Na cia diskusija idomi galetu buti pvz. aeroterminis skaitosi labai jau ekologiskais, bet tik va bet taciau musu salygomis, jie visi naudoja elektra, kuri gaunama ar hidroelektrines, ar biokatilines ar deginant dujas pagalba (ok ok dar yra kazkiek vejo ir saules) Taigi deginam dujas, gaunam elektra, kuria dar panaudojam namu sildymui su tam tikru santykiu. Tai kur cia ekologija???? cia isvis treciu ranku produktas gaunas... Didziausia ekologija yra druzba pjuklas, kirvis ir katiliokas deginantis tvarkingai (pabreziu tvarkingai) malkas. O visokiu pranasu lendanciu i tema su geriausiais sildymo saltiniais visada bus: katilas83, beril, korida ir dar pora 'padpolsciku' pasislepusiu Tiesa pasakiu laukiu nesulaukiu, kada mini kogeneracinis granulinis bus iperkamas tulam pilieciui ir tokie kaip korida uzsiciaups visiems laikams (juk granulinis gamins elektra, o aeroterminis bus priverstas ja is manes pirkti), toks laikas mano ziniom jau ne uz kalnu.
o iki tol reikes kenteti ketiaku pasireiskimus forume
Na ok tarkim butu variantas kogeneracinio katilo uz 150eur/t (tebunie). Tai tarkim is 1kg gautume 5kWh, is kuriu 4kWh keliautu sildymui, o 1kWh keliautu elektrai. Ka gautume jei poreikis butu 3t 12000kWh I namus, o 3000kWhi tinklus. Taigi isleidus sildymui 450eur,mes sutaupome ant elektros 3000x0.12=360eur Taigi sildymo sezonas vietoj 450eur, mums kainuos 90eur. Manau kazkada bus itin geras sprendimas. Ieskoti tiesos reikia prie seimo su plakatais, as is tokiu, kurie nesigilina -labiau esu linkes prisitaikyti ir rasti naudos
Hmmm.... kazkur dingo Zarasiecio postas I kuri atsakinejau....
Asmeniskai, kai lengvas anglies kvapas man irgi nemaiso (bet lengvas)
Cia tie trokstantys nuo dumu, man primena viena atveji su klientu ir nesandariu kaminu.
Katilas kurias ir I katiline ismeta apie 1cm3 dumo bendroj sumoj. stovi, ziuri (pakeles viena antaki), o klientas uzsidenges nosi bega atidarineti langelio, nes nieko nemato ir negali jau kvepuoti...
Na teko pas kaimynus lenkus lankytis pries beveik desimtmeti. Va ten tai kvapelis anglies buvo, kad ojojoj miesteliuose -mums dar reiketu pasistengt
Siaip I angli gal rimciau paziureciau, jeigu automatinis anglinis katilas galetu:
Automatiskai uzsikurt ir uzsigesint
suspaustu pelenus pelenineje, kuriu yra velniai zino kiek
issivalytu silumokaiti
Tuomet, kodel gi ne - gali but ir automatinis anglinis. Bet, su siandienine pasiula ir galimybem, tai sildymo prietaisas arba 90uju namams, arba zmonems su savo isitikinimais (zinoma nenugincyjamais)