Įkraunama...
Įkraunama...

TURKIJA

QUOTE(Forgete @ 2016 07 12, 11:01)
susirgo pulinga angina, prireike 5 dienu klinikoje. Kreditines draudima panaudojom viesbucio daktarui - pirma diena kreipemes i viesbucio daktara, bet kai nepadejo vykom i klinika. klinikoj isaugo suma nei ta minimali, del to butu teke kreiptis i musu draudima ieskoti kazkokiu valstybiniu ligoniniu ir t.t.. tam kad negaisti laiko ir vaika gydyti kuo skubiau kreipėmės i visa para dirbancia privacia klinika, eme musu draudimus ir pilde kad mes sergam, t.y. isnaudojo musu minimalias sumas. klinika pati sukontaktavo su draudimu, mums moketi nieko neteko ir su draudimu daugiau jokiu reikalu neturejom.

Tai va ir klausimas, kiek čia realios tos išlaidos buvo, o kiek tiesiog klinika pasinaudojo galimybe pasiimti pinigų iš draudimo... Aš net Lietuvoj kiek su privačiu draudimu eidavau (buvo darbovietė apdraudus), tai užtekdavo tik pasakyt, kad draudimas dengia išlaidas, tuoj tieeeek prigalvodavo papildomų tyrimų ir "būtinų" procedūrų... Viena klinika už eilinę ginekologo apžiūrą kažkada beveik 600 lt priskaičiavo, kai be draudimo einant privačiai apie 120 kitoms pakakdavo. O čia - užsienio klinika, kas ten sugebės įrodyt, kad prirašė ar priskyrė kažko, kas nebuvo būtina... g.gif
iš kitos pusės - būtent, užsienio klinika, ir kaip žinot, kad kainos tikrai baisulinės ir mūsų turimo 50.000 EUR limito nepakaks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasniuke @ 2016 07 12, 10:07)
Oho  blink.gif Gal aš ne viską suprantu iki galo, bet tos sumos nemažos būna medicininių išlaidų. Jei viešbučio daktaras išnaudojo limitą, tai kokia ta suma? Kaip tik dabar žiūrinėjuos draudimą, tai medicininių išlaidų 100 000 pagrinde, o nelaimingų atsitikimų svyruoja nuo 4000 iki 40 000 net. Kad šimtą tūkstančių išnaudot, tai jau tikrai reikia apsirgt nejuokais manau  blink.gif O Turkijoj gidė sakė, kad turkai veža į privačias visada turistus.

ne, niekas neisnaudojo simtais tukstanciu. Tiesiog pagal sutarti su draudimu iki nustatytos sumos gali gydytis ir i draudima nesikreipti ligos metu. tuo metu ta suma buvo gal 120 ar 160 euru zmogui. Kai med paslaugos virsija ta nustatyta suma tai turi kreiptis i savo draudima, ieskoti valstybines ligonines kuri dirba su soc draudimu ir tada tau draudimas turi patvirtinti gydytis toj ligoninej ar ne. mes nelaukem, buvo savaitgalis, tiesiog išnaudojo musu tuos po 120 keliom dienom ir tiek. Nepamenu dabar tiksliai sumos, viesbucio daktaras tikrai zinau kad kainavo 50 euru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 12 liepos 2016 - 10:22
QUOTE(Hastalavista @ 2016 07 12, 10:22)
o man dar dėl draudimo klausimas iškilo, kaip darot tie, kas turit kreditines korteles su kelionių draudimu visai šeimai: pakanka jo, ar visgi dar papildomai draudžiatės?  g.gif

Mes draudėmės papildomai civilinės atsakomybės draudimu. ax.gif

QUOTE(Jerda @ 2016 07 12, 10:28)
+370 reikia rinkti.Prieš išvykstant pasiskaitykite kokie tarifai, ypač interneto. Turkija ne ES todėl tarifai dideli.

Arba, jeigu kas, tai atskridus į TR ateina SMS į telefoną : "Sveiki atvykę...."ir visos pokalbių, žinučių ir interneto kainos surašytos. Reikia mokėti ir už išeinančius ir už įeinačius skambučius.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2016 07 12, 10:21)
ne, niekas neisnaudojo simtais tukstanciu. Tiesiog pagal sutarti su draudimu iki nustatytos sumos gali gydytis ir i draudima nesikreipti ligos metu. tuo metu ta suma buvo gal 120 ar 160 euru zmogui. Kai med paslaugos virsija ta nustatyta suma tai turi kreiptis i savo draudima, ieskoti valstybines ligonines kuri dirba su soc draudimu ir tada tau draudimas turi patvirtinti gydytis toj ligoninej ar ne. mes nelaukem, buvo savaitgalis, tiesiog išnaudojo musu tuos po 120 keliom dienom ir tiek. Nepamenu dabar tiksliai sumos, viesbucio daktaras tikrai zinau kad kainavo 50 euru.

blush2.gif O aš persigandus jau buvau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyteee @ 2016 07 12, 10:01)
Kas tas "roaming'as, kuri reikia telefone aktyvuoti norint skambinti i LT? O kaip susisiekti telefonu su kitais esanciais Turkijoje? Paprastai rinkti numeri ar kazkoki koda reikia priekyje surinkti?

uzsienyje skambinant, man atrodo vietoj pirmojo "8" reikia rinkti +370
"roaming'as - tai yra galimybe skambinti bunant uzsienyje blush2.gif

o man dar dėl draudimo klausimas iškilo, kaip darot tie, kas turit kreditines korteles su kelionių draudimu visai šeimai: pakanka jo, ar visgi dar papildomai draudžiatės?  g.gif

manau pakanka kreditines korteles draudimo - as tik is banko visada paimu pazyma, nors ir sako, kad nereikia

mes esam naudojesi draudimu Egipte, bet seniai, gal pries 8metus. Kadangi vaziavome i ligonine ir reikejo lasines, tai suma buvo didesne, be to mes nenorejom moketi ir po to susigrazinti - tada susisiekeme su draudimu Lietuvoje ir jie lyg garantini rasta faksvo. Seniai buvo, nelabai jau ir prisimenu detaliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebriuk: 12 liepos 2016 - 11:12
Pernai pasinaudojom swed banko kreditines korteles draudimu. Susirgo dukryte,paskambinau tez tour gidei, ji susiskambino su klinika, uz 30 min.jau lauke automobilis prie viesbucio, nuveze i klinika. Ten paprase draudimo poliso, pasakiau,kad turiu su kreditine draudima, tai atsisviete mano ir dukrytes pasus, ir kreditine. Apziurejo gydytojas, skyre gydyma ir parveze atgal. Uz nieka nereikejo mums moketi.
Atsakyti
Tai jaučiu neimsiu ir aš papildomo draudimo, turėtų pakakt gal...
QUOTE(Kasniuke @ 2016 07 12, 11:29)
blush2.gif O aš persigandus jau buvau  lotuliukas.gif

aš irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2016 07 12, 12:07)
Tai jaučiu neimsiu ir aš papildomo draudimo, turėtų pakakt gal...

aš irgi  biggrin.gif

Swed banke paprasem pazymos,kad turim draudima su kreditene kortele.ir viskas.mums tikiosi tuo pakaks.suma draudimine pakankamai didele.neisivaizdoju kokiu paslaugu turi suteikti,kad neuztektu sitos sumos.
Atsakyti

Mes draudziames visada papildomu draudimu. Mums 3 kainuoja iki 15 eur, bet ramu buna. Pernai dukra sublogavo, tai kraujo tyrimai + laselines+ vaistai = 700 eur. Vaziuojant tik su banko kreditine butu teke susimoketi ir pinigus susigrazinti grizus. Dabar nereikejo nieko moketi.
Mums begulint pagulde moteri, apsivertusia su keturraciu. Jai padare rentgena ir fiziologinio 500 ml sulasino. Turejo susimoketi 500 eur vietoje, kadangi buvo draudimas tik su kreditine kortele...

Tad siulau isivertinti, ar butu pakankamai pinigu susimoketi tokioms saskaitoms, jei prireiktu, ar geriau susimoket uz papildoma draudima ir but ramiems.
Atsakyti
Dar dėl draudimų - girdėjau, kad kai kurie draudimai nekompensuoja gydymo išlaidų, jei pvz paslydot ir susilaužėt koją, o kraujyje rasta alkoholio. Jei labai pigus draudimas, verta pasidomėt niuansais.
Atsakyti
Katik patikslinau swedbanke,kokiu atveju reika skambinti i Lietuva draudikui.jei neturit liesu susimoketi uz suteiktos paslaugos ar gydima,reikia skambinti ir jie tada tariasi su ta istaiga kur jus gydotes, kad jums nereiketu moketi.arba apmokat patis ir paimat saskaitos, ligos israsus.ir grizus i Lietuva draudimas perveda pinigus.jeigu jus susirgot per nedarbo diena ar nedarbo valandom (swedbanko draudimas),tai reikia skambinti i SOS INTERNATIONAL +4570105050.cia kaskokia organizacija,kuri atstovauja draudimo atstovus visame pasaulija.ir jie sio atveju atstovaus swedbanka.ir tarsis su gydimo istaiga,kad jums nereiketu moketi.Stai ka as suzinojau.gal kam pravers sie kontaktai.
Atsakyti
QUOTE(eduardic @ 2016 07 12, 16:30)
Katik patikslinau swedbanke,kokiu atveju reika skambinti i Lietuva draudikui.jei neturit liesu susimoketi uz suteiktos paslaugos ar gydima,reikia skambinti ir jie tada tariasi su ta istaiga kur jus gydotes, kad jums nereiketu moketi.arba apmokat patis ir paimat saskaitos, ligos israsus.ir grizus i Lietuva draudimas perveda pinigus.jeigu jus susirgot per nedarbo diena ar nedarbo valandom (swedbanko draudimas),tai reikia skambinti i SOS INTERNATIONAL +4570105050.cia kaskokia organizacija,kuri atstovauja draudimo atstovus visame pasaulija.ir jie sio atveju atstovaus swedbanka.ir tarsis su gydimo istaiga,kad jums nereiketu moketi.Stai ka as suzinojau.gal kam pravers sie kontaktai.

AČIŪ už informaciją 4u.gif
Atsakyti