Aist rodyk
sestadieni Vgtu 60 - metis, Siemense... suknia pasiuvo, batai yra.... šoferis irgi ... reik tošiaus, kaip as be repliu ir atsuktuvo baliuj....

Labas rytas
Tašiukas
bet Apus turės į balių ir Ainu vestis nes, kaip suprantu, tašiukas kartu su Ainu eina
Aist - puiku kad tiko
o ačiū tai tau dideliausias
Erode - klausei dėl Grikio tašės (pamačiau Ainu tašytę ir prisiminiau kad neparašiau) pirkau Senukuose (Banginyje)
Nešikelšiu, miegošiu da truputį

Tašiukas

Aist - puiku kad tiko

Erode - klausei dėl Grikio tašės (pamačiau Ainu tašytę ir prisiminiau kad neparašiau) pirkau Senukuose (Banginyje)

Nešikelšiu, miegošiu da truputį

Sveikos
Ainu rankinę demonstruoja
Busy,apmuitino tavo siuntinį
,gavau laišką,kad turiu atsiųsti Lietuvos paštui daiktų kilmės ir įsigijimo dokumentus ir sumokėti apie 9...man įdomu ,iš kur aš turėčiau žinoti ,kas ten viduje o juo labiau įsigijimo dokumentus,jei tas siuntinys siųstas mano vardu
Ir kaip jie žino,kad daiktai ne ES kilmės,praplėšia ir pasižiūri? Pirmą kartą man taaip,tai visai nežinau ką turiu daryti....reiks vakare įlysti į nurodytą svetainę,tikiuosi suprasiu ką nors

Ainu rankinę demonstruoja

Busy,apmuitino tavo siuntinį

Nu čia dabar.. ten 5 šokoladai, varliukė ir pagalvės užvalkalas
aš irgi susiduriu pirmą kartą

Labas rytas,
Zundyte, bent iš Usa tai apmuitina tik jei siuntinio vertė daugiau nei 75 litai budavo, jei taip pat ir iš Norvegijos tai Busy jei atsiųstų skanuotą pirkimo kvitą kokį, tai gal nereiktų nieko mokėt
Nes bent jau man užtekdavo pateikt pirkimo dokumentą kuriame matytūsi siuntinio vertė ir nieko mokėt nereikdavo.
Grikis, kailinis rankinukas su šniūriuku
Zundyte, bent iš Usa tai apmuitina tik jei siuntinio vertė daugiau nei 75 litai budavo, jei taip pat ir iš Norvegijos tai Busy jei atsiųstų skanuotą pirkimo kvitą kokį, tai gal nereiktų nieko mokėt

Grikis, kailinis rankinukas su šniūriuku

pinigai ne esmė
,reiks aiškintis ,kaip ten ką deklaruoti
,nes neteko dar tokio dalyko daryti
viskas lekiu į kursus

Aš neturiu čekių
Nepagalvojau, kad čia toks dalykas įvyks.

Busiuk, išsisuksim,viskas bus gerai

Busy - o pildydama dekraciją surašei viską kas yra siuntinyje? Mano galva gali būti du variantai: jeigu surašei viską tai perskaitė kad 5 šokoladai ir priskyrė komerciniam siuntiniui, jeigu įrašei kad pvz minkštas žaislas ar kaip kitaip be šokoladų tai galėjo pasverti ir nuspręsti kas svoris neatitinka aprašhmo. Tie 9 eurai mokesčio tai čia gali būti net ne muitas o pašto išlaidos nes kai siuntinį muitinė sulaiko tai apie 8,5 euro paštas pasiima tipo už atstovavimo išlaidas kad perduoda pranešimą iš Muitinės. Reiktų tą pranešimą pažiūrėti kad tiksliau ką nors pasakyti. Taip pat galima parašyti el. Paštu vilnius@lrmuitine.lt ir parašyti jiems kad siunti ys yra siunčiamas vieno fizinio asmens kitam asmeniui, prekės įsigytis ne per elektroninęę parduotuvę, kad prekės yra skirtos šeimos narių vartojimui, kad tai yra dovana ir kad siuntėjas prekes įsigijo savo gyvenamosios vietos parduotuvėje ir kadangi prekės skirtos dovanai, įisgyjimo dokumentų neturi ir paklausti kokius dokumentus šiuo atveju reimtų pateikti. Reiktų mat aprašyti kas yra siuntinyje ir kokiu tikslu buvo siunčiama. Gali būti kad užtektų tokio paaiškinimo bet pašto išlaidas jaučiu vistiek tektų mokėti.
Bet iš esmės tai ir muitininkai
tai jeigu mato, kad žaislas ir saldumynai, nu nebus gi čia kosminės sumos, nebent varlytė su briliantinėm akim, ir šokoladai perlais inkrustuoti
Magnuna, man buvo muitinė ne vieną siuntą sulaikius. Jokio pašto atstovavimo mokesčio niekad nemokėjau. Pateikiu dokumentus ir viskas.

Magnuna, man buvo muitinė ne vieną siuntą sulaikius. Jokio pašto atstovavimo mokesčio niekad nemokėjau. Pateikiu dokumentus ir viskas.
Weronica - turi omenyje kad nereikėjo nieko mokėti? Nes tipo pašto mokesčius į bendrą sumą įskaičiuoja ir atskirai nenurodo.
Zundyte - o pranešime nurodyta kiek turi sumokėti? Nes paprastai muitinė atsiunčia reikalavimą pateikti įsigijimo dokumentus ir tik po to gauni jau prandšimą iš pašto kad galima atsiimti siuntinį su nurodyta suma kurią reikia sumokėti
Zundyte - o pranešime nurodyta kiek turi sumokėti? Nes paprastai muitinė atsiunčia reikalavimą pateikti įsigijimo dokumentus ir tik po to gauni jau prandšimą iš pašto kad galima atsiimti siuntinį su nurodyta suma kurią reikia sumokėti