Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 16:04)
Manyciau galimas variantas:

I pirmo Uzkurimo bandymo pabaiga granules jau siek tiek isikure , bet katile nustatyto temperaturu skirtumo dar nepesieke.
Katilas "mano" ,kad dar nedega o istikruju jau pradejo kurtis.Atejo laikas 2-am bandymui.Katilas dapila granuliu ant jau deganciu granuliu ir pagesija jas.Nu tada tiketina galima laukti BUM.

Pagarbiai

Gal ir panasu. Nes buvo taip, kad granules girdejosi kad dega, bet katilas raso , kaip ir sakot bandymas 1,2,3.
Kad granules buvo dregnos, tai tikrai nebuvo, nes jau pirma kurenimo sezona susizinojom ,kad gali kilti problemu del dregnumo, todel nuolat turime katilinej granuliu maisu atsargai (kaip ir rasiau guli 3 savaites siltoj katilinej).Kad sutrupinejo, apdulkejo po vasaros- nu nerzinau, visgi visa menesi jau kurenom, ir viskas buvo gerai.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 11 09, 15:09)
Jeigu uzsikuriant sprogineja tai del to kad zvake kuria na virsutini granuliu sluoksni o zenkliai zemiau. Taigi zemas slegis (savaitgalis)+ perdidelis granuliu kiekis = pasekmes
Kam nesprogineja, gali padidinti kokiu 40% kuro padavima uzkurimui, bet tikrai tikrai nerekomenduoju is principo megint

Atsiprasau Paliukai ,
Bet tavo pasakymu nesupratau ?

Pasakyk ar tiketinas vatiantas kuri aprasiau tavo manimu ?

Man teko tai pastebeti kai "meditavau" prie katilo smile.gif. butent taip ir buvo tik aciu dievui be sprogimo.

Matau ir girdiu isikure ,bet reikiamo T skirtumo dar nepasieke.atejo laikas antram bandymui manau pats gerai zinai kas toliau vyksta.Pila granules ir gan nemazai

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 16:28)
Atsiprasau Paliukai ,

Man teko tai pastebeti kai "meditavau" prie katilo smile.gif. butent taip ir buvo tik aciu dievui be sprogimo.

Matau ir girdiu isikure ,bet reikiamo T skirtumo dar nepasieke.atejo laikas antram bandymui manau pats gerai zinai kas toliau vyksta.Pila granules ir gan nemazai

Pagarbiai

Taip. Taip gali nutikti. ;) Ir man buvo kol nebuvo sureguliuota. Dabar normaliai viskas smile.gif Galima kažkiek pamažinti pakartotiną granulių padavimo kiekį. smile.gif Man tas ir kiek nelogiška... kad dega normaliai, ugnies pilna, katilas kaista... ir jis sumasto kad neužsikurė nes trūko 5 C ištemamosiuose dujuose... įberia nemažai granuliu, katilas pridūsta... ir lauki kol su tokiu pliūpsniu smarkiai užsidega. kažkiek be logikos kaip paprastam vartotojui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2016 11 09, 15:45)
Taip. Taip gali nutikti. ;) Ir man buvo kol nebuvo sureguliuota. Dabar normaliai viskas smile.gif Galima kažkiek pamažinti pakartotiną granulių padavimo kiekį. smile.gif Man tas ir kiek nelogiška... kad dega normaliai, ugnies pilna, katilas kaista... ir jis sumasto kad neužsikurė nes trūko 5 C ištemamosiuose dujuose... įberia nemažai granuliu, katilas pridūsta... ir lauki kol su tokiu pliūpsniu smarkiai užsidega. kažkiek be logikos kaip paprastam vartotojui smile.gif

Manau cia nelabai ka padarysi ?
Pagal kazkoki pozimi katilas turi suprasti ,kad jau uzsidege T skirtumas yra vienas is ju...
Nebent nebedaryti kitu bandymu ?

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 15:28)
Atsiprasau Paliukai ,

Pagarbiai

Nereikia maisyti veikimo su uzkurimu, kuomet sprogineja
Veikiant gali sprogineti tokiais atvejais:
1. Pilamas perdidelis kiekis granuliu (susije su granuliu pasverimu)
2. Susidares slakas degiklyje neiskrenta besivalant jam (na tragiskos granules ir perdidelis kiekis)
3. Katilas neturi stabilizacijos rezimo

Uzkuriant:
Tik perdidele porcija granuliu arba traukos nebuvimas (jeigu viskas svaru)
Katilas uzpila antram bandymui palyginus per maza porcija kad ivyktu sprogimas ( net ir vienam kartui taip nutikus tikimybe kad dar du kartus is eiles tai pasikartos lygi 0)

Papildyta:
QUOTE(robertuxas @ 2016 11 09, 15:45)

Sia reiksme galima mazinti, kad pavyti tuos 5c, bet cia kvepia nelaime. Jeigu taip nutiks kad degimas bus itin prastas, o dumu temp. Tik keliais laipsniais didesne nei katilo, bus daug daug kondensato ir smalu - o katilas nesustodamas dirbs toliau (vienas eksperimentatorius sia reiksme sumazino I k I 60c pries kelis metus)
Tokiu atveju, geriau kol neisivaziuos papildoma gera sauja granuliu, nei auksciau paminetas rezultatas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 11 09, 16:02)
Nereikia maisyti veikimo su uzkurimu, kuomet sprogineja
Veikiant gali sprogineti tokiais atvejais:
1. Pilamas perdidelis kiekis granuliu (susije su granuliu pasverimu)
2. Susidares slakas degiklyje neiskrenta besivalant jam (na tragiskos granules ir perdidelis kiekis)
3. Katilas neturi stabilizacijos rezimo

Uzkuriant:
Tik perdidele porcija granuliu arba traukos nebuvimas (jeigu viskas svaru)
Katilas uzpila antram bandymui palyginus per maza porcija kad ivyktu sprogimas (  net ir vienam kartui taip nutikus tikimybe kad dar du kartus is eiles tai pasikartos lygi 0)
Papildyta:

Sia reiksme galima mazinti, kad pavyti tuos 5c, bet cia kvepia nelaime. Jeigu taip nutiks kad degimas bus itin prastas, o dumu temp. Tik keliais laipsniais didesne nei katilo, bus daug daug kondensato ir smalu - o katilas nesustodamas dirbs toliau (vienas eksperimentatorius sia reiksme sumazino I k I 60c pries kelis metus)
Tokiu atveju, geriau kol neisivaziuos papildoma gera sauja granuliu, nei auksciau paminetas rezultatas

Nu gerasis Paliukai suki uodega kaip vijurkas smile.gif

1.Visu pirma visos granules yra 6mm storio t.y uzimamas turis ir cia mase ne prieko ! Per tam tikra tiekimo laika granules uzims tiek pat vietos nepriklausomai nuo granuliu mases !
2.Katilo paleidimo metu Tu ar tavo zmogus sutvarko katilo nustatymus.
3.Del dumtraukio jus patys ivertinate ir pasirasote , kad jis atitinka gamintojo reikalavimus
4.Nejaugi visiems leidi ieiti i valdiklio serviso rezima ???? Nu man padarei isimti smile.gif
5.Nereiketu manyti ,kad vartotojas neturi daugiau ka veikti kaip tik keitalioti katilo nustatymus.
6.Galeciau dar daug cia parasyti smile.gif ......
7.Nepatenkintas klientas tai JUSU ir Gamintojo brokas cia mano giliu isitikinimu

Pagarbiai
Atsakyti
Atsakymai po teiginiais

QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 16:16)
Nu gerasis Paliukai suki uodega kaip vijurkas smile.gif

1.Visu pirma visos granules yra 6mm storio t.y uzimamas turis ir cia mase ne prieko ! Per tam tikra tiekimo laika granules uzims tiek pat vietos nepriklausomai nuo granuliu mases !

Ar tikrai? O kodel sveriat granules pakeitus partija?

2.Katilo paleidimo metu Tu ar tavo zmogus sutvarko katilo nustatymus.

Taip

3.Del dumtraukio jus patys ivertinate ir pasirasote , kad jis atitinka gamintojo reikalavimus

Taip, bet niekas nezino kokia bus trauka skirtingu metu laiku.

4.Nejaugi visiems leidi ieiti i valdiklio serviso rezima ???? Nu man padarei isimti smile.gif

Nesunku pagooglinti ir susirasit. O siaip pakeitimai atliekami, klientui indormavus apie pageidavimus (kodel ne?)

5.Nereiketu manyti ,kad vartotojas neturi daugiau ka veikti kaip tik keitalioti katilo nustatymus.

Neisizeiskit, bet jeigu pats klientas pasako, tai kaip tai pavadinti?

6.Galeciau dar daug cia parasyti smile.gif ......

Rasykit, niekas cia nepyksta (nezinau is kur istrauket)

7.Nepatenkintas klientas tai JUSU ir Gamintojo brokas cia mano giliu isitikinimu

Taip. Bet laimes savoka, pas visus skirtinga

Pagarbiai

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 11 09, 16:22)
Atsakymai po teiginiais

Nu Paliukai pavarem mes smile.gif

Del pirmo klausimo

Daugiau suspaustu Granuliu mase esant tam paciam turiui svers daugiau.
Bet vietos degiklyje uzims tiek pat

Paliukai ir visiems gavotiems Vyrams ir Moteriskai pusei

Turiu labai dideli nora vis tik ismatuoti kiek oro (deguonies) patenka i degikli !
Mastau tam reikalui panaudoti automobilio oro srauto matuokli.
Tik va kolkas nerandu matuoklio isejimo itampos priklausomybes nuo pratekencio oro kiekio ?
Gal kas turite minciu ?

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 16:40)
Nu Paliukai pavarem mes smile.gif

Del pirmo klausimo

Daugiau suspaustu Granuliu mase esant tam paciam  turiui svers daugiau.
Bet vietos degiklyje uzims tiek pat

Paliukai ir visiems gavotiems Vyrams ir Moteriskai pusei

Turiu labai dideli nora vis tik ismatuoti kiek oro (deguonies) patenka i degikli !
Mastau tam reikalui panaudoti automobilio oro srauto matuokli.
Tik va kolkas nerandu matuoklio isejimo itampos priklausomybes nuo pratekencio oro kiekio ?
Gal kas turite minciu ?

Pagarbiai

Nu klystat, po metu, dvieju ar triju naudojimo, pasiskambina klientai su klausimu 'bum' ar 'puff'.
Ir beveik visais atvejais padeda kuro kiekio sumazinimas
tuomet klausimas kodel tai padeda? Na tikrai ne minciu itaiga prietaisui
Del srauto matuoklio - gi yra tas pats Testo oro srauto matuoklis, kuri ortakistai/vedintojai naudoja
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 11 09, 17:19)
Nu klystat, po metu, dvieju ar triju naudojimo, pasiskambina klientai su klausimu 'bum' ar 'puff'.
Ir beveik visais atvejais padeda kuro kiekio sumazinimas
tuomet klausimas kodel tai padeda? Na tikrai ne minciu itaiga prietaisui
Del srauto matuoklio - gi yra tas pats Testo oro srauto matuoklis, kuri ortakistai/vedintojai naudoja

Paliukai,
tai nori pasakyti kai pasikeicia granules tai keiti ir uzkurimui skirta granuliu kieki sekundemis tarkim buvo 130 sek pasikeite granules keiti kaip pvz i 136 sek ?

As suprantu galimi pasikeitimai 100%,50%, 30% galingumui kai katilas veikia

Srauto matuoklis kuri naudoja ortakistai/vedintojai netinka domejausi, bandziau

Paharbiai
Atsakyti
QUOTE(Zarasietis @ 2016 11 09, 18:00)
Paliukai,
tai nori pasakyti kai pasikeicia granules tai keiti ir uzkurimui skirta granuliu kieki sekundemis  tarkim buvo 130 sek pasikeite granules keiti kaip pvz i 136 sek ?

As suprantu galimi pasikeitimai 100%,50%, 30% galingumui kai katilas veikia

Srauto matuoklis kuri naudoja ortakistai/vedintojai netinka domejausi, bandziau

Paharbiai

Tikrai taip, net pagal savo kaili zinau
Praeitais metais mazinau apie 30s
Siais apie 10s
Tik pas mane ne bum o puff buvo variantas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 11 09, 18:06)
Tikrai taip, net pagal savo kaili zinau
Praeitais metais mazinau apie 30s
Siais apie 10s
Tik pas mane ne bum o puff buvo variantas

Nu nieko nebesuprantu blink.gif

Dabar bandziau 5 tiekeju granules niekas pas mane nesikeite .Uzkurimui nustatyta 126 sek visada pribira toks pat lygis
Atsakyti