Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

Sveiki, man paroksizminė tachikardija jau apie 6 metus. Paskutinius 2 metus priepuoliukai būna į mėnesį kartą, 176 k/min pulsas priepuolio metu, trunka apie 15 min. Pagaliau pavyko pagauti elektrokardiograma su priepuoliu, nes niekaip nenutrūko visą valandą, tai spėjau į polikliniką suvažinėti ir pagauti :)  Kardiologė pasiūlė gerti verapamilį kasdien. Geriu, bet vis tiek priepuoliai kartojasi. Dabar laukiu vizito į Santariškes. Sakykit, o ilgai reikia laukti prideginimo procedūros? nes man minėjo, kad gali ir metus laukti eilėj. Gal kas Santaruos darėtės RDA? 

Atsakyti

Kaune eilė ~pusmetį, santaroj, teko girdėt, kad daugiau nei metai.

Klausimas pasidarusioms (iems) rda. Po kiek laiko pradėjot normaliai ( pakankamai daug) judėt, sportuot ir panašiai? Kiek laiko buvot nedarbingume? Man gydytojų rekomendacija vengti fizinio ir emocinio krūvio mėnesį laiko iš proto išvarys... Taip pat po kiek laiko nusiplėšėt nuo kirkšnies klijuotą pleistrą?

Atsakyti

Eilė Santaruose 15 mėn :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TGMika: 26 vasario 2020 - 22:06

Man atliko procedūrą Kaune. Tų rezidentų vis tiek nesimato, stovi jie už širmos. Jiems komentuoja ne pats operuojantis daktaras, o daktaro asistentas, kuris "reguliuoja" aparatūrą, kada sukelti priepuolį ir kada prideginti (daktaro paliepimu). Ką jis ten kalba tikrai nesigirdi. Nesinervinkit, procedūra tikrai iškenčiama. Tiesa man truko ~2h, sudėtingas atvejis, teko keisti net deginimo elektrodą (pirminis pasirodė per silpnas, naudojo kažkokį su papildomu aušinimu, kad daugiau galios galėtų paduot  :blink: ). Bet ir tai iš esmės guli ir viskas. Baisiausia prieš pačią vietinę nejautrą ir kai matai, kokio dydžio kateterius suvaro į kūną. Aišku patys priepuolių sukėlimai tikrai ne gėlytės, bet ištveriama. O pačio prideginimo beveik nesijaučia(tik kai kuriose zonose).

Studentai tikrai matosi, nes stovėjo jie išpradžių gale kojų. Kol gydytojas papasakojo kas bus kokia operacija. Paskui užklojo, sukišo kateterius ir tada jau studentams liepė eiti už širmos. Viską pasakojo pats gydytojas, tas kur ir darė. Jis sakė kada sukelti priepuolį, kada nuotraukti, dar kažkokius parametrus sakė, bet jau neatsimenu. Ir tuo pačiu pasakojo studentams ką daro, kartais nueidavo už širmos pas juos. Buvo atėjęs pas studentus kitas gydytojas tai dar ir su juo konsultavosi kaip daryt. Nes atvejis pas mane ir sudėtingesnis buvo. ...

Tik deja deja ...priepuoliai kartojasi. Aišku nuo operacijos praėjo du mėnesiai, bet jau 1 kart naktį užėjo..

Atsakyti

Stengsiuosi neziureti.. man ir dabar vadinamo priepuolio metu ritmas soka gerokai virs 200.. zinau ta jausma. Kazkaip teks istverti :) aciu jums labai uz pasidalinta patirti. O kaip jus jautetes kita diena? Kaip savijauta?

Po procedūros bent aš visiškai nieko nejaučiau. Sakė, kad gali krūtinę skaudėt, bet aš nejaučiau. 

Atsakyti

Kaune eilė ~pusmetį, santaroj, teko girdėt, kad daugiau nei metai.

Klausimas pasidarusioms (iems) rda. Po kiek laiko pradėjot normaliai ( pakankamai daug) judėt, sportuot ir panašiai? Kiek laiko buvot nedarbingume? Man gydytojų rekomendacija vengti fizinio ir emocinio krūvio mėnesį laiko iš proto išvarys... Taip pat po kiek laiko nusiplėšėt nuo kirkšnies klijuotą pleistrą?

Man po procedūros davė 21 dieną reabilitacijos ir tada dar šeimos gydytoja pratęsė 2 dienas grižus ( iki savaitgalio). Man mėnesį laiko liepė ramiai gyvent ir tada po truputį įeit į normalų gyvenimą. Bet sanatorijoje reabilitologas sakė, kad ir ateity sportuojant ar ką veikiant pulsas negali viršyti 145 ( čia gal kiekvienam individualiai).

Atsakyti

Sveiki. Perskaičiau beveik visą forumą, kas susiję apie širdies ligas. Gal "Loram" ar kiti forumo senbuviai atsilieps. Esme tokia. Man pačiam 22 metai. Gyvenau, viskas buvo gerai, iki sausio mėn. Iš niekur pasikėlė pulsas būnant namuose. Jokio blogumo, tik didelis pulsas. Praėjo po kokių 5 min ir viskas nustojo. Net nepagalvojau , kad kažkas gali būti. Pamiršau. Atėjo kovo mėn. Būnant darbe vėl šoko pulsas (spėju kokių 140-170) 10 min - praėjo. Kitą dieną važiavau pas šeimos gydytoja, padare kardiograma, kraujo tyrimus, viskas neva gerai, važiuok pas kardiologą. Bandžiau registruotis nemokamai, tačiau nesėkmingai (eilės 2-3 mėn). Gerai, užsiregistravau privačiai, vizitas tik po 6 dienų. Po poros dienų vėl tas pats šoko pulsas (16 h vakare). Greitai į mašiną ir į priėmimą (užtrukau apie 15 min ). Padarė kardiogramą, pulsas apie 150-170. Numušė pulsą liepiant pust švirkštą. Okey, padėjo, susinormalizavo, paleido namo., išdavė betalok tabletę ir liepė sugert jeigu vėl pasikartos. Ta patį vakarą (apie 20h) vėl pasikartojo. Pučiau - nepadėjo. Sugėriau betalok, viskas praėjo po kokių 30 min. Sulaukiau vizito pas kardiologą, apžiūrėjo tyrimus, kardiogramą padarė iš naujo, darė echoskopija širdies ir skydliaukės. Nustatė "nežymi kairiojo skilvelio miokardo hipertrofija, minimalus MV nesandarumas" Neva visa tai nieko blogo ir ne prie ko, viskas gerai, diagnozė paroksizminė tachikardija. Paskyrė vaistus, metoprolol 25mg po vieną į dieną ir dar vieną jeigu prasidėtu priepuolis. Vaistu gert nepradėjau, tiesiog pats sugalvojau sugert dežutę panangin. Priepuolis pasikartojo po geros 1,5 sav, 5 min su paputimo pagalbą, tada po poros dienų vėl tas pats. 5 min su paputimu ir ramu. Praėjo mėnuo, pasikartojo vėl, 3 min, tik šįkart padėjo paputimas su labai giliu pakvėpavimu. Paskutiniu metu (nuo kovo vidurio iki dabar) kartais jaučiu kai kartais suspurda širdis, ankščiau to nebuvo. Prašau patarimo/pagalbos, ką daryti toliau? Elektrofiziologo konsultacija? RDA? Gert vaistus? Ar įmanoma, kad vaistai padėtų sutvarkyt tokį reikalą? Ar tikėtis aplamai stebuklo, kad viskas susitvarkys ir išnyks? Ar realu, kad viskas nuo to, jog mažas fizinis krūvis? Niekada nesportavau, streso nepatiriu, darbas sėdimas. Dirbtu tik tiek, kas liečia aplink namus. Nepaminėjau, jog prieš ar per, ar po priepuolio nieko blogo nejaučiu, nei galvos svaigimo, pykinimo, noro šlapintis nieko, tik pulsas. Iš anksto dėkoju.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DariusAT: 14 balandžio 2020 - 20:21
QUOTE(DariusAT @ 2020 04 14, 20:18)

tipiška supraventrikulinė paroksizminė tachikardija. Rekomenduoju aritmologo-elektrofiziologo-III lygio kardiologo k-ją, nes bet kokiu atveju - eilės ilgos; per tą laiką gal apsispręsit ką toliau daryti.
Nieks nežino kas bus toliau - vieniems su laiku dažnėja ir ilgėja ir sunkėja priepuoliai, kitiems retėja ir su laiku išnyksta. Ar daryti RDA? - priklauso nuo paciento pasirinkimo, jei priepuoliai sukelia diskomfortą - neabejotinai RDA. Ar vartoti vaistus? yra 2 galimybės - 1. vartoti tik priepuoliams nutraukti 2. vartoti nuolat, kad priepuoliai nesikartotų - jei padeda, vartoti. Kai kuriems vaistai priepuolių nesuretina - tada nevartoti. Pas Jus kartojasi dažnai, aš Jūsų vietoj galvočiau apie RDA
P.s. su fiziniu krūviu tai nesusiję. Gali būti paveldima.
P.P.S. metoprololio jauniems vyrams nerekomenduojama
Atsakyti

Nesitikėjau tokio greito atsakymo. Koks procentas panašiai, kuriems retėja?  Kokius vaistus vartoti? Kuo metoprololis kenkia ? Elektrofiziologas apart testavimo širdies su laidukais dar kažkaip kitaip gali nustatyti kažką? Vien mintis, kad gyventi su vaistais nuo 22 metų varo į neviltį, taip pat kaip ir ta operacija. Privati gydytoja prigąsdino, kad gali tekt ir stimuliatorių dėt po rda.

Atsakyti
QUOTE(DariusAT @ 2020 04 14, 21:54)
<p>Nesitikėjau tokio greito atsakymo. Koks procentas panašiai, kuriems retėja?  Kokius vaistus vartoti? Kuo metoprololis kenkia ? Elektrofiziologas apart testavimo širdies su laidukais dar kažkaip kitaip gali nustatyti kažką? Vien mintis, kad gyventi su vaistais nuo 22 metų varo į neviltį, taip pat kaip ir ta operacija. Privati gydytoja prigąsdino, kad gali tekt ir stimuliatorių dėt po rda.</p>

1. dėl procentų netsakysiu, nes tiesiogiai nedirbu su tokiais pacientais, tai tiksliai nežinau, bet nedidelis
2. Metoprololio šalutinis poveikis - potencijos sutrikimas. Jauniems vyrams geriau Verapamilis
3. Jei turit elektrokardiogramą su priepuoliu, tai elektrofiziologas jokių spec. tyrimų nedarys - įįvertins priepuolių dažnį/gydymo efektyvumą/RDA norą ir galimybes ir nukreips RDA arba ne.
4. dėl stimuliatoriaus - tai ganėtinai reta komplikcija; šiaip iš principo priklauso nuo vietos kurioj yra ritmo sutrikimo židinys ar kitoks "pagrindas" ritmo sutrikimui, jei labai arti taip vadinamo AV mazgo - tai gali būti nedidelė tikimybė, kad reiks stimuliatoriaus, Prieš RDA, procedūrą atliekantis gydytojas visada įspėja, jei yra bent menka tikimybė
Atsakyti

Verapamilis skirtas nutraukti priepuoliui ar, kad jų nebūtų? Taip pat, kam skirtas metoprololis? Gal galite rekomenduoti elektrofiziologą (galite rašyti pm) ? O priepuolių nepaskatina tokie dalykai kaip kava ar alkoholio panaudojimas? Paskutiniu metu kartais jaučiu kai kartais suspurda širdis, ankščiau to nebuvo.  Visa tai kažkaip susiję?

Atsakyti
QUOTE(DariusAT @ 2020 04 16, 12:29)
<p>Verapamilis skirtas nutraukti priepuoliui ar, kad jų nebūtų? Taip pat, kam skirtas metoprololis? Gal galite rekomenduoti elektrofiziologą (galite rašyti pm) ? O priepuolių nepaskatina tokie dalykai kaip kava ar alkoholio panaudojimas? P<span>askutiniu metu kartais jaučiu kai kartais suspurda širdis, ankščiau to nebuvo.  Visa tai kažkaip susiję?</span></p>

Dariau,
Nebijokite RDA. Pasiryzkite ir pamirsite visus tuos priepuolius. Atostogos, savaitgaliai ir visur aparatas spaudimo ir verapamilis...Galesite gyventi be itampos.
Esu rasiusi temoje tik jau seniai apie savo sita beda.
Ir as buvau jauna ir su asaromis..atidejom operacija,lyg retedavo priepuoliai, bet viena karta kai uzkilo kad iki reanimacijos teko nukeliauti..Kaip prof.Puodziukynas sake "anksciau ar veliau bet teks salinti pluosta".
Atsakyti