standartiskai norma laikoma 25-75 procentilėse esantys skaičiai.
Vaikui toks kraujospudis tikrai per didelis, mano nuomone jau reiktų gydymo
Tokio amžiaus pirminė arterinė hipertenzija yra rečiau nei reta diagnozė, reiktų ieškoti priežasties, bet čia labiau reiktų endokrinologų ar nefrologų, ne kardiologų;
AKS priklauso nuo kraujo turio kraujagyslese, kraujagysliu standumo/elastingumo, širdies darbo, hormonų, simpatinės ir parasimpatinės nervų sistemos...
Ačiū Loram!
Matuoju aš jam tą spaudimą, tai ryte būna prie žemesnio ar normos, dieną - norma, bet labai dažnai virš normos būna antroje dienos pusėje, vakarop. Nors matuoju jau kai pabūna ramiai bent 1-2 val
Darėm galvos smegenų MRT (kraujagysliu režimu), tai kraujotaka sakė normali bet rado cistą epifizėje (8 mm ir kaip radiologas koridoriuje prabėgom pakomentavo - galimai nėra kliniškai reikšminga kol tokio dydžio). Eisim pas neurologą dar, žiūrėsim ką jis pasakys. Skaičiau Zagrebo neurologų straipsnius (susiradau mokamus pilnus), tai yra inf-jos, kad cistos epifizėje gali veikti ir širdies-kraujagyslių sistemą
Iš inkstų rodiklių jam yra tyrę tik kreatininą, tai buvo visiškai normoj ir šeimos gyd. 'atmetė', kad jam kas g.b. blogai su inkstais.
Apie endokrinologus buvau visai užmiršus, bet ačiū, kad parašėt. Dar šios galimybės neišnaudojom pasikonsultuoti. Prašysiu siuntimo ir vesiu, nes vid. 2 k /sav tenka pasiimti iš m-klos slaugytojos kab. dėl to, kad jam bloga ir svaigsta galva (ir parvežus namo spaudimas visad būna virš 140/90, o pats būna kaip 'vaškinis', blyškus labai).
Sveikos, kreipiuosi į jus patarimo. Nes jau nervai visai man pakriks 😁
Tikrinausi širdelę, darė echo,kardiogramą. Viskas tvarkoj su kardiograma. Tačiau echo darant rado 1-2 laipsnio TV nesandarumą. Taip pat išvadose parašyta: saiki KP dilatacija. Lokalių KS asinergijos zonų nėra. MV priek.burė fibrozuota. KS IF 58%.
Išėjau iš konsultacijos su daug klausimų galvoj. Nes sako, kad viskas kaip ir tvarkoje, tik reikia kas metus darytis echo ir stebėti ar nedidėja TV nesandarumas. Širdies veikla ritmiška, kepenys nepadidėję.
Prieš mėnesį man nustatė gastritą, turiu ir refliuksą.
Noriu paklausti ar verta labai sunerimti su tokiom išvadom. Dėl sporto taip pat nieko nesakė. Nes jau prisiskaičiau ir prisigalvojau visokių blogybių 😐
Beje, liepė dar stuburą persišviesti. Nes kai skrandis baisiai sustreikavo, buvo skausmas didelis kairėj pusėj ir tirpimas galūnių. Bet sako, kad čia ne nuo širdies.