O koks padarytas ortakio diametras?Nežinau, kol kas uždengtas senuoju gartraukiu... Ir bus kampas, nes kaitlente bus ne po ortakiu.
QUOTE(zuzla @ 2018 01 02, 18:56)
Nežinau, kol kas uždengtas senuoju gartraukiu... Ir bus kampas, nes kaitlente bus ne po ortakiu.
Na geraiu žinoti tada ir pagal jo išmatavimus parekomenduosime nes galite nusipirkti galingą gartraukį kuriam reikia Ø 150 mm diametro o pas jus tik Ø 100 mm tada visai nebus efektyvus gartraukis+triukšmingas.
gal galite rekomenduoti ir 100, ir 150 ortakiui? geriausia, kad būtų neištraukiamas ir pilnai įmontuojamas, 60 cm, iki 400 eur. patalpa virtuvė/valgomasis 15 kv.m.
Laba diena,
Ar galite padėti apsispręsti dėl paskutinio įrenginio virtuvėje - gartraukio?
Gal kas susidūrė su Elica Naked ( gali ką gero/blogo apie jį pasakyti? Mums reikia gartraukio salai, norėtume išvengti nuo pat lubų kabančio griozdo (ir ortakių vedžiojimo), tad šis variantas teoriškai turėtų bent atrodyti neblogai. Klausimas, ar jo trauka pakankama?
Nišinė 25m2 virtuvė 80m2 patalpoje.
QUOTE(Connectivity @ 2018 01 04, 16:47)
Gal kas susidūrė su Elica Naked gali ką gero/blogo apie jį pasakyti? Mums reikia gartraukio salai, norėtume išvengti nuo pat lubų kabančio griozdo (ir ortakių vedžiojimo), tad šis variantas teoriškai turėtų bent atrodyti neblogai. Klausimas, ar jo trauka pakankama? Nišinė 25m2 virtuvė 80m2 patalpoje.
Standartinė trauka: 208 - 384 m³/h.
Intensyvus režimas: 515 m³/h.
Triukšmingumas (standartinė trauka): 51 - 66 dB.
Triukšmingumas (Intensyvus režimas): 72 dB.
Kaip tokio tipo ir už 500, tai neblogas. Garsokas, mažoka trauka, bet gražiai, kokybiškai padarytas ir pigus.
Sveiki, ką patartumėte dėl gartraukio?
Uždara virtuvė, nepilni 9 kv. m.
Šiuo metu turimas nuo seno įmontuotas gartraukis, kurio negaliu pakęsti (o jis turbūt manęs): reikia gan dažnai plauti tas metalines groteles
, kartais persistengiu, tad man jos išsiardo - tuomet reikia pirkti naujas
, be to dar yra anglies filtras, kurį reikia kasmet keisti (kaip ir minėjau, senas modelis, tad tas anglies filtras man kasmet atseina apie 70 EUR).
Svarbiausia - minimali priežiūra (filtrų plovimas, viso gartraukio valymas ir pan.) bei, kad nebūtų brangus ir palyginus dažnas anglies filtro keitimas.
Nesvarbu triukšmingumas, svarbiau - atliktų savo darbą. Ir turbūt geriau, kad būtų platesnis nei elektrinė viryklė? Tuomet reikėtų virš 60 cm.
Kaip suprantu, dėl lengvesnės priežiūros (viso gartraukio valymas), man labiau tiktų vėl įmontuojamas nei sieninis? O yra tokių įmontuojamų, kad būtų lygus paviršius (t. y. be tų grotelių) ir nereikėtų dažnai ko nors keisti?
Turbūt, pagal mano norus, man labiausiai tiktų toks variantas. Bet...
Nestoviu prie puodo, tad būna ima ir pradeda bėgti puodas... Tad iš karto atmečiau tokius...
Labai lauksiu patarimų
Ačiū
Šiuo metu turimas nuo seno įmontuotas gartraukis, kurio negaliu pakęsti (o jis turbūt manęs): reikia gan dažnai plauti tas metalines groteles

Svarbiausia - minimali priežiūra (filtrų plovimas, viso gartraukio valymas ir pan.) bei, kad nebūtų brangus ir palyginus dažnas anglies filtro keitimas.
Nesvarbu triukšmingumas, svarbiau - atliktų savo darbą. Ir turbūt geriau, kad būtų platesnis nei elektrinė viryklė? Tuomet reikėtų virš 60 cm.
Kaip suprantu, dėl lengvesnės priežiūros (viso gartraukio valymas), man labiau tiktų vėl įmontuojamas nei sieninis? O yra tokių įmontuojamų, kad būtų lygus paviršius (t. y. be tų grotelių) ir nereikėtų dažnai ko nors keisti?
Turbūt, pagal mano norus, man labiausiai tiktų toks variantas. Bet...

Labai lauksiu patarimų
Ačiū

QUOTE(al-ta @ 2018 01 07, 02:25)
Sveiki, ką patartumėte dėl gartraukio?
, kartais persistengiu, tad man jos išsiardo - tuomet reikia pirkti naujas
, be to dar yra anglies filtras, kurį reikia kasmet keisti (kaip ir minėjau, senas modelis, tad tas anglies filtras man kasmet atseina apie 70 EUR).

1. nepilni 9 kv. m. - pagal virtuvės dydį tiks bet koks.
2. dažnai plauti tas metalines groteles - plaunate tiek kiek reikia - priklausomai nuo to ką ir kiek kepate.
3. anglies filtras, kurį reikia kasmet keisti - tai gal ir dažniau keisti reikėtų, jei groteles tenka "dažnai plauti". Nenorite keisti anglies filtrų - garus išveskite į lauką.
Sveiki.
Reik pagalbos renkantis garų surinkėją. Patalpa bendra su kambariu 29 kvadratai, virtuvės dalis 6 m2. Tai jei skaičiuot pagal formulę reikia kažkur 900 ištraukimo per valandą. Ortakis 150 . norėtūsi į spintelę bet paieškojau tokių nerandu.Ar aš či a per galingo ieškau.

Reik pagalbos renkantis garų surinkėją. Patalpa bendra su kambariu 29 kvadratai, virtuvės dalis 6 m2. Tai jei skaičiuot pagal formulę reikia kažkur 900 ištraukimo per valandą. Ortakis 150 . norėtūsi į spintelę bet paieškojau tokių nerandu.Ar aš či a per galingo ieškau.

QUOTE(rimulėėė @ 2018 01 08, 14:23)
Sveiki.

Kartu su kambariu niekas neskaičiuoja...norite įmontuojamo teleskopinio ar įmontuojamo neištraukiamo?
QUOTE(Kikker @ 2018 01 08, 15:26)
Kartu su kambariu niekas neskaičiuoja...norite įmontuojamo teleskopinio ar įmontuojamo neištraukiamo?
o kodėl kambario neskaičiuoja, nes niša tai labiau dėl vaizdo, vistiek tai praktiškai kambarys. pas dukra kai nuvažiuoju ten irgi kažkur 25 kmbarys virtuvė jame, tai neatidarius balkono kept neišeina. o atsidarius mane amzinai sutraukia.
Teleskopinis taip suprantu ištraukiamas. Neištraukiamo nemačiau naturoj kaip veikia. , svarbu gerai trauktų, nes paskui kambarys sudvista kokiais blynais.
Taip kad pasitikiu jumis gal ką padoraus rekomenduotumėt.
QUOTE(rimulėėė @ 2018 01 08, 15:41)
o kodėl kambario neskaičiuoja, nes niša tai labiau dėl vaizdo, vistiek tai praktiškai kambarys. pas dukra kai nuvažiuoju ten irgi kažkur 25 kmbarys virtuvė jame, tai neatidarius balkono kept neišeina. o atsidarius mane amzinai sutraukia.
Teleskopinis taip suprantu ištraukiamas. Neištraukiamo nemačiau naturoj kaip veikia. , svarbu gerai trauktų, nes paskui kambarys sudvista kokiais blynais.
Todėl kad ten ne virtuvė o kambarys todėl paskaičiuoti galima tik tai nebus tikslūs duomenys...gartraukis veiks efektyviai tik tuomet kai patalpoje bus užtikrinamas pakankamas šviežio oro pritekėjimas iš lauko, jei gaminimo metu bus pravertas langas. Taip pat patarčiau gartraukį įjungti maksimaliu pajėgumu keletui minučių prieš pradedant gaminti kad susidarytų oro apykaita patalpoje po to mažinti iki minimumo.
Neištraukiamas veikia kaip ir ištraukiamas tiesiog jo nesimato nereikia pastoviai ištraukinėti.Neištraukiamas gali būti
https://elica.com/AT-en/hoods/hidden
Ištraukiamas
https://www.electrol...ood/efp60460ox/
QUOTE(rimulėėė @ 2018 01 08, 17:41)
Todėl, kad nesąmonės gaunasi, kaip kad Jūsų 900 m³/h (pagal IEC standartus). Tokio nerasite, o jei rastumėte - nepirktumėte. Nors gal klystu, juk ne visi uždirba minimumą ...