Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 15:41)
Nu dabar aš nusivedęs šlangutę į 5L kibirą už katilo pastatytą biggrin.gif Bet kažkaip įsivaizduoju, kad kadangi yra išsiplėtimo indas, lašėjimo būti kaip ir neturėtų? To vožtuvo pakeitimas padėtų ar čia boilerio tūris jau duoda savo?

Jei teisingai pamenu, tai laša ne iš šilumnešio trasos (ir išsiplėtimo indas čia nei prie ko), o šildomo vandens talpoje. Įtariu, kad pripildžius boilerį šalto vandens ir pradėjus jį šildyt ans neturi kur plėstis ir pradeda kapsėt. Bent jau pas mane taip pastebėjau. Nuvedžiau vamzdeliu į trapą ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 21 lapkričio 2016 - 14:47
Išsiplėtimo indas pajungtas iškart virš to vožtuvėlio. Va "techninis" brėžinys biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 lapkričio 2016 - 14:52
QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 14:51)
Išsiplėtimo indas pajungtas iškart virš to vožtuvėlio. Va "techninis" brėžinys biggrin.gif

O slegi galgalima sumazinti? Juk voztuvas atsidaro pasiekus tam tikra slegi
Atsakyti
Slėgį aš matau tik ant apsauginės grupės iškart už katilo ir jis yra apie 1.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 14:57)
Slėgį aš matau tik ant apsauginės grupės iškart už katilo ir jis yra apie 1.

Cia speju sildymo sistemos
Paprastai slegis ant hidroforo koreguojas
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 15:51)

Gediminai, vertikalaus Drazice boilerio šildymas jungiasi prie šono, ką bendro turi su išsiplėtimo indu , kaip tavo parodyta , pajungimai iš apačios???
Atsakyti
Ar boilerio linijos išsiplėtiimo indas yra? Tada tikrai neturetu lašėt.
Ir jau manometro vandens atšakoj niekas nemontuoja - ten slėgis kintantis, priklausantis nuo tiekėjo/grežinio, etc.

QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 13:41)
Nu dabar aš nusivedęs šlangutę į 5L kibirą už katilo pastatytą biggrin.gif Bet kažkaip įsivaizduoju, kad kadangi yra išsiplėtimo indas, lašėjimo būti kaip ir neturėtų? To vožtuvo pakeitimas padėtų ar čia boilerio tūris jau duoda savo? Ar visgi išsiplėtimo indas neatlieka savo funkcijos? Yra neskausmingų būdų patikrinti?

Atsakyti
Paliukai, ne taip supratau reiškia. Pilno hidroforo slėgis yra ~4 berods. Jį jei galima sumažinti kažkaip, tai reikštų, kad pripila mažiau vandens į talpą. Eksperimento dėlei galima gal ir pabandyti. Bet čia nebūtų sprendimas, nes dažniau jungtųsi hidroforas. Nebent vėl ne taip supratau biggrin.gif

Silainiai, šildymas iš šono, bet vandens padavimas iš apačios. Vienas išsiplėtimo indas yra šildymo sistemai, kitas boilerio užpildymo šakai.

Čia kur yra paveiksliukas, tai užpildymo šaka ir parodyta, ne šildymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 lapkričio 2016 - 15:19
QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 16:13)

Silainiai, šildymas iš šono, bet vandens padavimas iš apačios. Vienas išsiplėtimo indas yra šildymo sistemai, kitas boilerio užpildymo šakai.

Čia kur yra paveiksliukas, tai užpildymo šaka ir parodyta, ne šildymo.

A, jei dar yra atskiras išspl.indas karšto vandens atšakai, tai tikrai neturėtų lašėt.
P.S. Pas mane to nėra, tai ir nesuku galvos, kad kažkiek nuvarva.
Atsakyti
Tas indas kaip suprantu yra bendras tiek boilerio šildymui, tiek grindim, nes stovi ant grįžtamo netoli katilo. Nežinau čia geras pajungimas ar ne. Pati sistema veikia tvarkingai, jokių problemų, slėgis stabilus ir t.t. Tik po metų atsiradęs lašėjimas. Realiai maža bėda, bet visai įdomu išsiaiškinti kodėl taip yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 lapkričio 2016 - 15:22
Na idomiai cia - išeitų grindų vanduo maišosi su geriamu vandeniu?
Nors ne, cia kalbi apie boiletio gyvatuko liniją?
Bet laša tai iš jau buitinio vandens atšakos... Ten indo gi nėra?

tai 200ltr boileris- kaba?

QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 14:22)
Tas indas kaip suprantu yra bendras tiek boilerio šildymui, tiek grindim, nes stovi ant grįžtamo netoli katilo.

Atsakyti
Ok. Reiškia labai neaiškiai rašau biggrin.gif Vanduo tikrai nesimaišo. Yra du indai. Vienas šildymo sistemai visai, stovi ant grįžtamo vamdzio į katilą. Kitas yra būtent ten, kur pavaizdavau paveiksliuke aukščiau, ant šalto vandens padavimo iš vandentiekio į boilerį, iškart virš to vožtuvėlio, kuris leidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 lapkričio 2016 - 15:31