Pagalvociau, kad Airijos simbolis

Man fainas visai.
Pogrebnojui po jo kostiumu gal truputi pasikuklinti reiktu
Pogrebnojui po jo kostiumu gal truputi pasikuklinti reiktu

Šeštadienio rytą Vilniuje brolis Astijus pakrikštijo premjero Algirdo Butkevičiaus anūkę
Skaitykite daugiau: http://stilius.lryta...utm_medium=Copy
tas tai taip, tik kam ta balerina maldų namuose
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 06 29, 13:19)
Man irgi asmenšikai kraupu skaityti, jog kunigėlių nuomonė laikoma tokia pat svaria, kaip mokslo atstovų-medikų, be kurių apskritai gyventume ant baisiausių ligų ir mirties slenksčio.
Nežinau, kaip šiais laikais, bet sovietmečiu Kunigų seminarijoje mokymo programos būtų galėjęs pavydėti kiekvienas filologijos ar filosofijos studentas. O kažin kokiais "tamsybininkais" Tamsta laikytumėte gamtos mokslų daktarą, fiziką ir vyskupą Joną Borutą ar chirurgą, humanitarinių mokslų daktarą Andrių Narbekovą?
QUOTE(Maja Di @ 2016 06 29, 23:26)
Ironizavau
, tas dvi ląsteles vaiku, žmogumi ar gyvybe vadinat jūs, oponentės. Na ir kas, vyks teisinis procesas, ar maža jų vyksta dėl vienokių ar kitokių priežasčių.
O kaip dėl abortų? Kodėl nesiūlot uždraust? Pati sakėt, kad esat prieš abortų uždraudimą. Vadinas tai kas moters gimdoj, galima nužudyt, o kas dar neįdėta-ne
. Ir aplamai, kam tie genetikos centrai, kur matant, kad vaikas gims su apsigimimais, siūloma nutraukt nėštumą. Uždaryt tuos centrus, nes reikia gimdyt visus
. Kažkas čia moralizavo, kad embrionai atrenkami, kurie stipresni, o silpnesni nužudomi
.

O kaip dėl abortų? Kodėl nesiūlot uždraust? Pati sakėt, kad esat prieš abortų uždraudimą. Vadinas tai kas moters gimdoj, galima nužudyt, o kas dar neįdėta-ne

Negi nematote skirtumo tarp "netyčiukų" ir sąmoningo vaikų "gaminimo" tam, kad dalis jų būtų sunaikinta?
QUOTE(Ašaka @ 2016 07 02, 16:13)
Nežinau, kaip šiais laikais, bet sovietmečiu Kunigų seminarijoje mokymo programos būtų galėjęs pavydėti kiekvienas filologijos ar filosofijos studentas. O kažin kokiais "tamsybininkais" Tamsta laikytumėte gamtos mokslų daktarą, fiziką ir vyskupą Joną Borutą ar chirurgą, humanitarinių mokslų daktarą Andrių Narbekovą?
Pas Narbekovą lankiau paskaitas universitete. Apie jį turiu labai aiškią, NEIGIAMĄ, nuomonę. Toli gražu man jis joks ne autoritetas.
QUOTE(mjforever @ 2016 07 02, 14:41)
Skaitykite daugiau: http://stilius.lryta...utm_medium=Copy
tas tai taip, tik kam ta balerina maldų namuose
kas?

Pas Narbekovą lankiau paskaitas universitete. Apie jį turiu labai aiškią, NEIGIAMĄ, nuomonę. Toli gražu man jis joks ne autoritetas.
kas drįstu abejoti

teko man irgi klausytis jo. patiko.
QUOTE(Ašaka @ 2016 07 02, 15:13)
Negi nematote skirtumo tarp "netyčiukų" ir sąmoningo vaikų "gaminimo" tam, kad dalis jų būtų sunaikinta?
gaunasi keista situacija Lietuvoje. Negalima zudyti embrionu, bet galima zudyti jau susiformavusius, gimdoje isitvirtinusius vaikus. Abortas gi leidziamas.
QUOTE(Karusia @ 2016 07 02, 18:48)
Aha, man ir "patiko"; subjektyvus, viską vertina tik per krikščionišką prizmę, įvyniojęs savo kalbą į gražų popierėlį.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 02, 19:34)
Aha, man ir "patiko"; subjektyvus, viską vertina tik per krikščionišką prizmę, įvyniojęs savo kalbą į gražų popierėlį.
kaip įsivaizduoji 'objektyvią nuomonę"? tą, kuri atitinka tavąją?
QUOTE(Karusia @ 2016 07 02, 20:41)
Ne, kuri atitinka Dagio.
QUOTE(Nakviša @ 2016 07 01, 13:05)
Mane irgi. Pirmieji universitetai,kaipo tokie dariniai, atsirado 3 a. prieš mūsų erą. Krikščionybe tada dar net nekvepėjo.
Kaipo tokie, universitetai atsirado akurat laikotarpio, vadinamo viduramžiais, vyduryje. Dėl pirmųjų mokyklų (o ne privadus vaikų mokymas namuose) Europoje, gimnazijų, tai jos atsirado "tik" prieš 2500 metus, bet, vėl gi, užtenka pasidomėti žodžio kilme, kad būtų aišku, kokia pradžioje buvo jų "mokymo" programa.
QUOTE(mjforever @ 2016 07 01, 13:31)
senovės Graikijoj atsirado, vietoj bažnyčių buvo statomi mokslo, filosofijos namai, o Dievai gyveno savo gyvenimą.
Irgi painiojate universitetus su gimnazijomis, o teiginiui dėl mokyklų statymo vietoje šventyklų pagrįsti būkite maloni nurodyti bent vieną faktą, kad kokio nors graikų panteono dievo šventykla būtų nugriauta tam, kad būtų pastatyti "mokslo namai".
QUOTE(Karusia @ 2016 07 02, 19:41)
Kataliku baznycioje JOKIOS NUOMONES nera, tik oficialios dogmos. Su labai nedideliais nukrypimimais.
Tai tas pats kai klausytis kokios organizacijos oficialaus ruporo.
Kataliku baznycia turi nuomone, kuri yra is esmes nepriimtina ir net nediskutuotina normaliu zmoniu tarpe, nes ji remiasi fantastinemis ju religijos prielaidomis.
Nuomone nediskutuotina, bet jos elementai - kodel ne.
Daug kas ju pozicijoje yra pozityvu, bet negalima apie tai diskutuoti su asmenimis kurie yra angazuoti religines organizacijos. Nes jie NEGERBIA nieko iskyrus savo dogmas.
Logikos pas juos nerasta.
Sakysim teiginys, kad universitetai atsirado viduramziais nesiskiria nuo to, kad tarybu Lietuvoje autostradas pradejo statyti sovietai, o Vokietijoje - nacistai. Tai ka cia reikia pradet visus garbint?
Universitetai ir visas kitas progresas ateidavo net tamsiais periodais, letai bet ateidavo...