Įkraunama...
Įkraunama...

Pletkai ir diskusijos apie dienos aktualijas

QUOTE(Pink Pepper @ 2016 07 05, 11:53)
Nepasakokit man pasakų. Kam tada tie gąsdinimai pragaru? Kam tas amžinojo gyvenimo žadėjimas? Bijo numirt, bijo suvokt, kad niekas neįsikiš, neapsaugos ir neišgelbės nuo galimų ligų, nelaimių, todėl ir pasirenka tikėti. Pasimeldžia ir ramiau. O jei kas atsitiks, tai dievo valia. Vadinasi, yra kažkoks aukštesnis tikslas. Taip save ramina.

Apskritai religijos buvo sukurtos valdyti žmonėms. Kad patys vargingiausi dirbtų ir nesiskųstų. Mat jiems bus atlyginta po mirties!
Visos religijos tuo pagrįstos. Garbink dieva, atgailauk, meskis ir tau bus atsakyta (you wish biggrin.gif )

Cia jusu problema, kad matote gasinimus pragaru ir baime. Pagal savo vidu mes priima ir matome info. Kiek sutikau giliai tikinciu zmoniu, apie pragarus neisgirdau ne zodzio. Tik gailestingumas ir atjauta.
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2016 07 05, 11:07)
Cia jusu problema, kad matote gasinimus pragaru ir baime. Pagal savo vidu mes priima ir matome info. Kiek sutikau giliai tikinciu zmoniu, apie pragarus neisgirdau ne zodzio. Tik gailestingumas ir atjauta.

Kaip suprast "jūsų problema, kad matote pragarus"? Tai neigsit, kad krikščionybėje neegizstuoja pragaras ir manymas, jog ten pateksi, jei būsi blogas? Neigiat nepalankius faktus. Puikiai žinom, kad krikšionybėje už neatsidavimą dievui, keliausi į velnių buveinę.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 05, 11:07)
Na taip, nes krikščioniams paprasčiau nusimuilinti, kad "ne ne, pas mus ST ne prie ko", nors ten aprašomas tas pats dievas, to pačio jėzaus tėvas tik, kadangi jo įvaizdis ten ne pats geriausias, tai būtent tos dalies nepripažįsta. Much logic biggrin.gif

Pati neseniai rašėte, kad krikščionys tiki Jėzumi ir jo nuotykiais. ST buvo sukurtas iki Jėzaus gimimo ir tai davė pagrindą judaizmui. O po Jėzaus gimimo buvo parašytas NT, kuris davė pagrindą krikščionybei. Tarkim protestantai netgi nepripažįsta visų ST knygų, o jie yra krikščionys.
Čia tas pats kas sakyti, kad Lietuva vis dar vadovaujasi tarybiniais įstatymais, nes nu juk prieš tai ji buvo TSRS sudėtyje. Kas kad valstybė jau kita.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 05, 10:51)
Jei Dievas yra visur, kodėl negali sutuokti ne bažnyčioj? Na kad išskirtų kunigas dar negirdėjau, gal tamsta turit daugiau žinių šioje srityje.

Jie gali anuliot santuoką biggrin.gif
http://www.bernardin...liojanti/126270
http://www.gratum.lt...os-anuliavimas/

QUOTE(Pink Pepper @ 2016 07 05, 10:53)
Nepasakokit man pasakų. Kam tada tie gasdinimai pragaru? Kam tas amžinojo gyvenimo žadėjimas? Bijo numirt, bijo suvokt, kad niekas neįsikiš, neapsaugos ir neišgelbės nuo galimų ligų, nelaimių, todėl ir pasirenka tikėti. Pasimeldžia ir ramiau. O jei kas atsitiks, tai dievo valia. Vadinasi, yra kažkoks aukštesnis tikslas. Taip save ramina.

Apskritai religijos buvo sukurtos valdyti žmonėms. Kad patys vargingiausi dirbtų ir nesiskųstų. Mat jiems bus atlyginta po mirties!
Visos religijos tuo pagrįstos. Garbink dieva, atgailauk, meskis ir tau bus atsakyta (you wish biggrin.gif )

drinks_cheers.gif Patyriau ir aš kartą kunigo palinkėjimą, kad susitiksim vis vien prie vienų vartų, va tada tai bus man už nesižegnojimą lotuliukas.gif ... Baisi nuodėmė rolleyes.gif
Atsakyti
Eikit gal jau į Religijos skyrelį. Kelinta diena apie tą patį.
http://www.supermama...howtopic=981578
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 05, 11:10)
Pati neseniai rašėte, kad krikščionys tiki Jėzumi ir jo nuotykiais. ST buvo sukurtas iki Jėzaus gimimo ir tai davė pagrindą judaizmui. O po Jėzaus gimimo buvo parašytas NT, kuris davė pagrindą krikščionybei. Tarkim protestantai netgi nepripažįsta visų ST knygų, o jie yra krikščionys.
Čia tas pats kas sakyti, kad Lietuva vis dar vadovaujasi tarybiniais įstatymais, nes nu juk prieš tai ji buvo TSRS sudėtyje. Kas kad valstybė jau kita.

Bet krikščionys (ir katalikai tame tarpe) tiki ir dievu-tariamu jėzaus tėvu. Garbina tą patį tėvą net labiau nei jėzų. Tai vis tiek išeina, kad garbinate tą, kuris buvo žiaurus, negailestingas ir t.t. Vis tiek krikščionys privalo būti nuolankūs ir garbinti tą tėvelį, kad ir koks jis ten buvo. Ar norite pasakyti, kad nepripažįstate st, manote, kad ten melas ir dievas niekada nebuvo žiaurus? klausiu jūsų, kaip krikščionės. Įdomus jūsų požiūris g.gif Ar jūs tada garbinate tik jėzų?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 07 05, 11:10)
Jie gali anuliot santuoką biggrin.gif

Kunigas negali, tik bažnyčios tribunolas. Ir dar yra tam tikros sąlygos.
Atsakyti

! 
Normaliai paprašius negalit baigt ginčytis. Religijai, tikėjimui yra skirtas atskiras subforumas, ten ir tęskite savo diskusijas. Visos žinutės ta tema po šio įspėjimu bus perkeltos ten
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2016 07 05, 11:07)

Aš matau, kaip yra, o jums nepatogu pripažint, kad tai tiesa. Geru žmogum galima būti ir be religijos, ir gąsdinimų. Kaip tik, sakyčiau, jeigu tu geras tik dėl to, kad dievas taip liepė, tai tavo gerumas yra iš išskaičiavimo, belaukiant kažkokio atpildo. O dievo gailestingumas ir atjauta kam jums? Kad apsaugotų nuo blogų dalykų, kad nepapultumėt į pragarą? Na tai pagrindas ir yra baimė, kad ir kaip besistengtumėt išvartyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 05 liepos 2016 - 10:28
QUOTE(ernoja @ 2016 07 05, 11:15)
Normaliai paprašius negalit baigt ginčytis. Religijai, tikėjimui yra skirtas atskiras subforumas, ten ir tęskite savo diskusijas. Visos žinutės ta tema po šio įspėjimu bus perkeltos ten

Kodėl išvarot? smile.gif Apie gėjus irgi yra atskira tema, o kiek čia pridiskutavom, niekas nevarė. Tas pat su kitom temom dažnai būna, kad išeina iš kalbos ir visai su pletkais nesusijusios diskusijos prasideda. Nematau prasmės veržtis į religijos forumą ir kažką aiškint, vis tiek ten daugiausiai tik religingos lankosi, ten jų "namai". Čia tas pats, jei užsivedus kalbai apie veganizmą, varytumėt į veganų subforumą diskutuot, arba kaip čia buvo apie dirbtinį apvaisinimą - į nesulaukiančių gandro subforumą. Realiai gi niekam netrukdo, kas nori, gali kitas temas aptarinėt, atsiras įdomesnių temų, pasibaigs šita.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 05, 10:53)
Būtent dėl to, kad viskam yra moksliniai paaiškinimai, traktuoti jėzų, kaip kažkokį dievo sūnų ir priimti tuos pasakojimus už gryną pinigą - yra mažų mažiausiai neracionalu ir naivu, gyvenant 21 a. Jo, kaip žmogaus, egzistavimas įrodytas, bet tik tiek. Manau, jis tiesiog būtų geras tų laikų oratorius-motyvacinis "coucheris".

Plius tikriausiai bioenergetikas, koks nors gydytojas žolėmis ir pan. smile.gif

Mano linksma istorija į temą smile.gif Aš jau būdama 4-5 metukų juokdavausi iš kunigėlių krikščionybės, kad dievas yra danguje. Sakydavau: kaip gali būti, jei būtų, tai nukristų bigsmile.gif biggrin.gif
Aišku, tėvai nemanė tada, kad bažnyčia blogis, nes kunigai tada mano vaikystės laikais nebuvo tokie sumaterialėję ir leido mane prie pirmos komunijos, gal dar atsižvelgė, kad leidžia dauguma, nenorėjo būti baltos varnos. Aš ten pravoliodavau durnių, pamiegodavau per paskaitėles, nes neįdomu man buvo smile.gif Atėjo tas laikas kartą į mėnesį metus laiko prieiti išpažinties. Einu rugsėjį, viskas ok, einu spalį, viskas ok, einu lapkritį, viskas ok. Ateinu gruodį kažkur daugiau į galą, prieš Kalėdas ir susidūriu su situacija: nespėju pasakyti 2-3 nuodėmių, girdžiu jau man beldžia, varyk tau atleista blink.gif unsure.gif o kur kitos mano nuodėmės? kas jas atleis???? visada baisiausias biggrin.gif pasilieku galui cool.gif
Nuo to laiko, be abejo, ta išpažintis man iš viso absurdas ėmė atrodyti ir kvailiausias išmislas. Priėjau aš tos pimos komunijos, bet po to niekada nebebuvau išpažinties ir niekada jo neisiu. Niekas nesityčios iš manęs, ne ant tos užsirovė ax.gif Jei jau vaidiname dievuliukų spektaklį, tai vaidinkime iki galo. O jei cirkas išvažiuoja, aš nebūsiu tas klounas, kuris lieka cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 07 05, 10:53)

drinks_cheers.gif ir dar kontroliuoti, ir dar mąstymą susukti, sujaukti, priburti
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 05, 10:57)
Budizme nėra dievo. Viskas remiasi tik pačio žmogaus gebėjimu gyventi taikoje su savimi ir su kitais. Sakyčiau, vienintelė religija, kuri turi kažko naudingo ir gero ax.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2016 07 05, 11:15)

Nu gražu doh.gif Aš skaitau nuo ten, kur baigiau, o ne nuo naujiausio puslapio rolleyes.gif taigi tamstos žinutės nemačiau, pamačiau tik dabar cool.gif manau, kad taip dauguma skaito rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 05 liepos 2016 - 11:02
http://lietuvosdiena...uzsienietis.htm

Kalbų mokėjimas, aišku, gerai, bet kažkoks išpindėjimas atrodo, kad jei padavėjas nekalba rusiškai, tai "kaip tai gali būti?". Daug rusų turistų mat... tai gal tegul turistai mokosi anglų kalbą, kas per arogancija, jei nori, kad užsienio šalyje visi jų valstybine kalba kalbėtų?

Pamenu dar studentavimo laikais buvo toks nutikimas man. Palangoje stovėjau eilėje prie ledų, o prieš mane - labai savimi patenkinta rusų porelė ir pradėjo diskutuoti apie tuos ledus: ką pirks, kiek pirks ir pan. Priėjus jų eilei, jie pradėjo kvosti pardavėją, kokių ledų turi, ar turi tokių, ar turi kitokių ir pan. Žodžiu, rinkosi lyg kokią mašiną tuos ledus, o pardavėja labai prasta kalbėjo rusiškai, bandė visaip jiems išaiškinti, bet nelabai sekėsi, tai tas ruselis visas persiuto ir pradėjo plūstis, kad kaip ji čia nemoka normaliai paaiškinti, kaip ji rusų kalbos nemoka ir pan. Man irgi užvirė kraujas, sakau: "aš jums galiu paaiškinti" ir pradėjau prancūziškai kalbėti, tie žiūri persikreipę, sakau: "ką - jūs prancūziškai nemokat? rimtai? kaip čia taip įmanoma?" Greit susigalvojo kokių ledų nori ir varė šalin, manęs nesupratę biggrin.gif
Atsakyti