Įkraunama...
Įkraunama...

Aktualijos

QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 11:13)
Suprasti ir pateisinti manyčiau du skirtingi dalykai. Tik gal ne visi sugeba tai atskirti. Aš taip pat suprantu kodėl vykdomi šie teroristiniai aktai, bet tai nereiškia, kad pateisinu.

Siuo atveju, man tolygu pateisinimui sitas supratimas. Nes joks sveiko proto zmogus, nebandys net suprasti teroristus, kurie zudo nekaltus zmones, kurie zudo vaikus. Isgamos ir tiek, neverti jokio supratimo.
Atsakyti
QUOTE(*South* @ 2016 07 15, 12:22)
Siuo atveju, man tolygu pateisinimui sitas supratimas. Nes joks sveiko proto zmogus, nebandys net suprasti teroristus, kurie zudo nekaltus zmones, kurie zudo vaikus. Isgamos ir tiek, neverti jokio supratimo.

Kaip tik reikia bandyti suprasti, nes tai gali padėti išvengti kitų išpuolių. Kiekvienas veiksmas turi priežastį, motyvą. Suprasti tai nereiškia užjausti.
Sakyčiau, kad Prancūzijoje per daug gyvena musulmonų, kad juos visus pradėtų stebėti ar kratyti. Todėl reikia atsijoti tai kas svarbu, o be supratimo kodėl, tai neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 11:19)
Na jau, kiek yra tekę skaityti apie islamą, tai jis tikrai neskatina agresijos, neapykantos ar nesantaikos. Visa kita jau yra interpretacijos, kaip ir krikščionybėje. Lietuvoje jau daug šimtmečių gyvena totoriai, kurie taip pat yra musulmonai. Bet kažkaip nėra tekę girdėti, kad jie būtų pilni agresijos ar skleistų nesantaiką.
Religija yra labai galingas ginklas, ir kai gali ją pakreipti kaip nori, interpretuoti kaip nori, labai lengva valdyti viskuo nusivylusius žmones.
Ir ne kartą juk rašyta apie tai kad iš UK ir kitų ES šalių į ISIS įstoja vietiniai (ta prasme europiečiai), atradę kažką tokio islame, bet būtent radikaliose jo pažiūrose.
Sakyčiau eilinis kryžiaus žygis, tik po kita vėliava ir šiek tiek kitu tikslu, ir žinoma kitais ginklais ir be abejo pasekmėm.

Man teko matyt musulmonu, kurie atsiverte i kitas religijas, nes anot ju, islamas skatina agresija, o ju dievas nekencia.

Islamas islamui nelygus. Ar tikrai totoriai ir alzyrieciai seka tas pacias normas? Katalikams viskas labai aisku - galva yra popiezius. Islame - kas? Kiek as suprantu, islamas nera homogeniskas ir jei totoriai ispazista taikuji varianta, kiti gali ta islama paversti zudymo ideologija. Ir deja, paverte.

Taip, eilinis kryziaus zygis. Si karta kito dievo vardu.

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 11:28)
Kaip tik reikia bandyti suprasti, nes tai gali padėti išvengti kitų išpuolių. Kiekvienas veiksmas turi priežastį, motyvą. Suprasti tai nereiškia užjausti.
Sakyčiau, kad Prancūzijoje per daug gyvena musulmonų, kad juos visus pradėtų stebėti ar kratyti. Todėl reikia atsijoti tai kas svarbu, o be supratimo kodėl, tai neįmanoma.

drinks_cheers.gif tai aisku, kad reikia suprasti. Kaip uzkirsi kelia, jei nezinosi priezasciu?

Stebeti ir kratyti sunku net tuos, kurie yra policijos pripazinti kaip suradikaleje. Ju yra apie 2000.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 12:28)

Būtent. Niekas nepateisina terorizmo. Reikia galvoti kaip to išvengti. O nekęsti, galvoti kaip atkeršyti kitiems musulmonams, vien dėl to, kad to pačio tikėjimo religiniai fanatai daro teroro aktus, ne išeitis.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 15, 12:29)
Man teko matyt musulmonu, kurie atsiverte i kitas religijas, nes anot ju, islamas skatina agresija, o ju dievas nekencia.

Islamas islamui nelygus. Ar tikrai totoriai ir alzyrieciai seka tas pacias normas? Katalikams viskas labai aisku - galva yra popiezius. Islame - kas? Kiek as suprantu, islamas nera homogeniskas ir jei totoriai ispazista taikuji varianta, kiti gali ta islama paversti zudymo ideologija. Ir deja, paverte.

Taip, eilinis kryziaus zygis. Si karta kito dievo vardu.

Na taip kaip iš katalikybės bėga pas provoslavus, liuteronus ar kalvinistus. Nes netgi krikščionybės pakraipos nėra vienodai taikios.
Taip kaip krikščionybė krikščionybei nelygu. Islame taip pat yra skirtingų pakraipų. Totoriai išlaikę pirminį islamą, dėl savitos kultūros ir atskirties (vis tik dauguma totorių gyveno tarp kitų religijų) jų religija nesuradikalėjo. Nėra homogeniška ir krikščionybė. Ar kitos pakraipos turi savo galvas? Taip kaip krikščionių vardu buvo žudoma, taip dabar žudoma islamo vardu. Neturėk kitų Dievų tik mane vieną. Gali interpretuoti kaip nori. Taip kad daugelį metų krikščionybė buvo tuo kuo dabar virto islamas - žudymo ideologija. Nors tiksliau tai tebuvo tik įrankis valdyti mases, užgrobti žemes, turtus, įgyti valdžią. Ten kur radikalizmas jokios religijos nebėra. Ne veltui sakoma: islamas dabar išgyvena krikščionybės viduramžius.
Baisu dėl to, kad tai vyksta mum gyvenant, mes tai matom, bijom, jaučiam. Bet po 200-300 metų tai tebus įrašas istorijoje, kuris jaudins ne ką daugiau nei mus vykę kryžiaus žygiai.
Atsakyti
Man tai atrodo, kad jau labai sunku ką padaryti, nes FR tiek musulmonų gyvena, kad visa šita konfliktinė situacija pernelyg giliai įsišaknijusi... reikia džiaugtis, kad LT dar nepanašėja į antrą Maroką ar Pakistaną, nors kas čia žino, kaip bus už kokių 30-40 metų.

Iš Šviesos, čia jums klausimas asmeniškai... o jūs pati ijaučiatės saugi dabar gyvendama FR, kur tiek musulmonų? Nėra nejauku? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miškų avietė: 15 liepos 2016 - 11:40
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 15, 12:04)
Jus kazkoks nepilnavertiskumo kompleksas kamuoja?  smile.gif

aš pacitavau, juk matėte kabutes, vieną įžymų ir galingą prancūzą ir jo gan šviežią oficialų nurodymą, ko Lietuva neturėtų daryti. Prieš įjungdama pasišaipymo programą, verčiau labiau pasidomėkite.
Manęs asmeniškumai nedomina, todėl neatsakysiu jums tuo pačiu.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 07 15, 11:44)
aš pacitavau, juk matėte kabutes, vieną įžymų ir galingą prancūzą ir jo gan šviežią oficialų  nurodymą, ko Lietuva neturėtų daryti. Prieš įjungdama pasišaipymo programą, verčiau labiau pasidomėkite.
Manęs asmeniškumai nedomina, todėl neatsakysiu jums tuo pačiu.

Nemaciau vietos tai citatai. Niekas neteige, kad Lietuva turi tyleti, nes yra maza. Jus ginates, nors niekas net nepuola.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 11:37)
Na taip kaip iš katalikybės bėga pas provoslavus, liuteronus ar kalvinistus. Nes netgi krikščionybės pakraipos nėra vienodai taikios.
Taip kaip krikščionybė krikščionybei nelygu. Islame taip pat yra skirtingų pakraipų. Totoriai išlaikę pirminį islamą, dėl savitos kultūros ir atskirties (vis tik dauguma totorių gyveno tarp kitų religijų) jų religija nesuradikalėjo. Nėra homogeniška ir krikščionybė. Ar kitos pakraipos turi savo galvas? Taip kaip krikščionių vardu buvo žudoma, taip dabar žudoma islamo vardu. Neturėk kitų Dievų tik mane vieną. Gali interpretuoti kaip nori. Taip kad daugelį metų krikščionybė buvo tuo kuo dabar virto islamas - žudymo ideologija. Nors tiksliau tai tebuvo tik įrankis valdyti mases, užgrobti žemes, turtus, įgyti valdžią. Ten kur radikalizmas jokios religijos nebėra. Ne veltui sakoma: islamas dabar išgyvena krikščionybės viduramžius.
Baisu dėl to, kad tai vyksta mum gyvenant, mes tai matom, bijom, jaučiam. Bet po 200-300 metų tai tebus įrašas istorijoje, kuris jaudins ne ką daugiau nei mus vykę kryžiaus žygiai.

As tikrai nesu religiju zinove ir krikscionybes gerbeja. Tik vistiek uzaugau salyje, kur skirtingos religijos ispazinejai, ar tos pacios religijos, bet skirtingu saku atstovai nesipjaudavo.

Diskutavau viena karta su kolega egiptieciu. Jis man papasakojo apie tai kaip Libijoje yra skirtingi gydytojai sunitams ir siitams. Isivaizduojate, kaimynai, musulmonai, is skirtingu "saku", bet negali eiti pas ta pati gydytoja...Man, kaip lietuvei, tai sunku suprasti toki susipriesinima, kai pas mus salia baznycios stovi cerkve ir visi laimingi...
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 15, 12:45)
Nemaciau vietos tai citatai. Niekas neteige, kad Lietuva turi tyleti, nes yra maza. Jus ginates, nors niekas net nepuola.

Gal ne taip jus supratau ir įvertinau kaip nekorektišką mintį, gal.
Vieta citatai buvo labai aiški, ne jūs pirma pasijautėte kažkodėl labiau žinanti ko reikia Europai , Prancūzija tą jau anksčiau drėbtelėjo Lietuvai. Ne nuo rasės , lyties ar gyvenamosios vietos priklauso analitiniai gebėjimai. Aš rašiau apie tai, jūs gal apie kažką kita.
Atsakyti
Kažkam ir iš tiesų reiktų paranoją gydytis. Rusai puola, visur Putinas lotuliukas.gif isis Putinas, kad kažkur. Gal jūs haloperidolio gerkit. Nesivaidens tas Putinas.
FR su tokia savo kolonistine istorija Alžyre, Tunise, Maroke. Jie niekada daugiau nebegalės gyventi ramiai, buvo yra ir bus. Teroro aktai, žudynės, išpuoliai.
Įsivaizduoju kaip idiotiškai atrodo mūsų politikai su savo pareiškimais- Putinas.
Net jei įskaityti Siriją, *****, tai pasidomėkit ką prancūzai darė toj Sirijoj.

Bet kokia reik būti debilia, kai pasakai kad rusai remiai isis, tai niekuo jau nenusakoma. Tas debilumo laipsnis.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 07 15, 11:52)
Gal ne taip jus supratau ir įvertinau kaip nekorektišką mintį, gal.
Vieta citatai buvo labai aiški, ne jūs pirma pasijautėte kažkodėl labiau žinanti ko reikia Europai , Prancūzija tą jau anksčiau drėbtelėjo  Lietuvai. Ne nuo rasės , lyties ar gyvenamosios vietos priklauso analitiniai gebėjimai. Aš rašiau apie tai, jūs gal apie kažką kita.

Jus tikrai neteisingai supratote. Jei zinociau ko reikia Europai, eiciau i politika. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 15, 11:40)
Man tai atrodo, kad jau labai sunku ką padaryti, nes FR tiek musulmonų gyvena, kad visa šita konfliktinė situacija pernelyg giliai įsišaknijusi... reikia džiaugtis, kad LT dar nepanašėja į antrą Maroką ar Pakistaną, nors kas čia žino, kaip bus už kokių 30-40 metų.

Iš Šviesos, čia jums klausimas asmeniškai... o jūs pati ijaučiatės saugi dabar gyvendama FR, kur tiek musulmonų? Nėra nejauku? unsure.gif

Tikrai nesijauciu saugiai. Nicoje as bunu du savaitgalius per menesi. Ispuoliai Paryziuje dar kazkaip atrodo isvengiami, nes milziniskas miestas, mazai sansu buti toje vietoje. Nicoje visi eina i ta promenada pasivaikscioti, tai populiariausia miesto vieta tiek diena, tiek vakare. Juo labiau, kad vakar visi ejo fejerverku ziureti, tiek turistai, tiek vietiniai.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 15, 12:37)
Ne veltui sakoma: islamas dabar išgyvena krikščionybės viduramžius.

drinks_cheers.gif taikliai pasakyta. Tik ginklai deja, šiuolaikiniai. Masinio naikinimo. Ne taip, kaip anksčiau.
Atsakyti