Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija - apsipirkime pigiau

Toks man klausimukas iškilo beskaitant čia, "Šviesos prietaisų naudojimas":
http://suvalkai.lt/a...suvalkuose/ket/
Tai dienos metu važiuojant šviesų nereikia, jei oras geras? Ar ne taip ką supratau?

Ir dar, gal kas parašytų, koks kursas paskutiniu metu rožiniam namuke?
Atsakyti
Sveikutės, gal galėtumėte pasakyti, kur Suvalkuose yra puošnesnių rūbų - suknelių ale proginių pirkti? Man reikia ilgos suknios, baliui - jubiliejui. ačiū, jei atsakysit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 07 15, 13:24)
Tai dienos metu važiuojant šviesų nereikia, jei oras geras? Ar ne taip ką supratau?

Reikia. Motorinių transporto priemonių vairuotojai privalo važiuoti keliais su įjungtomis artimosiomis žibintų šviesomis.
Atsakyti
Siandien roziniam namuke 4.39 eur,kauflande zmoniu mazai,mesos daugiausiai prispirkom bedronkoje ir sokratkoje,tose parduotuvytese is vis nei eiliu nei zmoniu smile.gif ieskom plastikiniu lenteliu tai tik Obi uzmetem kelias rusis ,bet pas mus senukuose su dabar taikoma akcija zymiai pigiau,isigijom tik pripuciama ciuzini,pas mus 18 eur,o Obi 13 sukapeikom
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 07 15, 13:24)
Toks man klausimukas iškilo beskaitant čia, "Šviesos prietaisų naudojimas":
http://suvalkai.lt/a...suvalkuose/ket/

Ir dar, gal kas parašytų, koks kursas paskutiniu metu rožiniam namuke?

Taip supratot. Tik yra išimčių dar, kada ir dienos metu reikia įjungtų šviesų:

1) nuo spalio 1 dienos iki paskutinės vasario dienos – per visą parą;
2) tuneliuose.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 07 14, 16:12)
o ka laikot rimtom ar nerimtom? As ir mano gimines visad perkam PL, pagrinde Kruk'e arba Arkadijo antram aukste. Kazkaip nesiskundem, kuprines vaikai nesioja 2-3 metus, paskui jei nesuplysta, tai ir taip "moraliskai pasensta".

Savo pirmokui ieškojau spec mokyklai skirtos "dėžės" tipo kuprinės, lengvos, su ortopedinėm savybėm bei garantija, kažko panašaus, kaip nuotraukoje smile.gif

user posted image

Žinoma nėra taisyklės, kad būtina pirkti "dėžę", vaikšto vaikai ir su "paprastom", t y turistinio tipo, minkštom kuprinėm, be ortopedinių savybių. Tiesiog aš ieškojau būtent tokio tipo ir nemačiau nei vienos tokios lens.gif
Atsakyti
Aciu! O gal kas ka Suvalkuose zino?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 07 15, 17:03)
Savo pirmokui ieškojau spec mokyklai skirtos "dėžės" tipo kuprinės, lengvos, su ortopedinėm savybėm bei garantija, kažko panašaus, kaip nuotraukoje  smile.gif

user posted image

Žinoma nėra taisyklės, kad būtina pirkti "dėžę", vaikšto vaikai ir su "paprastom", t y turistinio tipo, minkštom kuprinėm, be ortopedinių savybių. Tiesiog aš ieškojau būtent tokio tipo ir nemačiau nei vienos tokios lens.gif

Herlitz kupriniu tikrai nemaciau lenkuose, tokio ortopedinio tipo yra musu senukuose, bent jau praeita savaite ciupinejau ir maciau dar 50 proc nuolaida, o siaip jei butent ieskot sios firmos tai bandykit nuolaidas gaudyt mytoys ir siustis
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 07 15, 14:21)
Reikia. Motorinių transporto priemonių vairuotojai privalo važiuoti keliais su įjungtomis artimosiomis žibintų šviesomis.

Va tas mane ir glumina, kad vienoj vietoj rašo taip, o kitoj - kitaip.
Papildyta:
QUOTE(simpa @ 2016 07 15, 16:38)
Taip supratot. Tik yra išimčių dar, kada ir dienos metu reikia įjungtų šviesų:

1) nuo spalio 1 dienos iki paskutinės vasario dienos – per visą parą;
2) tuneliuose.

biggrin.gif Na, iki spalio dar yra šiek tiek laiko biggrin.gif O kaip dabar?
Tai taip ir likau nesupratus visvien - vienur rašo taip, kitur - kitaip g.gif Ai, matysim, kaip dauguma daro biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 15 liepos 2016 - 21:33
QUOTE(pašnekutė @ 2016 07 15, 22:32)
Papildyta:

Tai taip ir likau nesupratus visvien - vienur rašo taip, kitur - kitaip  g.gif  Ai, matysim, kaip dauguma daro biggrin.gif

Na dabar šviesiu paros metu,kai geras matomumas,tikrai nereikia. Bet tai kadangi LT visad turi būt įjungtos šviesos,tai mes į PL įvažiavus jų ir neišjunginėjam. Refleksas yra visad įjungt,tai MB ir PL su įjungtom važinėja. O tai paskui,vėl grįžus į LT,pamirštume įsijungt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 07 15, 21:32)
Papildyta:

Tai taip ir likau nesupratus visvien - vienur rašo taip, kitur - kitaip  g.gif  Ai, matysim, kaip dauguma daro biggrin.gif

doh.gif OMG doh.gif baikit nesamones platint ir zmones klaidint. Cia ne Pasnekutei. taip, kadaise Pl reikejo vazineti su sviesomis nuo .....men. iki ....men. Bet tai buvo seniai. Laikai pasikeite kaip ir Lietuvoj. Dabar Lenkijoj privaloma vazinet su ijungtom sviesom visa para! Ir ne primi metai cia taip. Viena, kas PL dar nepasikeite, tai ten vis dar nereikalaujama ziema vazinet su zieminem padangom, nori, vazinek ir su vasarinem, niekam neidomu. Bet sviesos privalo but.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 07 16, 20:17)
doh.gif OMG  doh.gif baikit nesamones platint ir zmones klaidint. Cia ne Pasnekutei. ...

Tikrai taip, visi tvarkingai važinėja su šviesom. Vakar specialiai nuvažiavom patikrinti biggrin.gif
O prie to paties ir nusipirkom šį bei tą.
Ant sienos nestabdė - vienas ekipažas stovėjo ir jau turėjo nusičiupę "kepsnį", tai mes ramiai praslydom. Rožiniame namuke kursas buvo 4.38, bet paklausus dėl didesnės sumos, davė 4.39. Į tradicines, mylimas Piko bazes nevažiavom, net nejauku kažkaip... biggrin.gif Tesco buvom jei ne pirmi, ta vieni iš jų. Prekių, kur geresnėm kainom, buvo... tik kainos. Vakare nepapildyta, ir tik prieš pat mums išeinant užsimiegoję darbuotojai atsistūmė neitin didelį padėkllą su prekėm. Jauna mergaičiukė stovi ir žiūri, ir nežino, kur ką dėt, kaip iš kalbos supratau doh.gif biggrin.gif O šiaip žmonių mažai, daugiausia - prie mėsos. Gal kokie 3-4.
Kas mane nemaloniai nuteikia, kad žuvis pas juos nepigesnė, o ir pasirinkimas neperdidžiausias. Arba nežinom "žuvingų" vietų biggrin.gif
Turgus šį kart nemažas, tik pasikuitinėti ten nelabai buvo kada, tai pasiėmėm trešnių po 6zl./kg, dar šio-to ir spaudėm toliau. Šį kart kompanijoj turėjom vyriškį - bambeklį, tai vien jo buvimas spartino veiksmą lotuliukas.gif Nors didvyriškai tylėjo, bet kančios perkreiptas veidas buvo iškalbingas lotuliukas.gif (nu, blyn, niekas per jėgą ten netraukė doh.gif ).
Toks patarimas - nepirkit nieko pirmose turgaus eilėse - galit rasti, kad tolimesnėse lygiai tas pats - pigiau mirksiukas.gif
Vyriškiui reikėjo elektros prekių, tai nieko nenusipirko Chatoj nei Obi. Kitur nebevažiavom, nes... rozetės ir kištukai, pasirodo, Lenkijoj kitokie, nei Lietuvoj ohmy.gif doh.gif Ot cirkas. O "automatukai" arba ne tokie, arba net brangesni. Supyko ir į kitas nebenorėjo važiuot. Žmonių tose pardėse beveik nebuvo.
Dar aplankėm Biedronką ir Kaufland. Biedronkoj akcija jaunom bulvėm - 0.75zl/kg. Manėm, imsim maišą. Bet supakuotos palaidai, dėžutėse. Tai gavom rinktis. O ir smulkios dauguma. Tai per dėžių tarpus nužiūrėjau, kad apačioj yra didesnių - atsikraustėm, ir prisirinkom... 3 tuos peršviečiamus maišiukus doh.gif Mažoka, bet kad likusios tai visai jau mažos.
Žmonių buvo, bet gan saikingai. Net neįdomu biggrin.gif
Tiesa,jei skaito, tai linkėjimai porelei, mano dukrai iš panosės Stokrotkoj nupirkusiai paskutines 2(!)dešras su daržovėmis, kiekviena virš 2 kg. Ji taip norėjo ir taip nusiminė, net širdį suspaudė sad.gif Jei nebūtume apie jas kalbėję, būtumėt nė neatkreipę į jas dėmesio doh.gif Bet užtat Kauflande gavom pigiau thumbup.gif Taigi, nėr to blogo... biggrin.gif
Atsakyti