Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

Tai pagal pateiktus skaičius (2,5t anglies ir 1,7t briketų) ir išeina grubiai 5 suvirš tonos granulių. Tai kaip tiek pat sukūrenti po renovacijos - neįsivaizduoju :)

Mano namas ~115kv.m., sukūrenu 2 tonas +/- 150kg. 15cm eps sienose, 10 grindyse ir pamato viduj (išorė nešiltinta dar), stoge 20cm vatos. Bet viską duoda sandarumas. Kadangi tavo namas karkasinis, o vata yra perpučiamas reikalas, viskas priklauso nuo to, kaip sudėta priešvėjinė plėvelė. Bet kokiu atveju, mano spėjimas būtų galutiniam rezultate kažkas link 3 tonų, gal kiek mažiau. Jei nėra skubos, galima dar šį sezoną pagyvent su sena sistema, pažiūrėt koks didžiausias šilumos poreikis buvo per šalčius ir tada drąsiai nuspręsti ar ŠS susitvarkytų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 27 spalio 2018 - 19:17

Aš net galvoju, kad ir iki renovacijos per daug sukūrendavau, nes katilas ekonomija nepasižymi. Iš bendro vaizdo man jis atrodo per galingas + jokios automatikos išskyrus oro padavimo sklendę. Kamino sklendę, kada prisimeni tada uždarai :D Bet net ir uždarius vėjuotą dieną, pagal mane, per greitai išdega kuras.

O šiaip tai taip, galutinai spręsiu po šio kūrenimo sezono, tiesiog jau dabar po truputį dairausi variantų. Ačiū už informaciją :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povilas Stankevičius: 27 spalio 2018 - 20:02
QUOTE(Povilas Stankevičius @ 2018 10 27, 15:12)
Namas ~140kv. karkasinis(skydinis): gyvenamasis plotas ~90kv, likusi plotą sudaro teoriškai nešildomas rūsys(praktiškai prišyla nuo katlinės). Renovuotas: langai plastikiniai 3 stiklų paketas, cokolis 10cm putplastis, fasadas 20cm akmens vata + 11cm(senasis sienos storis su viduje esančia vata), lubos 25cm akmens vata + 5cm(senoji vata). Planuojamas pirmo aukšto šildymas pilnai grindinis.

Dar klausimas būtų, koks šildymas planuojamas antram aukštui. Jei irgi grindinis, tai taip apšiltintam namui, manau oras-vanduo būtų pats tas, bet jei radiatoriai, tai vis tik siūlyčiau pasilikti prie granulinio idėjos.
Atsakyti

Dar klausimas būtų, koks šildymas planuojamas antram aukštui. Jei irgi grindinis, tai taip apšiltintam namui, manau oras-vanduo būtų pats tas, bet jei radiatoriai, tai vis tik siūlyčiau pasilikti prie granulinio idėjos.

Antram aukste 2 kambariai(8kv ir 17kv), juose stovi po viena radiatoriu, perdanga medine. Dali auksto sudaro nesildomos palepes(siltinimas sudetas palepes grindyse ir ant sienos skiriancios nuo kambario). Radiatoriai antram aukste prisukti ir dabar, nes pakankamai gerai isyla ir nuo pirmo auksto. Seniau radiatoriai veikdavo pilnu chodu, tai budavo per karsta jau. Todel tikrai nematau poreikio antrame aukste deti grindini sildyma.

Yra mintis sildyti antro auksto kambariu grindis, kad pirmame aukste geriau issilaikytu siluma, tada gal kazkaip kitaip galvociau. Bet praktikoje nesu su tuo susidures ir nezinau ar duotu norima efekta.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povilas Stankevičius: 27 spalio 2018 - 23:37

Antram aukste 2 kambariai(8kv ir 17kv), juose stovi po viena radiatoriu, perdanga medine. Dali auksto sudaro nesildomos palepes(siltinimas sudetas palepes grindyse ir ant sienos skiriancios nuo kambario). Radiatoriai antram aukste prisukti ir dabar, nes pakankamai gerai isyla ir nuo pirmo auksto. Seniau radiatoriai veikdavo pilnu chodu, tai budavo per karsta jau. Todel tikrai nematau poreikio antrame aukste deti grindini sildyma.

Yra mintis sildyti antro auksto kambariu grindis, kad pirmame aukste geriau issilaikytu siluma, tada gal kazkaip kitaip galvociau. Bet praktikoje nesu su tuo susidures ir nezinau ar duotu norima efekta.

Turejau omenyje apsiltinti antro auksto grindis. Dabar geriausiu atveju yra 5cm vatos ir tai speju ne visur, nes su "rusu laiku" perliukais susiduriau jau palepese. Pati sija 15cm.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povilas Stankevičius: 27 spalio 2018 - 23:54
QUOTE(mintas @ 2018 10 28, 01:20)

Yra tokiis dalykas ir nebūtina grindys. Plius vesinima pilnavertį gauni https://m.facebook.c...169737127038928
Atsakyti

Grįžtant prie Kėdainių granulių temos. Gediminai, pas tave žaliasis katilas. Ar tas granules kureni?

Nes man tai... šlamštas kokio dar niekad nekūrenę :( Taip gailiuosi 3t paėmus nepabandžius pati ir tik rekomendacijas paskaičius :( Kažkuriais metais bruko tas su maumedžiu, tai po jų ne taip baisu buvo, kaip po Kėdainių :( Sudegė 5 maišai, o "koralų" priaugo tai dydžio kaip du delnai. Ir peleningumas tikrai ne 6% ir ne 9%. Tiek man būdavo mažiausiai po 12 maišų :( Žodžiu, ganulės geros tik turintiems savaime apsivalantį katilą :(

Prieš tai rusų gamybos granulių (tikrai šviesos) 12 maišų kūrenosi beveik mėnesį nuo rugsėjo 24 iki spalio galo, tai per tą mėnesį nevaliau katilo ir ten vos vos ant grotelių tebuvo. Tai belieka džiaugtis, kad nuo praeitų metų liko tona tų granulių, kurias teks kūrenti per šalčius, nes kitaip valytis teks vos ne kasdien. Et, "sutaupiau" :(

Kitamet bandysiu Jonolito jamt arba vėl teks rusų pramonę ir lietuvių pririkupščikus remt.

Atsakyti

Cia apie granules is Peletnagiu? Du klientai tame paciame mieste - pas viena lieka tik perlenai, pas kita kepasi tokie kotletai is slako, kad sunku net dviem rankom perlauzt. Bet mechaninis degiklio valymas gelbsti. Be jo, sitos granules bus peilis bet kuriam degikliui. Geriausiu atveju uzges, blogesniu gausit atbulini degima. Valymas kiekviena diena minimum

Gamina is to, ka atveza tiekejai, todel priklausomai nuo partijos kokybe labai smarkiai gali skirtis. Jei kieme kaina apie 150eur/tona iseina, tai dar galima taikytis. Jei suvartojat apie 3 tonas tai tas keliasdsimt euru sutaupymas turbut nevertas zaidimo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 11 lapkričio 2018 - 13:53

Grįžtant prie Kėdainių granulių temos. Gediminai, pas tave žaliasis katilas. Ar tas granules kureni?

Katilas tai žalias, bet granulės šiais metais iš Kaišiadorių, ne Kėdainių. Čia gal koščėvos atstovai kėdainiuose prekiauja?

Atsakyti
QUOTE(Nesugalvoju315 @ 2018 11 11, 13:18)
Tai belieka džiaugtis, kad nuo praeitų metų liko tona tų granulių, kurias teks kūrenti per šalčius, nes kitaip valytis teks vos ne kasdien. Et, "sutaupiau" verysad.gif

Mėgstate žaisti loteriją ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Povilas Stankevičius @ 2018 10 27, 22:00)
<p>Aš net galvoju, kad ir iki renovacijos per daug sukūrendavau, nes katilas ekonomija nepasižymi. Iš bendro vaizdo man jis atrodo per galingas + jokios automatikos išskyrus oro padavimo sklendę. Kamino sklendę, kada prisimeni tada uždarai biggrin.gif Bet net ir uždarius vėjuotą dieną, pagal mane, per greitai išdega kuras.
O šiaip tai taip, galutinai spręsiu po šio kūrenimo sezono, tiesiog jau dabar po truputį dairausi variantų. Ačiū už informaciją smile.gif</p>

Kaminą užkimšt ,katilą į pavėsį blogesniems laikams ... smile.gif -panašiai kaip toj reklamoje . Šiai dienai nematau nieko geriau pagal investicijas ir išgaunamos energijos kainą kaip šilumos siurblys oras-vanduo .
Atsakyti

Mėgstate žaisti loteriją ? 4u.gif
Papildyta:
Kaminą užkimšt ,katilą į pavėsį blogesniems laikams ... smile.gif-panašiai kaip toj reklamoje . Šiai dienai nematau nieko geriau pagal investicijas ir išgaunamos energijos kainą kaip šilumos siurblys oras-vanduo .

:D :D :D
Geriau gali būti tik iš Jūsų nupirktas oras vanduo?

Aaaaa gi tiesa, čia tūrėjo būti
'iš kur tokie skaičiai?' provokacija
ir paskui bac!
'va, kątik su draugeliu pamatavom ir paskaičiavom...'
​negi taip niekas neperka? :)

Galit į krosnelių temą užsukti, ten vienas pardavėjas su savim kalbasi ir save konsultuoja - galėsite pasimokinti :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 13 lapkričio 2018 - 13:44

Smagus laikas pardavėjam dabar :D Jaučiu pats darbymetis?

Atsakyti