Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Wolke, del kempingu. Yosemite, jei vasara, tai butina net pries 6 men rezervuoti, yra tam tikras laikas ir net valandos kada rezervuoji, nes per mazdaug 15min nelieka kempinguose vietu. Mes pvz. gyvenome ne Village, nes ten nespejau rezervuoti, bet Crane Flat. Veliau visi labai dziaugemes, kad butent ne Village gyvenome, nes Village vasara kaip pramogu parke, o salia musu, apart mazos degalines, daugiau nieko nebuvo wub.gif Grand Canyon taip pat sezono metu rezervuociau. O visa kita, tai nebutina.

Ingo, mes kopem nuo Ilsenburg i Brocken, po to, kadangi turejom daug laiko, sugalvojom ikopti i Wurmberg ir vel atgal i Brocken, nes Brocken Hotel ir nakvojome (kas mylit gamta, tai labai rekomenduoju karta ten uzsisakyti nakvyne, jei dar oras giedras - fantastika, jausmas nenusakomas wub.gif ). Zodziu, virs 35km kalnuose sestadieni, o sekmadiene nuo Brocken pedinom per Bad Harzburg i Gosslar. Galvojau, kad pirmadieni is lovos nepasikelsiu, bet nieko, gyvenu lotuliukas.gif

Pas mus jau prasidejo mokslo metai, vel viskas teka sena vaga, vos speji suktis biggrin.gif
Atsakyti
Pippa,varles keliauninkai jüs. thumbup.gif
Y kalnus mes tik su traukiniu vaziavom. Peskom dar nekopem. blush2.gif Laukiu kada tevai atvaziuos,tada ir kopsim.Bet mes norim nuo Schierke keliaut.Dicke 4 klasej buvo savaite ir jie gyveno Schierkej.Labai patiko.

Mokslo metai pas mus jau nuo rugpjücio pradzios.
Atsakyti
Kaip gerai, kad siandien penktadienis thumbup.gif
Ryt vaziuosim su dviračiais, reikia anksciau atsikelt, nes paskui šuniui per karsta buna..

Pippa, smagiai viskas skaitosi apie jūsų atostogas 4u.gif
Atsakyti
Nors jau ruduo, bet tokie karsciai pas mus...
Atsakyti
QUOTE(Ingo101 @ 2016 09 06, 14:30)
Pippa,varles keliauninkai jüs. :thumbup:
Y kalnus mes tik su traukiniu vaziavom. Peskom dar nekopem. :blush: Laukiu kada tevai atvaziuos,tada ir kopsim.Bet mes norim nuo Schierke keliaut.Dicke 4 klasej buvo savaite ir jie gyveno Schierkej.Labai patiko.

Mokslo metai pas mus jau nuo rugpjücio pradzios.

Nuo Schierkes esu kelis kartus kopusi. Labai grazus kelias tik vienas etapas statokas, akmenuotas. Nors is tiesu tai tu keliu ten daug smile.gif

Ryt dickes gimtadienis, bliamba kaip greitai laikas bega, jai jau keturiolika wub.gif Bet ji jau tokia savarankiska, pvz siandien pati ruosiasi kepti pyraga visai klasei. As tokia tikrai nebuvau, mama viska kepe lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippa @ 2016 09 12, 16:18)
As tokia tikrai nebuvau, mama viska kepe lotuliukas.gif
as iki siol nieko nekepu blush2.gif ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippa @ 2016 09 12, 17:18)
Ryt dickes gimtadienis, bliamba kaip greitai laikas bega, jai jau keturiolika wub.gif

Sveikinimai panelei ir teveliams! Pyragus kepti tai tik pries pora metu pradejau, bet tik gimtadieniams, nes isskyrus mane nieks daugiau ju nevalgo.

Siandine buvom pasitarime muzikos mokykloj. Pamirso parasyt, kad teveliai be vaiku ateitu, tai toks balaganas gavosi ir i pasitarimo pabaiga vaikai jau buvo nevaldomi. O musiske tai nuo pianino akiu neatitrauke, tai pasilikom paskutiniai ir paprase mazoji siek tiek "pagroti", neispasakytas dziaugsmas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 12 rugsėjo 2016 - 19:58
Pippa, tau sitie turetu labai patikti http://www.nidosreceptai.lt/?p=8755
Siandien kepiau. Superiniai. Net mano vaikas, atsisakantis visu kepiniu, siuos pripazino. Sirupo net nevirem ir taip suejo. Iseiga buvo - 12 keksiuku.
Labai smagu jus skaityti smile.gif
Mums ryt pirma diena i mokykla. Laikas tikrai greitai bega.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,

ieskau slaugytoju, dirbanciu Vokietijoje ir susitvarkiusiu savo diplomo pripazinima. As siuo metu tvarkausi si reikaliuka, bet, va, likau viena pries didyji klausima - reikia dokumento EU-Konformitätsbescheinigung der Richtlinie 2005/36/EG, zu beantragen auf der Gesundheitsbehörde, tik, beda, nezinau nei kas tai, nei kur ji ieskoti. Gal atsirastu tarp jusu, galinciu mane apsviesti siuo klausimu. Galite ir asmenine zinute, kad netersti temos. Buciau labai dekinga, nes isties esu uzstrigusi sioj nezinomybej... unsure.gif
Atsakyti
Elling, Pagooglink Gesundheitsbehörde ir tavo miestas, ten nueik su tuo ka cia parašei ir viską tau pasakys kaip ir kas..

Kapiec, siandien pirma kart šefas kai pradėjo isterikuoti telefonu kalbant, tai galvoju tipiškas šefas, bile tik pasidraskyti ir įrodinėti koks jis teisus, nors as 120% zinau kad ne cool.gif sunervino iki negaliu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tybuka: 15 rugsėjo 2016 - 14:51
Labas 4u.gif Ilgai nebuvau, galvojau prirase busit... Pasirodo ir kitos ilgai nebuve biggrin.gif
Pippa, neisivaizduoji kaip uzpavydejau. As siais metais tik savaite Cote d'Azur isderinau. Visa kita laika suvalge studijos. Ir ta savaite tokia sustumta gavosi: is darbo i Düsseldorfa, pernakvojom, i lektuva, po savaites namo, pamiegojau ir is pat ryto i darba. Neisivaizduoju kaip toliau be normaliu atostogu tempsiu blink.gif Labai noriu i Amerika, pati savo akimis "svajone" pamatyti...
Atariau septinta diena siandien. Sefas butu nieko pries, kad ir toliau arciau, bet pasakiau, kad 60 valandu jau turiu, tai ryt viena diena laisva gavau. Aciu dievui pas mus dabar del darbo laiko kipisas: musu valdzia, pasirodo, nezinojo, kad yra toks dalykas kaip darbo laiko istatymas lotuliukas.gif Dabar gavo iputimo nuo "pacio pacio", nes baudos tai eina is nuosavos kisenes lotuliukas.gif
Nezinau ar gyriausi. Pirma kursa baigiau. Tikras "Streber" - devintukais desimtukais. Kuo labiausiai didziuojuosi, tai kad vienintele is grupes, neziurint to, kad dvidesimt metu uzsienyje gyvenu, lietuviu kalbos egzamina is pirmo karto islaikiau cool.gif Studijos ziauriai sunkios, negalvojau, kad taip sudetinga bus. Is penkiu grupiu, laikiusiu rytu filosofija, as vienintele 10 gavau. Bet ir mokiausi doh.gif Vyras sako mokytkis penketui, bet as taip nemoku: arba mokaisi, arba ne. Is kitos puses, jei mokaisi desimtukui, tai bent jau penkis turetum gauti. Neisivaizduoju kaip reiketu susiorganizuoti dar perlaikymams i LT suskraidyti. Liko keturi su puse metu lotuliukas.gif Rugsejo 25 skrendu i paskaitu sesija.
Addicted, kaip pirmokei sekasi? Mano sunenas taip pat siais metais i pirma klase isejo. Kol kas viskas labai pozityvu. Labai norejo, labai lauke. Dabar labai nori namu darbus daryti. Mokykloje labai drausmingas, del ko mano sese labiausiai pergyveno. Labai noriai daro namu darbus. Pries pora dienu skambinau, jis pirmas atsiliepe ir skundesi, kad "siandien namu darbu neuzdave". Duok dieve ir toliau taip. Labai sunku vaikus istatyti i vezias. Prisimenu su dukterecia pora metu karas vyko, asaru pakalne, bet isivaziavo. Dabar "komsomolka, otlitshnitza", mane padrasina kai i kelnes pries egza dedu biggrin.gif
Beje, dar nezinau kur Vilniuje gyvensiu. Jei kuri Naujininkuose ar netoli buta nuomojat, ar zinot kas nuomoja, rasykit. Tiek, kad man staigiai reikia. Ryt (siandien) jau bukint galvoju 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2016 09 16, 00:42)
Aciu dievui pas mus dabar del darbo laiko kipisas: musu valdzia, pasirodo, nezinojo, kad yra toks dalykas kaip darbo laiko istatymas lotuliukas.gif Dabar gavo iputimo nuo "pacio pacio", nes baudos tai eina is nuosavos kisenes
nu, griuk negyvas.. o tai koki nors Betriebsrat jus turit? g.gif aj nors ir pas mus visokius bajeriukus suka, visokius "Ausnahmeantrag" turi..net mano Controlleris gali tik 10val dirbti, o as - 12 rolleyes.gif aciu tau, sefe, uz toki geri biggrin.gif zodziu.. beeet as tai bent daznai paatostogauju simet. O tu neperspausk, pailsek kada,- bent po kelias dienas vis, na gi pati zinai, kad negalima taip 4u.gif
del mokslu jau ir as norejau klausti, kaip tau sekas. Saunuole!! super varai. O daug islaidu gaunasi, na vat i metus su visais mokslais+skrydziais+nakvynem, gal net atostogas aukoji, ar net neapmokamas imi, kad viska spetum?..
Atsakyti