yra ne del vaizdo, o darbine, tai pasibraizymai netrukdo gyvent

QUOTE(Savory @ 2016 07 08, 10:42)
Laba diena, merginos
o mes irgi svarstymuose...mano vyras moka ir gali padaryti virtuve pats, nes kazkada yra dirbes su virtuvemis, gal tik dureles uzsakinetume, o fasada ir stalvirsi padarytu laisvai. Tik klausimas, ar labai apsimoka, ar ne? nes kai paziuriu virtuviu kainas, o musiske gausis apie 5 metrus, nes U formos bus, tai kazkaip pradejom mastyti, gal verta sutaupyti pinigu, tik va laiko atzvilgiu labai daug uztruksim, visgi vyras dar ir dienini darba dirba
Gal kas nors yra svarste toki variata? ar apsimoka? kazin, kiek baldininkai uzsiplesia uz darba ir kiek pacios medziagos kainuoja

o mes irgi svarstymuose...mano vyras moka ir gali padaryti virtuve pats, nes kazkada yra dirbes su virtuvemis, gal tik dureles uzsakinetume, o fasada ir stalvirsi padarytu laisvai. Tik klausimas, ar labai apsimoka, ar ne? nes kai paziuriu virtuviu kainas, o musiske gausis apie 5 metrus, nes U formos bus, tai kazkaip pradejom mastyti, gal verta sutaupyti pinigu, tik va laiko atzvilgiu labai daug uztruksim, visgi vyras dar ir dienini darba dirba

Gal kas nors yra svarste toki variata? ar apsimoka? kazin, kiek baldininkai uzsiplesia uz darba ir kiek pacios medziagos kainuoja

Jei jis dirbes su virtuvėmis, tai turbūt geriau už mus žinos, kiek išeina medžiagoms, o kiek darbui. Bet kiek susidariau įspūdį, medžiagos sudaro labai didelę kainos dalį. Mes daug dalyku daromės patys ir iš tikro jau taip pavargom, kad ir kitiems norisi pasiūlyti patausoti jėgas

Vakar kaip tik nusidažėm virtuvę, gavosi tamsiai mėlynai pilka

QUOTE(Savory @ 2016 07 08, 10:42)
Laba diena, merginos

Jeigu tik gali, tai tikrai geriau dayti patiems ("kaip sau"). Net jeigu ir islaidos nesiskirtu ar patiems brangiau butu. Kruopstumas ir kokybe bus kita

Ypac U formos suleidime, jeigu stalvirsio krastas nestatus
QUOTE(Savory @ 2016 07 08, 11:42)
Mano vyras taip pat yra dirbęs baldų gamyboje, tik minkštų. Ir yra gaminęs sau po darbų keletą nedidelių baldelių, tai daugiau turbūt ir nebegamins

Ar turi vyras reikalingus įrankius?
Mūsų atveju medžiagos labai daug kainavo, galėjom parduotuvėje nusipirkti gatavą gaminį už medžiagų kainą. Tiesiog turit pagalvoti, kur jas gauti, galbūt vyras turi kokių pažįstamų ir gali nusipirkti viską didmeninėm kainom?
Būtų gaila laiko, žmogus dar dirbs po darbo, aišku nelygu, koks darbas, jei tušinuką visą dieną laiko, tai gal ir bus malonu atsiminti senus laikus

Esu tos nuomonės, kad ir kaip gerai žmogus dirbo kažkokį darbą, bet tai jau vistiek "dirbo". Manau, kad ir prastesnis meistras, kuris daro kažkokį darbą kasdien, kad ir ne sau, bet vis tiek turi pranašumą t.y. patirtį.
Bet čia tik mano pamąstymai, Jūs geriau pažįstat savo vyrą ir save, jei žinot kad jei ir bus kas nors ne taip, pirštuku į broką nerodysit, nekritikuosit ir pan., tai kodėl gi ne

O man tai atrodo, kad dabar yra tiek privisę visokių pseudomeistrų, kurie lupa kaip už normaliai, o daro belekaip, kad pats žmogus gali pasidaryt ir visai neblogai, jei turi supratimą. Arba pasidaryt vidutiniškai, bet sumokėt mažai, vietoje to, kad sumokėtų daug, o turėtų vis tiek vidutiniškai.
Skirtumas gali būti nebent laike, profas aišku, kad padarys greičiau. Nuo darymo pradžios, nes pas profus dar ir eilės. taip kad bendroj sumoj dar velnias žino, kaip tenai - juk ją kai atveža, tai surenka per dieną - dvi, taigi to laiko ne kažkiek, imtų per savaitgalį ir susirinktų...
Bet šiaip jau, jei pats moki gerai susiprojektuot, taigi tau vis viena tas plokštes kažkas kitas išpjaus ir užlaminuos, firmos irgi to nedaro. Furnitūrą irgi parduos. O jei reiks ten kokio perforatoriaus, taigi galima vienai dienai ir išsinuomot. Jeigu nereikia kažkokio aukštojo pilotažo, ten visokiausių pričindalų, tai manau, galima sutaupyt ir normalius baldus turėt.
Čia svarbiausia supratimas ir projektavimas... O ne taip, kaip aš kartą užsakinėjau plokštes. Man jau jos ir paskaičiuotos buvo, bet aš kažkaip sugebėjau vietoje 15 x 240 užsakyt 75 x 240
Na tai dieds atsipjovė, o iš likusio gabalo padarė vaikui stalą.
Betgi galima visaip kitaip apsirikt, pvz. užsakyt centimetru per mažai, ir tada ką
Skirtumas gali būti nebent laike, profas aišku, kad padarys greičiau. Nuo darymo pradžios, nes pas profus dar ir eilės. taip kad bendroj sumoj dar velnias žino, kaip tenai - juk ją kai atveža, tai surenka per dieną - dvi, taigi to laiko ne kažkiek, imtų per savaitgalį ir susirinktų...
Bet šiaip jau, jei pats moki gerai susiprojektuot, taigi tau vis viena tas plokštes kažkas kitas išpjaus ir užlaminuos, firmos irgi to nedaro. Furnitūrą irgi parduos. O jei reiks ten kokio perforatoriaus, taigi galima vienai dienai ir išsinuomot. Jeigu nereikia kažkokio aukštojo pilotažo, ten visokiausių pričindalų, tai manau, galima sutaupyt ir normalius baldus turėt.
Čia svarbiausia supratimas ir projektavimas... O ne taip, kaip aš kartą užsakinėjau plokštes. Man jau jos ir paskaičiuotos buvo, bet aš kažkaip sugebėjau vietoje 15 x 240 užsakyt 75 x 240

Betgi galima visaip kitaip apsirikt, pvz. užsakyt centimetru per mažai, ir tada ką

Sveikos!
Gal galit rekomenduoti Vilniuje/ Vilniaus apylinkėse baldininkus, ne brangininkus?
Gal galit rekomenduoti Vilniuje/ Vilniaus apylinkėse baldininkus, ne brangininkus?

QUOTE(Zirafa09 @ 2016 07 10, 15:30)
Gal zinote kokiu atstumu deti lubose ileidziamus sviestuvus virs virtuvinio komplekto. Baldai stoves L formos, apsviwtimas irgi eitu L formos, tik nezinau kiek nuo sienos aitraukti.
Apsvietimo salone man rekomendavo mazdaug 60cm nuo sienos, ty mazdaug lygiai su apatinem spintelem. komentaras buvo toks, kad jei desi labai arti virsutiniu, tai apsvietimo kampo neisnaudosi, o jei toliau nei 60cm, tai stovint prie spinteliu svies i nugara.
Idomu isgirsti ir kitu nuomoniu ar motyvu,m nes ir man tas aktualu

QUOTE(Savory @ 2016 07 08, 11:42)
Laba diena, merginos

Mano vyras paskaiciavo, jog virtuvei darantis patiems iseis apie 700 eu (be furnituros man atrodo), kai siaip apie 2tukst gautusi. Bet musu gal atvejis kiek kitoks, nes vyras dirba pats baldu imoneje ir uz savikaina gautu plokstes. O medziagos klientams isbrangsta normaliai, kokius 2-3 kartus

QUOTE(Zirafa09 @ 2016 07 10, 16:30)
Gal zinote kokiu atstumu deti lubose ileidziamus sviestuvus virs virtuvinio komplekto.
QUOTE(Žydriausia @ 2016 07 10, 17:44)
jei desi labai arti virsutiniu, tai apsvietimo kampo neisnaudosi, o jei toliau nei 60cm, tai stovint prie spinteliu svies i nugara.

Jau buvo ne kartą diskutuota šita tema, kad naudos iš tokių šviestuvų nėra, darbastalio jie neapšvies. Iš patirties galiu pasakyti tą patį, nenaudoju, antrą kartą nedaryčiau ir kitiem nesiūlyčiau.
QUOTE(Žydriausia @ 2016 07 10, 17:44)
Apsvietimo salone man rekomendavo mazdaug 60cm nuo sienos, ty mazdaug lygiai su apatinem spintelem. komentaras buvo toks, kad jei desi labai arti virsutiniu, tai apsvietimo kampo neisnaudosi, o jei toliau nei 60cm, tai stovint prie spinteliu svies i nugara.

mes tai darem nuo sienos 90 (centras), bet pas mus po visa virtuve bus LED juostele

QUOTE(Ilka* @ 2016 07 07, 21:27)
Dabar renkuosi maišytuvą ir kilo klausimas, kuo iš esmės skiriasi tie aukšti, lenkti žemyn ir tiesūs, einantys į viršų? Ar tik išvaizda, ar kažkuris tipas yra kažkuo patogesnis/praktiškesnis?

Po tuo antruoju nepakišit aukštesnio puodo. Anksčiau turėjau tokį, o dabar turiu tokį kaip pirmasis, aukštą lenktą, ir pastarasis man patogesnis.
Papildyta:
QUOTE(Mascara @ 2016 07 10, 19:14)
Jau buvo ne kartą diskutuota šita tema, kad naudos iš tokių šviestuvų nėra, darbastalio jie neapšvies. Iš patirties galiu pasakyti tą patį, nenaudoju, antrą kartą nedaryčiau ir kitiem nesiūlyčiau.
Visiškai